Forum | Prikbord | Info | Links
 
Helmond Sport - FC Groningen, 13 augustus 1999, Totodivisie (2-3)
Het treinkaartje van vrijdag 13 augustus 1999. Het is de openingswedstrijd van het seizoen, maar de burgemeester van Helmond heeft besloten dat de Groningse supporters niet welkom zijn. Dat is natuurlijk tegen dovemansoren gezegd, en dus vertrekken we 's middags vanaf het Hoofdstation.

Eenmaal aangekomen bij stadion De Braak (braakliggend is het zeker) blijkt een complete tribune te zijn gesloopt, en kunnen we zonder al te veel moeite vanaf een naastgelegen veld de wedstrijd volgen. Het bestemde geld voor het kaartje kan op de terugweg dus mooi omgezet worden in bier.

De goal van Broerse valt aan onze kant, en we staan er met onze neus bovenop. We zien Drent, Visser en Maximiano debuteren voor de FC, en Visser scoort meteen maar even 2 goals. Heel apart, om een keer een wedstrijd op deze manier te bekijken.

Tijdens de rust maar even een foto van de rechter tribune genomen. Hier zit een luidruchtig gedeelte van de Helmondse aanhang. Het uitvak ligt helemaal aan de andere kant, en de bussen van de uitsupporters staan hier normaal ook. Rondslingerende bouwmaterialen waren de reden voor burgemeester Van Eik geweest om ons te toegang te ontzeggen. Maar burgemeesters blijken wel vaker angstige en vervelende figuren, en Van Eik is hier geen uitzondering op.

Er is sowieso weinig bouwmateriaal te zien. Gewoon een lulsmoes van burgemeester Van Eik dus. Bovendien weten ze al een tijdje dat het stadion verbouwd gaat worden, dus kunnen er maatregelen genomen worden. Helmond Sport krijgt later van de KNVB ook nog eens een boete van 5000 gulden voor het feit dat er geen uitsupporters mochten komen. Stuur die boete meteen maar door naar het stadhuis zou ik zeggen.

Na de wedstrijd moeten we natuurlijk ook nog terug. Hier zijn we inmiddels weer terug op station Helmond, waar we ook andere FC Groningen-supporters tegen komen, die ook op eigen vervoer gekomen zijn. Via Eindhoven en Utrecht wordt koers gezet richting Groningen. Onderweg werken we nog een vette hap naar binnen in Hoog-Catharijne. Die is trouwens niet te vreten, dus wordt deze weggespoeld met bier.

We komen terecht in een internationale trein ofzo. Er zit een groot gedeelte in dat bestemd is voor fietsen, maar dit wordt door ons als voetbalgedeelte gebruikt. De blikjes vliegen je om de oren. Rond 2.00 uur 's nachts komen we weer aan op het Hoofdstation in Groningen. Toch mooi de wedstrijd gezien.

terug Verslag: Harris


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl