Forum | Prikbord | Info | Links
 
Dordrecht '90 - FC Groningen, 23 september 1999, Amstel Cup (5-0)
Er is dit keer wel erg weinig belangstelling voor de wedstrijd. Welgeteld 11 supporters gaan met de bus mee, of beter gezegd, met de taxibusjes. Er blijken nog een stuk of 15 supporters op eigen vervoer gekomen te zijn, zodat ongeveer 25 supporters FC Groningen ondersteunen. Echt wel veel. FC Groningen verliest met maar liefst 5-0, een schande.

Onderweg komen we in de file vast te zitten. Geen enkele reden voor paniek, want we zijn toch vroeg vertrokken. In de file zorgt iemand naast ons voor veel lol, door uitgebreid in zijn neus te gaan zitten peuteren naast ons busje. Later wordt het raam open gedraaid en probeert Clausje hem nog te trakteren op een eierkoek, maar die komt helaas op het asfalt terecht. Dit alles is de reisleiding in het andere busje niet ontgaan en we moeten de ramen voortaan dicht houden. De stewards in ons busje doen totaal niet moeilijk.

Een blik op het veld tijdens de warming-up van FC Groningen. In dit uitvak, dat qua grootte kan concurreren met het uitvak van VVV, staan maar zo'n 25 FC Groningen-supporters, maar de sfeer is wel gezellig. Helaas speelt FC Groningen erg slecht en verliest ruim. Bij de stand 5-0 wordt er in het uitvak nog sarcastisch '3 uur in de bus, ole ole' gezongen.

Onderweg wordt er gestopt bij een aantal tankstations. De gehaktstaven, de broodjes kaas en de Extran-flesjes worden driftig ingeslagen. Wiekens heeft de Kinder Surpise-eieren ontdekt, en bouwt op de heenweg zowaar een dinosaurus in elkaar. Op de terugweg worden er natuurlijk weer een aantal verrassingseieren ingeslagen. Van al dat in elkaar zetten van de surprises, wordt Wiekens zo moe, dat hij op de terugweg in slaap valt.

terug Verslag: Harris


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl