Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
FC Groningen kopje onder in Heerenveen 10 mei 2003
FC Groningen heeft gisteren in het Abe Is Dood Mausoleum verloren van SC Heerenveen. In de 93e minuut vond Claus Boekweg het nodig om een penalty weg te geven. John de Jong wist wel raad met dit buitenkansje: 2-1. De uitslag was wel terecht, want de Friezen waren feller en sterker, maar het blijft natuurlijk zuur om in de laatste minuut te verliezen.

In de eerste helft heeft FC Groningen weinig in te brengen. Ook het "Wij willen bloed, zweet en tranen" vanuit het uitvak lijkt niet tot de spelers door te dringen. Scheidsrechter Dick Jol is weer eens helemaal de weg kwijt en neemt de ene dubieuze beslissing na de andere. Met gevolgen: uit een onterechte vrije trap kan Sibon zomaar inkoppen. In de tweede helft speelt FC Groningen iets beter, maar het blijft behelpen. Totdat Salmon het 20 minuten voor tijd op z'n heupen krijgt en de 1-1 binnenknalt. Een punt is binnen bereik, maar in de 3e minuut van de blessuretijd vloert Boekweg ene Samaras en gaat FC Groningen alsnog kopje onder.

Op het veld mag het elftal van Foppe de Haan dan sterker zijn, daarbuiten zijn de Groningers het. De hele wedstrijd zit de sfeer er in het uitvak prima in en is er natuurlijk ook gedacht aan de nodige leuke geintjes. Bij de opkomst van de spelers worden pamfletten de lucht ingehouden, waardoor het uitvak geheel groen-wit wordt. Een mooie sfeeractie van het UFT! Verder kan de tekst KUTLIED omhooggehouden worden bij het Friese volkslied en is er een opblaas-Annie meegenomen. De twee mega-vlaggen worden niet alleen gebruikt om mee te zwaaien, maar ze gaan ook een paar keer over de hoofden in het uitvak. En ook al speelt FC Groningen nog zo kut, aan de sfeer heeft het niet gelegen.

Opstelling SC Heerenveen: Vonk, Bakkati, Radomski, Hansson, Seip, Väyrynen, Selakovic, Jensen, Sibon (83' Samaras), (C) Nurmela, De Jong

Opstelling FC Groningen: Beukenkamp, Matthijs, Boekweg, Kruiswijk, Florén, (c) Van Gessel, Krstev, (C) Broerse (46' Ikedia); Landerl (70' Hugo), Drent, Tuhuteru (31' Salmon)

Scoreverloop: 45' Sibon (Nurmela) 1-0, 72' Salmon (-) 1-1, 93' De Jong (strafschop) 2-1

Scheidsrechter: Jol

Toeschouwers: 14.000

Printversie »
Fotoverslag »

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl