Forum | Prikbord | Info | Links
 
MSV Duisburg - TuS Koblenz, 19 april 2009, 2. Bundesliga (2-3)
In de wedstrijd komt MSV Duisburg na een kwartier op voorsprong, maar TuS Koblenz maakt na een half uur weer gelijk. In de tweede helft komt de thuisploeg wederom op voorsprong, maar de gasten komen weer op gelijke hoogte. Sterker nog: in de slotminuut pakt Koblenz de zege.

MSV-Arena - Duisburg


De "MSV-Arena" in Duisburg is sinds 2004 de thuishaven van voetbalclub MSV Duisburg. Het stadion werd tussen 2003 en 2004 gebouwd op de plaats van het "Wedaustadion", het oude stadion van de club waar de club sinds de oprichting van de Bundesliga in 1962 voetbalde.


De nieuwbouw van het stadion begon in juli 2003 met de sloop van de Noord- en Oosttribune. De nieuwe Noordtribune ("König-Pilsener-Fankurve") en de Oosttribune ("Schauinsland Reisen-Tribüne") werden op 18 april weer in gebruik genomen. Op 12 september volgde de opening van de nieuwe Zuidtribune ("RWE-Tribüne"). De nieuwe hoofdtribune ("Sparkassen-Tribüne") was op 8 november 2004 gereed.

De MSV-Arena heeft een capaciteit van 31.500 plaatsen. Naast de 29.121 tribuneplaatsen (22.082 zitplaatsen en 7.039 staanplaatsen) zijn er 1.537 businessseats, 420 skyboxplaatsen, 252 logeplaatsen, 46 rolstoelplaatsen en 124 persplaatsen. Bij de thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund op 28 augustus 2005 was het stadion voor het eerst volledig uitverkocht.

Aan het begin van het seizoen 2007-2008 had RWE plannen om het stadion een sponsornaam te geven, maar na protesten van de Duisburgse aanhang werden die plannen ingetrokken.

Die Zebras kommen!


Op 19 april 2009 staat de jaarlijkse medewerkersreis van de Supportersvereniging FC Groningen op het programma. Net als vorig jaar wordt besloten om een wedstrijd in Duitsland mee te pikken, want dat is goed bevallen. De keuze valt op het duel MSV Duisburg tegen TuS Koblenz in de 2. Bundesliga. Hoewel er in het duel niet direct iets op het spel staat, wil MSV Duisburg de aansluiting met de top behouden om eventueel te kunnen promoveren, terwijl de tegenstander vecht tegen degradatie. Het kan dus wel een interessant potje worden.

Op zondagochtend rond 8.30 uur verzamelen 50 vrijwilligers van de Supportersvereniging zich bij de Euroborg. Miezerde het vorig jaar nog bij de medewerkersreis naar Hannover, deze keer is er lekker weer besteld. De bus staat inmiddels al klaar om af te reizen naar Duisburg. Voor iedereen is een lunchpakket geregeld, wat voor de meesten trouwens een ontbijtpakket betekent. Als tegen 8.45 uur dan echt iedereen aanwezig is, wordt de motor gestart en vertrekken we richting Duitsland. Na een kleine anderhalf uur maken we een tussenstop bij Rasthof Ems-Vechte West. Hier kunnen de rokers op het terras een sigaret of een sigaar opsteken, terwijl binnen broodjes en koffie te krijgen zijn. Een klein half uur later vervolgen we onze reis. Het is niet druk op de weg en de reis verloopt voorspoedig. Tegen 12.00 uur bereiken we Duisburg al en rijden moeiteloos naar het stadion. We parkeren de bus aan de zijkant van het stadion.

De inzittenden moeten nog even geduld hebben, want eerst moeten de entreekaarten worden opgehaald. Het hindert niet, want iedereen geniet buiten van het zonnetje. Het afhaalpunt blijkt aan de andere kant van het stadion te zitten in de Fanshop van MSV Duisburg. De reservering blijkt keurig doorgekomen te zijn en de kaarten liggen keurig klaar. Terug naar de bus waar iedereen zijn entreekaart krijgt en vervolgens zijn eigen weg kan gaan. Rondom het stadion komt de bedrijvigheid al op gang. Er zijn buiten stadion helaas maar weinig bier- en bratwursttentjes. Wel zijn er ijskramen en daar is het ook het weer voor. Daar komt de spelersbus van TuS Koblenz opeens voorbij gereden. Het zwarte gevaarte heeft geblindeerde ramen, waardoor niet duidelijk is of de selectie van de gasten er nog in zit. Verderop staat ook de spelersbus van MSV Duisburg. Op de zijkant staat "Die Zebras kommen", zo kondigen de spelers van MSV Duisburg hun komst in den lande aan.

Na een kijkje in de uitgebreide Fanshop, gaan we het stadion binnen. Achter onze tribune staat nog het originele scorebord uit het Wedaustadion, het oude stadion van MSV Duisburg dat in 2003 gesloopt werd en waar nu de MSV-Arena is verschenen. Aan de oostkant van het stadion staan ook nog twee oude lichtmasten. De historie is hier dus niet klakkeloos gesloopt, maar wordt in ere gehouden. Achter de tribune zitten ook enkele snackpunten, waarvan sommige handige betonnen staantafels hebben. Nadat er voldoende gesnackt is, gaan we de tribune op. De MSV-Arena oogt nog leeg. Het stadion kan zo'n 31.000 man herbergen, maar die zijn er vandaag bij lange na niet. Sinds de degradatie naar de 2. Bundesliga vorig seizoen speelt MSV sowieso nooit voor een uitverkocht huis. In de Bundesliga zit het stadion echter wel geregeld vol en laat MSV Duisburg nou een typische 'Fahrstuhlmannschaft' zijn. De club pendelt heen-en-weer tussen de hoogste en de eennahoogste divisie.

Na de warming-up van beide partijen, wordt de clubhymne gespeeld. Iedereen wordt verzocht te gaan staan en de meeste supporters zingen het lied mee terwijl ze met hun sjaaltje in het rond zwaaien. Als de spelers het veld op komen, wordt aan de overzijde op de Fankurve van MSV driftig met vlaggen en sjaaltjes gezwaaid. Na de gebruikelijke plichtplegingen, kan de wedstrijd beginnen. MSV Duisburg komt na een kwartier op voorsprong en viert zijn goal provocerend voor het vak met de uitsupporters van TuS Koblenz. Die club, met oud FC Groningen-speler Njazi Kuqi in de gelederen, geeft niet op en maakt na een half uur de gelijkmaker. De supporters in het uitvak ontploffen van vreugde en steken middelvingers op naar de thuistribunes. 1-1 is ook de ruststand.

We besluiten om maar eens een kijkje te nemen aan de andere kant van het stadion. Ongehinderd lopen we via de lange zijde naar de Fankurve. Daar is het behoorlijk druk, maar vanaf de omloop kunnen we mooi naar beneden kijken. Het cateringassortiment aan deze kant van het stadion is ook uitgebreider, er zijn hier pizza's en kebab te krijgen. Duisburg komt na ruim een kwartier op voorsprong en de kurve ontploft van vreugde. Dat is echter van korte duur, want zeven minuten later produceert Koblenz de gelijkmaker. Dat tegenvallende resultaat werkt verlammend op de thuisploeg. De ploeg komt er niet goed meer uit en op een afgekeurd doelpunt na worden er nauwelijks kansen gecreëerd. De gasten spelen slim op de counter en worden daar in de laatste minuut van de reguliere speeltijd voor beloond. Na knap werk van Kuqi wordt zijn voorzet binnengewerkt en pakt Koblenz drie belangrijke punten. Het uitvak is dolblij. Na het laatste fluitsignaal vieren spelers en supporters van Koblenz gezamenlijk feest. Shirtjes worden in het publiek gegooid en de H-U-M-B-A wordt ingezet. Het thuispubliek druipt af naar huis.

Na eerst nog uitgebreid gegeten en gedronken te hebben, gaan wij ook op weg naar de bus. Er worden nog wat laatste zaken in de Fanshop aangeschaft en tegen 16.30 uur bereikt iedereen de bus. Op naar Groningen maar weer. Op de terugweg stoppen we ditmaal bij Rasthof Ems-Vechte Ost, om daar nog wat te drinken of om een ijsje te halen. Daarna maken we ons op voor de laatste etappe naar Groningen. Daar komen we tegen 20.00 uur aan. Een beetje moe van de lange dag, maar de trip was erg geslaagd. Een leuke sfeer in de groep, lekker weer en een geinige wedstrijd, wat wil je nog meer?

Om 8.00 uur staat de bus klaar bij de Euroborg.

Lunchpakketten.

Tegen 8.45 uur gaan we op weg naar Duitsland.

Even een tussenstop bij Rasthof Ems-Vechte West.

Daarna de bus weer in.

Voor kaas en worst.

Tegen 12.00 uur komen we in de buurt van het stadion.

De MSV-Arena.

MSV.

De MSV-Arena.

Hé, daar heb je de spelersbus van TuS Koblenz.

Op naar het hoofdgebouw.

Daar zit ook de ZebraShop.

Best uitgebreid.

Een ZebraShop dus.

Daar is de spelersbus van MSV Duisburg. Die Zebra's kommen!

Wij gaan richting de tribune.

Achter de Zuidtrune staat het oude scorebord uit het voormalige Wedaustadion.

Een immens gevaarte.

Er kan gesnackt worden bij betonnen staantafels.

De snacktoko.

Currywurst.

De MSV-Arena.

De MSV-Arena.

De MSV-Arena.

De fanatieke sjaken van MSV Duisburg.

De spelers van MSV komen het veld op onder de klanken van Hells Bells van ACDC.

Het uitvak, oftewel de fanatieke sjaken van TuS Koblenz.

Veel opblaasprullaria op het veld.

Njazi Kuqi speelde ooit op een blauwe maandag bij FC Groningen en speelt nu voor TuS Koblenz.

IJsverkoper op de tribune.

Sjaaltjes de lucht in. De fans willen dat het stadion het Wedaustadion komt te heten in plaats van MSV-Arena.

De opstelling van TuS Koblenz. Naast Kuqi speelt daar ook Marco Lomic, FC Groningen had ooit ook interesse in hem.

De opstelling van MSV Duisburg.

En spelend onder nummer 12...

Die Fans von MSV Duisburg.

Die Fans von MSV Duisburg.

Daar komen de spelers het veld op.

Megashirtje.

De spelers begroeten het publiek.

Tossen.

MSV Duisburg trapt af.

Een heerlijk voetbalweertje.

Keeper Yelldell.

Deze man is zebra's aan het spotten met zijn verrekijker.

Kijk, daar heb je er eentje. Het is Ennatz, de mascotte.

De thuisploeg komt op voorsprong en de doelpuntenmaker viert zijn feestje voor het uitvak.

Tooor!

1-0 door Sandro Wagner.

Maar daar is het ook alweer gelijk.

Tor TuS Koblenz.

Zoltan Stieber maakt er 1-1 van.

Rust.

Tijd voor een rondje door het stadion.

Er staan nog twee oude lichtmasten van het Wedaustadion.

MSV Duisburg als tribunemotief.

De Fankurve.

Lekker druk hier.

En een ruimer cateringassortiment. Tijd voor een stuk pizza.

De tweede helft vanaf de Fankurve.

De tweede helft vanaf de Fankurve.

Het uitvak.

De FanKurve.

De FanKurve.

MSV Duisburg komt op 2-1.

Feest bij het thuispubliek.

Doelpuntenmaker: Cedrick Makiadi.

Het stadion is lang niet uitverkocht, maar het is ook niet zo dat er geen hond zit.

Feest in het uitvak.

Want Manuel Fischer heeft de gelijkmaker gescoord: 2-2.

Njazi Kuqi in de aanval.

De wedstrijd lijkt te eindigen in een gelijkspel.

Maar TuS Koblenz countert knap naar de winst.

Du-Ri Cha scoort op de valreep.

2-3 voor de gasten.

Schweinhund.

Feest in het uitvak.

Want de wedstrijd zit er op.

De shirtjes gaan uit om in het publiek te gooien.

Daarna de H-U-M-B-A!

H-U-M-B-A!

Feest.

Wij gaan even later weer naar de bus en gaan op weg naar Groningen.

Nog een tussenstop bij Rasthof Ems-Vechte Ost.

Even de benen strekken.

Al met al was het reisje wunderbar.

terug Verslag: Harris


Reacties:
#1 Tof man!!
runselpink | 20 april 2009, 22:26:06
#2 Mooi verslag!!! Toch mooi dat jullie dit zo vaak doen..!!
mattiegrunn | 21 april 2009, 11:33:26
#3 Prachtig verslag weer!! Blijft prachtg dit soort trips.
Vak_M | 21 april 2009, 13:24:01
#4 Was een mooi tripje.

Ook een uitgebreid fotoverslag hiervan op www.warffumontour.nl
Jeroen | 21 april 2009, 21:44:20


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl