Forum | Prikbord | Info | Links
 
Fußballjunkies Totalwochenende V (26 - 28 november 2010), reisverslag
Reisverslag Foto's Metz Foto's Aachen Foto's Tienen Foto's Sint-Truiden


Fußballjunkies Totalwochenende V


Het was weer tijd voor een Fußballjunkies Totalwochenende en het eerste lustrum nog wel. Een blik op het speelschema van FC Groningen leert dat een combinatie van een aantal buitenlandse wedstrijden met de uitwedstrijd van FC Groningen tegen Roda JC dit seizoen de beste mogelijkheid is. Op de zondag staat het programma al snel vast, want de thuiswedstrijden KVK Tienen en het twintig kilometer verderop gelegen Sint-Truiden zijn prima met elkaar te combineren. Voor de vrijdag mikken we het affiche FC Metz tegen CS Sedan en op de zaterdagmiddag moeten we wachten totdat het programma in Duitsland definitief is vastgesteld. Gelukkig speelt het dicht bij Maastricht gelegen Alemannia Aachen een thuiswedstrijd tegen FC Augsburg, de nieuwe club van Gibril Sankoh. Vijf wedstrijden in vier landen, dat is nog eens een mooi programma!

Freitag (Metz)


Vrijdagmorgen is het al vroeg dag voor de junkies. Vanaf een uur of 7.00 zet het personenbusje zich in beweging om tussen Delfzijl en Groningen diverse personen op te pikken. Het busje is afgeladen met slaapspullen, bier en etenswaren, genoeg voor hele weekend. Er wordt koers gezet naar Maastricht, waar de laatste junkie aan het gezelschap zal worden toegevoegd. Nadat eerst in Assen nog het busje is omgewisseld voor een exemplaar met aux-aansluiting voor de meegebrachte muziek.

Tegen 13.30 uur bereiken we Maastricht. De slaapspullen worden uitgeladen en op hun plek gelegd en de gastheer wordt uitbundig begroet. Daarna wordt vrij snel koers gezet naar Metz, want dat is ook nog wel zo'n 2,5 uur rijden. Na een voorspoedige reis, bereiken we de Franse stad tegen 17.00 uur. We willen een hapje eten, maar de koks gaan hier pas rond 19.00 uur de keuken in. Dat is een tegenvaller. Bij de lokale Döner Kebab wordt de schade ingehaald en daarna gaan we richting het stadion.


Het stadion met twee immense tribunes achter de goals kan ruim 26.000 toeschouwers herbergen, maar die zijn er bij lange na niet. Volgens de officiële cijfers komen ongeveer 7.000 toeschouwers af op het duel, maar zelfs dat lijkt aan de hoge kant geschat te zijn. De thuisblijvers krijgen trouwens gelijk, want veel valt er niet te genieten. Na een dramatische eerste helft, is het tweede bedrijf wel ietsje beter, maar hartverwarmend is het allerminst en dat was in de vrieskou wel aardig geweest. Het duel eindigt zoals het begonnen is: 0-0.

Na de wedstrijd gaan we terug naar Maastricht, waar we tegen 0.30 uur aankomen. Vanzelfsprekend gaan de junkies nog even de Maastrichtse kroeg in. Er wordt gedobbeld in Kaffee Noavenant, inmiddels een soort junkiesstamkroeg. Daarna wordt de taxi gepakt naar het junkieshotel. De eerste dag zit er alweer op.

Samstag (Aachen + Kerkrade)


Op zaterdag kan er uitgeslapen worden, want het duel in Aachen begint pas om 13.00 uur. Tegen 10.30 uur wordt koers gezet naar het centrum van Maastricht om bij de plaatselijke Subway en McDonalds een ontbijt te scoren. Daarna rijden we door naar Aachen, waar we het busje redelijk in de buurt van het stadion kunnen parkeren.


De wedstrijd is redelijk eenzijdig. De gasten van FC Augsburg, met oud FC Groninger Gibril Sankoh in de gelederen, spelen veel zakelijker en komen nauwelijks in de problemen. Sterker nog: na 22 minuten komen ze op voorsprong en net na de pauze staat het 0-2. Alemannia Aachen komt nog wel terug naar 1-2 en dan ligt de wedstrijd weer open, maar als Augsburg er 5 minuten voor tijd 1-3 van maakt, is de wedstrijd gespeeld.

Na de wedstrijd wordt koers gezet naar een Chinees restaurant in Susteren. Daar worden we vriendelijk voorzien van eten, zodat we er weer even tegenaan kunnen. Vanuit daar gaan we via de omwisselplaats naar het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade.

Bekijk het fotoverslag van Roda JC - FC Groningen.

Na de wedstrijd wordt weer koers gezet naar Maastricht. Dat is slechts een half uurtje rijden, dus ditmaal zijn we redelijk op tijd in de stad. De junkies gaan namelijk nog wel de kroeg in, maar bij enkelen brandt het lampje allang niet meer op volle kracht. Echt heel laat wordt het vandaag dus niet.

Sonntag (Tienen + Sint-Truiden)


Op zondag hoeven we pas om 15.00 uur in Tienen te zijn. Er kan uitgeslapen en uitgebreid ontbeten worden, wederom bij de Subway en de McDonalds. Daarna rijden we in een uurtje door naar het Bergéstadion in Tienen. We parkeren de bus in de buurt van het stadion en lopen het gezellige stadionnetje binnen. Vanuit de kantine blijkt je prima zicht te hebben op het veld, dus sommigen brengen hier lang door.

Het voetbal houdt niet over. In de beladen derby is er sprake van een hoop goede wil bij beide partijen, maar tot kansen leidt dat nauwelijks. Als een speler van OH Leuven na een uur rood krijgt, speelt KVK Tienen volop op de aanval om de overwinning te grijpen, maar het offensief levert niks op. Na de wedstrijd pakken we snel het busje en rijden door naar Sint-Truiden, dat zo'n 20 kilometer verderop ligt. Omdat het verkeer niet echt doorrijdt en we ook nog een parkeerplaats nodig hebben, halen we de aftrap net niet. Maar we zijn wel op tijd om te zien dat Sint-Truiden na een kwartier op voorsprong komt.


Na een uur spelen komt Club Brugge echter op gelijke hoogte en lijkt het duel op een puntendeling af te stevenen. Een vrije trap twee minuten voor tijd beslist echter anders. Sint-Truiden wint op het nippertje en Stayen ontploft van vreugde. Dat is wel een mooie afsluiter van dit weekend.

Na afloop gaan we nog even langs de fanshop van Sint-Truiden en daarna pakken we het busje voor de lange terugreis naar Groningen. Onderweg stoppen we nog even bij een Frituur en zetten onze gastheer in Maastricht bij huis af. Tegen 2.15 uur zijn we in Delfzijl om de eerste junkie bij huis af te leveren. Tegen 3.15 wordt Groningen bereikt en zijn alle passagiers weer thuis. De chauffeur moet het busje echter nog terugbrengen naar de verhuurder en vanaf daar met de auto terug naar huis. Hij is pas tegen 5.00 uur thuis... Pfff.

Reisverslag Foto's Metz Foto's Aachen Foto's Tienen Foto's Sint-Truiden

terug Verslag: Harris


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl