Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Dringen voor een seizoenkaart 10 juni 2008
Het was gisteren dringen voor de Euroborg. Toen begon namelijk de verkoop van seizoenkaarten aan personen die op de reservelijst stonden. Enkele honderden mensen vormden een rij en konden een plek in het FC Groningen-stadion uitzoeken voor het komende seizoen.

Dringen voor de Euroborg (Foto: FC Groningen)

In het Dagblad van het Noorden stond vandaag een sfeerverhaal:

FC Groningen-fans dringen voor seizoenkaarten bij de Euroborg


"Mijn zoon vroeg me of ik even een seizoenkaart voor hem wilde ophalen van de Euroborg. Nu sta ik hier al meer dan een uur. Lekker is dat, ik denk er hard over om maar weer naar huis te gaan." Maar ja, dat zou zijn zoon hem beslist niet in dank afnemen.

Het ging allemaal om 1200 seizoenkaarten van de reservelijst. En het bleek eens te meer hoe populair FC Groningen is. Enkele supporters hadden zelfs de halve nacht gewaakt voor de ingang om als eerste in aanmerking te komen voor een seizoenkaart. Medewerkers van FC Groningen deelden nummertjes uit om de verkoop te regelen.

Dat betekende in vele gevallen uren wachten. Voor veel supporters duurde het zes uur voordat ze geholpen werden. Sommigen hadden geduld (of geluk), anderen niet. "Het is niet te geloven zo traag als dit allemaal gaat", mopperde een met een FC Groningen-pet getooide supporter. "Je mag hier wel een hele dag voor vrij vragen."

Niet iedereen toonde zich ontevreden of ontstemd, bij sommigen ontstond zelfs een vrolijke, soms oubollige, stemming. "Ach, de zon schijnt. Ik kan hier nog even bruin worden ook." Johannes Blomsma uit Froombosch maakte van de nood een deugd. Hij ging een ontbijtje halen bij IKEA. Anita van der Zee uit Bedum en haar dochter Roelina hadden een tuinstoel meegenomen om het wachten te verzachten. Danny Erenstein uit Groningen zag bijna 200 mensen voor zich gaan. Nadat hij zijn nummertje had gekregen, bezocht hij de nieuwste Indiana Jonesfilm in de naastgelegen bioscoop Mustsee.

Het duurde tot het eind van de middag voordat de operatie ’extra seizoenkaart’ voorbij was.

Bron: Dagblad van het Noorden, Paul Zweverink
Printversie »
 

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl