Forum | Prikbord | Info | Links
 
FC Groningen - Sparta, 19 juni 1999, Nacompetitie (0-3)
Het kaartje van de wedstrijd FC Groningen - Sparta die toch echt op 19 juni werd gespeeld, en niet op 13 juni zoals op het kaartje staat. Het is een mooie zonnige dag die heel mooi af kan lopen, want bij een gelijkspel (en winst natuurlijk) zou FC Groningen na 1 seizoen Totodivisie al weer promoveren. Maar je voelt het al aankomen...

Een paar uur voor de wedstrijd is het 'feestje op de Grote Markt' al in volle gang. De terrassen zijn massaal gevuld met FC Groningen-supporters. Iedereen proost op een mooie wedstrijd en de promotie. Een paar uur later is een groot gedeelte weer terug op de Grote Markt, maar dan voor een ander 'feestje'.

Op weg van de Grote Markt naar het Oosterpark. Grote groepen FC Groningen-supporters lopen hier langs het AZG richting het stadion.

De spelers komen het veld op, en het feest kan beginnen. Hier zwaaien de spelers naar het publiek, en er wordt luid gezongen door de FC Groningen-supporters. De stemming zit er goed in...

Een blik op het lege uitvak op de Oosttribune, want de Sparta-supporters zijn nog niet gearriveerd, terwijl de wedstrijd op het punt staat te beginnen.

10 minuten later is het uitvak echter bomvol. Zo'n 800 Sparta-supporters hebben de reis naar het Oosterpark ondernomen. Zoveel hebben ze nog niet gemist, want de stand is nog steeds 0-0. Een paar minuten later echter komt Sparta op 0-1 door een benutte penalty.

Ondanks de teleurstelling over de 0-2 ruststand en een gemiste penalty van Hugo, bedankt het publiek in de rust Harris Huizingh massaal voor zoveel jaren trouwe dienst. Hij vertrekt naar H*erenveen. Om afscheid te nemen van alle supporters, rijdt hij in een sportwagen een rondje om het veld. Zowaar het uitvak is enigszins enthousiast, maar dat zal ook wel iets met de stand de maken hebben.

Oude tijden herleven. Een compleet uitverkocht en tot de nok toe gevuld Oosterpark. Dit was de laatste wedstrijd waarbij de staantribunes gebruikt mochten worden, en daar wordt massaal gebruik van gemaakt.

Nogmaals een blik op de Tonny van Leeuwentribune en Staan Zuid. Velen hebben een kaartje gekocht om een spectaculaire wedstrijd te zien, en spectaculair wordt het ook. FC Groningen krijgt vele kansen, maar de bal mag er blijkbaar er niet in. Als er zich ook nog volop scheids- en grensrechterlijke dwalingen voordoen, dan weet je dat men in de bossen van Zeist gewed heeft op Sparta als winnaar van de nacompetitie. Dat was trouwens ook al gebleken tijdens de vorige speelronde, toen Sparta 'zomaar' met 6-0 van Excelsior won.

Tja, wat moet je hier over zeggen. Bij de stand 0-3 is het natuurlijk feest in het uitvak. De teleurstelling bij de FC Groningen-supporters wordt per minuut groter.

Op weg naar het park achter het stadion. Hier vinden na de wedstrijd hevige rellen plaats tussen FC Groningen-supporters en de ME. Later wordt het slagveld verlegd naar de Grote Markt.

terug Verslag: Harris


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl