Forum | Prikbord | Info | Links
 
Sint-Truiden - Club Brugge, 28 november 2010, Jupiler Pro League (2-1)
Reisverslag Foto's Metz Foto's Aachen Foto's Tienen Foto's Sint-Truiden


Na een kwartier komt de thuisploeg op voorsprong en is een verrassing in de maak. Na een uur spelen komt Club Brugge echter gelijk. In de rumoerige slotfase krijgt Sint-Truiden een vrije trap, die prachtig wordt binnengeschoten: 2-1.

Stayen - Sint-Truiden


Stayen is sinds 1927 de thuishaven van voetbalclub Sint-Truidense VV. De naam Stayen is dialect voor "Staden", een oude wijk van Sint Truiden. Sint-Truidense VV speelde aanvankelijk op een terrein aan de Tongerse steenweg en later aan de Montenakenweg. Door bemiddeling van Alfred Wauters, toenmalig directeur van suikerfabriek Mellaerts, werd een nieuw terrein aangelegd aan de Tiensesteenweg, op gronden van de suikerfabriek. Dat eerste seizoen op de nieuwe terreinen promoveerde de club en werd een staantribune gebouwd.


Sint-Truidense VV

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het stadion vernield bij een luchtbombardement. In 1949 werd een overdekte tribune gebouwd met 600 zitplaatsen en in 1952 kwamen er staanplaatsen bij, en werden stortbaden geďnstalleerd in de kleedkamers. Ondertussen bereikte STVV in 1957/58 voor het eerst de hoogste klasse in het Belgisch voetbal. In het seizoen 1965/66, het seizoen dat STVV vicekampioen werd, waren er een recordaantal van ruim 20.000 toeschouwers aanwezig in het stadion voor de match tegen Anderlecht.

In 1981 kreeg het stadion nieuwe stadionverlichting met lichtmasten. In het najaar van 1988 werd de hoofdtribune verbouwd. De capaciteit bedroeg op dat moment 16.000 plaatsen. In 1990 werd een nieuwe tribune bijgebouwd en twee jaar later kwamen er twee blokken met business-seats bij. In 2001 werd een nieuw complex ingericht achter de hoofdtribune, met verschillende faciliteiten zoals een perslokaal, een café en extra sanitaire voorzieningen.

In 2008 begon de Truiense club een tribune aan de straatkant te bouwen. Deze tribune bevat onder meer een feestzaal, fitness-ruimte en enkele kantoren, ook komt er op de hoek met de huidige grote tribune een hotel. Het stadion heeft tegenwoordig een capaciteit van 11.337 plaatsen.

Stayen.

Stayen.

Stayen.

We nemen plaats op de staantribune.

Lichtmast.

Na een kwartier komt Sint-Truiden op voorsprong.

1-0.

Je staat hier dicht op het veld.

In de rust loopt zowat het hele stadion leeg.

Om even iets te gaan drinken in deze gezellige ruimte.

Terug die bekers!

Na een klein uur spelen komt Club Brugge op gelijke hoogte.

Twee minuten voor tijd krijgt Sint-Truiden een vrije trap.

De bal gaat erin en het is feest op de tribunes.

2-1 voor Sint-Truiden.

Dan zit de wedstrijd erop.

De spelers vieren de overwinning met het publiek.

Reisverslag Foto's Metz Foto's Aachen Foto's Tienen Foto's Sint-Truiden

terug Verslag: Harris


Reacties:
#1 Mooi reisje Harris.
Vooral die gore pisbakken bij Tienen roepen nog een ouderwetse voetbalbeleving op.
graftakunited | 2 december 2010, 12:13:49
#2 Jullie reizen ook echt wel veel af voor voetbal,nu ga ik zelf ook wel af en toe naar uitwedstrijden van de fc,als ik al vrij ben s`weekends.maar ik weet wat dat kost,ik ga ook wel eens naar Duitsland,dat is wel een groot deel van jullie maandloon denk ik?maar goed veel respect voor jullie,beter dit als hobby als drugs...
G_town | 2 december 2010, 22:34:28
#3 Met een enorme jaloezie lees ik dergelijke verslagen. Godverdomme, wat een puik weekend. Echt een mooi affiche zeg. Ik ben zelf eens in de Hel van Stayen geweest. Ik zat daar in het uitvak van de Lierse SK fans. Op de oude, korte kant. Ook een uniek stadion, mooie tribune.
Wat zijn dit mooie uitjes zeg, vies jaloers ben ik op jullie....
nickky | 3 december 2010, 00:45:36


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl