Forum | Prikbord | Info | Links
 
Helmond Sport - FC Groningen, 16 juni 1999, Nacompetitie (0-1)
De laatste uitwedstrijd in de nacompetitie wordt in Helmond gespeeld. Helaas komen de bussen een uur te laat aan, waardoor wij weer te laat in het stadion aankomen. Als de politie in Helmond ook nog eens traag gaat doen, kom je dus pas 10 minuten na het begin van de wedstrijd binnen. Echt pissig word je dan als je de tussenstand van de andere wedstrijd in de poule hoort.

Voor het vertrek vanuit het Oosterpark. De bussen zijn een uur te laat, dus het wordt nog behoorlijk haasten. Er zijn in totaal 3 bussen, en ongeveer 120 FC Groningen-supporters gaan mee naar Helmond.

Wie is toch die fotogenieke Groninger die hier omkijkt? De stemming zit er in het uitvak wel behoorlijk in. Er wordt massaal gezongen en natuurlijk worden de Helmonders een beetje uitgedaagd.

Een blik op de wedstrijd. Helaas geen beste wedstrijd, mede door het warrige optreden van scheidsrechter Bossen. Die heeft de laatste jaren al vaker aangetoond anti-FC Groningen te zijn, en vandaag bevestigt hij dat weer eens, door in 5 minuten 4 Groningers op geel te trakteren, waaronder Matthijs en Huizingh. Die zijn nu geschorst voor het beslissende duel tegen Sparta.

Weer een fotootje van de wedstrijd. Rechts de schuurtjes, waar de buren van het stadion op hun tuinstoeltjes relaxed de wedstrijd zitten te volgen. Dat is toch uniek in Nederland?

En nog een fotootje van de wedstrijd. FC Groningen laat soms goed spel zien, maar over het algemeen is het een matige wedstrijd. Gelukkig wordt er gescoord door Pascal Averdijk.

Feestje, Feestje, op de Grote Markt. Averdijk heeft inmiddels gescoord, en we maken ons op voor de beslissende wedstrijd tegen Sparta.

Boeren Kampioen, ole ole. De stemming zit er goed in bij de FC Groningen-supporters. Logisch, want het ziet er naar uit dat FC Groningen hier ook de 3 punten gaat pakken.

Na afloop van de wedstrijd komen de spelers van FC Groningen de meegereisde supporters bedanken voor hun steun. Ook de spelers zijn opgelucht dat ze deze wedstrijd hebben gewonnen. Nog 1 wedstrijd te gaan.

Ook aan het hek worden handen geschud. De spelers nemen uitgebreid te tijd om met de supporters te praten en feest te vieren.

De spelers gaan terug naar de kleedkamer. De belangrijkste wedstrijd van het seizoen staat immers nog op het programma.

De FC Groningen-supporters verlaten het stadion in opperbeste stemming. Zij maken zich al op voor de wedstrijd tegen Sparta, en in de bus wordt eigenlijk alleen nog maar over deze 'wedstrijd van het seizoen' gepraat.

Een blik op de ME-escorte. Dankzij deze gasten onder andere kwamen we ook al te laat aan. Ook nu zijn ze weer niet echt vlot bij de stoplichten.

terug Verslag: Harris


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl