Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Hans Nijland doopt praalwagen 8 februari 2005
Hans Nijland heeft het afgelopen Carnavalsweekend, voorafgaande aan de tradionele optocht, een praalwagen gedoopt in Krönkeldorp (Kloosterburen). De praalwagen, waarop onder meer een reusachtige Nijland en de nagebouwde Euroborg te zien zijn, werd door de enthousiaste algemeen directeur van FC Groningen met een paar flinke handen confetti gedoopt.

"De Euroborg, dat is leuk, daar kunnen we iets mee!" Zo klonken ongeveer de reacties toen in Kloosterburen het idee op tafel kwam om dit jaar een heuse Euroborg-praalwagen te bouwen, vertelt Joke Gerdez, één van wagenbouwsters bij 'het halve dörp'. Zij bouwde samen met ruim twintig anderen aan de praalwagen. "Hier in het dorp zijn heel wat FC Groningen-fans", verklaart ze de opvallende keuze.

Nijland zelf vond het een heel leuk idee om de Euroborg na te bouwen en steunde het initiatief van wijk 'het halve dörp' aan alle kanten. Hans Nijland was zo enthousiast dat hij besloot zelf de wagen te gaan dopen. Zaterdagmiddag was het dan zover, de wagen was eindelijk klaar. Om 16.00 werd de officiële opening verricht door Hans Nijland.

Met een trots lachend gezicht kijkt Hans Nijland omhoog als hij de carnavalswagen ziet staan. Hij wordt begroet door Prins Carnaval en zijn adjudant die ook voor de gelegenheid naar de schuur van 'het halve dörp' zijn gekomen. Nadat de pers zich heeft verzameld kan de officiële doop beginnen. De doop gebeurt niet met champagne zoals dat met een schip gebeurt, maar met een paar flinke handen confetti. Nijland: "Bij deze doop ik de wagen en hoop op een behouden vaart en dat de wagen net zoals FC Groningen zal winnen."

Lees verder en bekijk de fotoreportage op Leensweb.nl

Bron: Leensweb.nl
Printversie »
 

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl