Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Lekker begin tweede seizoenshelft 23 januari 2005
FC Groningen is de tweede seizoenshelft goed begonnen. In de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag werd meteen de volle winst gepakt en nog met ruime cijfers ook: 0-3. De nieuwste aanwinst Gibril Sankoh maakt in de slotfase zijn debuut voor FC Groningen.

FC Groningen begint goed in het Zuiderpark. Na een fase van aftasten door beide ploegen nemen de Groningers het initiatief en er komen wat kansjes. Daarna neemt ADO Den Haag de touwtjes in handen en gaat op zoek naar de openingstreffer. De verdediging van FC Groningen houdt echter stand.

Als een donderslag bij heldere hemel (die vandaag overigens niet zo helder is) valt de openingstreffer juist aan de andere kant. Na een afgeslagen corner belandt de bal voor de voeten van Van der Linden, die niet nadenkt en keihard uithaalt met linkt. Totaal onhoudbaar voor Dorus de Vries verdwijnt de bal in het net: 0-1. Met een geweldige ontlading viert Van der Linden zijn goal met de meegereisde supporters.

Drie minuten voor rust wordt de stand nog gunstiger voor FC Groningen. Na een goed block van Fledderus krijgt Nevland alle ruimte om door de verdediging van Den Haag te kruipen en sluipen en zijn uithaal verdwijnt in de linkerbenedenhoek. Meteen rent hij naar het uitvak en ook hij viert zijn goal met het uitvak. Het begint plotseling enorm te hozen in het Zuiderpark en dat is misschien wel typerend. Want de twee tegengoals in korte tijd blijken de genadeklap voor de thuisclub.

Wel komt ADO Den Haag na rust flitsend uit de startblokken en ze slagen er in om FC Groningen lange tijd flink onder druk te houden. Dat resulteert uiteindelijk ook in een gevaarlijke situatie, waarbij de bal zelfs doelman Roorda passeert en in het doel verdwijnt. Op het moment van schieten van Smith heeft grensrechter Gerritsen de vlag echter al in de lucht wegens buitenspel. Daarop ontvouwen de ADO-fans op Midden-Noord wederom hun doek 'Anti-KNVB', zoals ze die voor de wedstrijd ook al vanaf de tribune hadden laten rollen. De fanatieke fans maken via een ander doek al de hele wedstrijd een statement: "KNVB, schelden doet geen pijn".

Langzaam zakt de moed in de Haagse schoenen en worden de Groningers weer sterker. Seedorf krijgt een grote kans maar hij schiet de bal net voorlangs. Zeven minuten voor tijd is het wel raak. Bij een hoekschopsituatie brengt Seedorf de bal voor en tikt Van der Linden de bal vervolgens net genoeg aan dat Sander van Gessel de bal in de linkerbenedenhoek kan schuiven: 0-3. Over en uit en de drie punten gaan mee naar Groningen.

In de slotfase maakt de nieuwste aanwinst Sankoh nog zijn debuut vor FC Groningen. Eigenlijk te kort om goed te kunnen beoordelen, maar hij maakt in elk geval een goeie tackle. Hij oogt sterk en fel en dat kunnen we prima gebruiken. Volgende week wacht namelijk alweer de belangrijke wedstrijd tegen De Graafschap in het eigen Oosterpark.

Opstelling ADO Den Haag: De Vries; Swerts, Saeijs, Grujic (63' Stroeve), El Akchaoui; Bodde, Van der Leegte, Polak (76' Verhoek); Smith, Den Ouden (81' Elia), Van der Gun

Opstelling FC Groningen: (c) Roorda; Elshot, Matthijs, Van der Linden, Florén; Van Gessel, Buijs, Fledderus (86' Sankoh), Seedorf; Nevland (72' Pinas), Hugo

Scoreverloop: 37' Van der Linden (Seedorf) 0-1, 42' Nevland (Fledderus) 0-2, 83' Van Gessel (Van der Linden) 0-3

Scheidsrechter: Blinde Vink

Toeschouwers: 6.489
Printversie »
Fotoverslag »

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl