Forum | Prikbord | Info | Links
 
KVK Tienen - OH Leuven, 28 november 2010, Exqi-league (0-0)
Reisverslag Foto's Metz Foto's Aachen Foto's Tienen Foto's Sint-Truiden


De streekderby tussen KVK Tienen en OH Leuven staat garant voor een hoop inzet en slecht voetbal met nauwelijks kansen. Na een uur spelen moet Leuven met z'n tienen verder na een rode kaart, maar de Suikerploeg uit Tienen weet daar in het resterende half uur spelen niet van te profiteren.

Bergéstadion - Tienen


Het Bergéstadion is sinds 1981 de thuishaven van voetbalclub KVK Tienen. Het stadion werd in 1923 gebouwd voor voetbalclub Racing Club Tienen en is vernoemd naar Julien Bergé, voormalig Algemeen Beheerder van de Tiense Suikerraffinaderij. Voor de Tweede Wereldoorlog stond er in het midden een kleine houten zittribune en een houten staantribune met zitgedeelte, waar een kleine groep muzikanten vrolijke deuntjes speelden om een toffe en feestelijke sfeer te scheppen.


KVK Tienen

Na de oorlog bestond de hoofdtribune uit een metalen structuur, geplaatst op funderingsplaten in gewapend beton, een dak in metalen profielplaten en een achtermuur in metselwerk. Er waren houten zitbanken zonder rugleuning en er was plaats voor 600 personen. Onder de tribune bevond zich de Bodega en het lokaal van de club van de 100.

De staantribune aan de Slachthuisstraat werd in de nacht van 25 op 26 februari 1997 door een storm verwoest. Daarbij kwam ongeveer driekwart van de dakstructuur op de rijweg terecht. Besloten werd om het stadion te renoveren. Feitelijk kwam dat neer op de bouw van een gloednieuw stadion, dat beantwoord aan alle wettelijke normen en reglementeringen.

Ondanks het feit dat de hele infrastructuur na de overstroming van de nabijgelegen Gete in augustus 2002 gedurende enkele dagen werd herschapen in een watervlakte, slaagt het Bergéstadion erin om elke keer opniew supporters en spelers in de meest comfortabele en optimale omstandigheden te ontvangen. Het stadion heeft een capaciteit van 7.100 plaatsen, waarvan 976 zitplaatsen.

We zijn aangekomen in Tienen. Mooie oude kassa's hier.

En dan door de hoofdingang.

Het Bergéstadion.

Het Bergéstadion.

Het Bergéstadion.

Het Bergéstadion.

We gaan naar de kantine.

Het is gezellig druk binnen.

Voor de ramen zitten tralies gemonteerd om te voorkomen dat de ramen eruit geschoten worden.

Drankbonnekes.

De herenplee.

Het Bergéstadion.

De korte zijde op het uitvak is vandaag flink gevuld met Leuven-supporters.

Het Bergéstadion.

Daar komen de spelers het veld op.

De wedstrijd is ook prima te volgen vanuit de kantine.

De lichtmasten gaan aan.

De thuisploeg gaat op jacht naar de winnende treffer.

Maar het zit er vandaag niet in.

De wedstrijd eindigt in 0-0.

Reisverslag Foto's Metz Foto's Aachen Foto's Tienen Foto's Sint-Truiden

terug Verslag: Harris


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl