Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Evenementenbier in de Euroborg 9 februari 2005
In de Euroborg zal er op de wedstrijddag evenementenbier verkocht gaan worden op de omloop. Dat is de uitkomst van een overleg tussen FC Groningen, gemeente en politie. FC Groningen had gepleit voor bier in het stadion, maar uiteindelijk is er gekozen voor dit alcohol-armere compromis. Natuurlijk is het altijd beter dan niks, maar de geitenpis Amstel Malt zal de smaakpapillen van de doorsnee bierdrinker niet bepaald in extase brengen.

Evenementenbier: de doorgewinterde supporter kent het gele goedje wel. Pislauw en doodgeslagen. Vaak nog prijzig ook, alsof je midden in de woestijn een lekker koud biertje geserveerd krijgt. Je zou geld toe moeten krijgen voor die rotzooi! Als je geluk hebt wordt het in een plastic beker geserveerd, maar bij RBC Roosendaal presteren ze het om het vocht in een kartonnen colabeker te leveren. Gevolg: een smerige schuimkraag die de smaak ook al niet echt ten goede komt.

Zouden ze in de VIP-boxen ook getrakteerd worden op dit natuurproduct dat ergens in een blaas is ontstaan? Dat zal wel niet, want dan is na twee wedstrijden het sponsorbestand gehalveerd. Nee, de bobo's en de vriendjes van de bobo's zullen vermoedelijk wel een echt biertje mogen drinken op de overwinning van FC Groningen, terwijl de gewone supporter 'als tegemoetkoming' wordt afgescheept met evenementenbier. Het huidige scheve alcoholbeleid in het Oosterpark zal dus in de Euroborg waarschijnlijk worden voortgezet.

Op veel enthousiasme hoeft het slappe aftreksel bij de doorsnee supporter dus niet te rekenen. Waar is evenementenbier dan wel goed voor? Nou, trakteer Van der Vaart eens op een spetterende douche als ie z'n middelvingertje weer opsteekt naar het Groningse publiek. Of besprenkel Anthony Lurling na de zoveelste schwalbe. Dan heb je toch nog wat aan je evenementenbiertje gehad.
Printversie »
 

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl