Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Diverse aanpassingen aan de Euroborg 4 juni 2008
De Euroborg krijgt volgend seizoen op een aantal punten een andere aanblik. Naast de geplande uitbreiding van het aantal stoelen in de Euroborg, worden er deze zomer ook enkele andere zaken aan het stadion aangepast. De aanpassingen zijn een gevolg van de uitkomsten van de enquête die FC Groningen hield onder haar aanhang.

Supporters hadden de mogelijkheid hun mening te geven over onder meer het stadion, de faciliteiten en de sfeer tijdens de wedstrijden. Bijna 5.600 mensen gaven respons en eerder deze week publiceerde FC Groningen de resultaten van de enquête.

De belangrijkste op- en aanmerkingen betroffen de aankleding van de Euroborg. De buitenkant van het stadion wordt als slecht tot zeer slecht beoordeeld. Bijna 70% van de respondenten vindt dat de uitstraling rond het stadion verbeterd kan worden. Vooral het ontbreken van een FC Groningen-uitstraling op de gevel van de Euroborg is de meest genoemde opmerking. Niet meer dan 15% geeft aan tevreden te zijn over de aankleding.

Naast de aankleding van de buitenzijde van de Euroborg is de kwaliteit van het geluid in het stadion onderwerp van discussie. Bijna de helft van de ondervraagden vindt de kwaliteit van het geluid in het stadion goed. Ongeveer 17% geeft aan een neutrale mening te hebben en hetzelfde percentage vindt het geluid slecht. In totaal beoordeelt een kwart van de mensen het geluid als slecht tot zeer slecht.

FC Groningen wil beide punten in de zomerstop aan gaan pakken. Op de gevel bij de hoofdentree van de Euroborg zal de naam van FC Groningen en het logo worden aangebracht, om duidelijk te maken dat hier de Trots van het Noorden speelt. De exacte invulling moet nog worden bepaald, maar er gaat in elk geval een belangrijke wens van supporters in vervulling. Ook komen er meer speakers op de omloop, want gebleken is dat de meeste klachten over het geluid komt van de achterste rijen op de eerste ring. Door extra speakers te plaatsen hoopt FC Groningen de klachten te kunnen verhelpen.

Uit de enquête is verder gebleken dat supporters graag horeca- en sanitaire voorzieningen zouden zien op de tweede ring. FC Groningen komt deels aan deze wens tegemoet door het inrichten van een horecapunt op de tweede ring van de Zuidtribune. Elders is geen plek voor verkooppunten. Ook extra sanitaire voorzieningen op de tweede ring blijken technisch helaas nauwelijks mogelijk.

Bron: FC Groningen
Printversie »
 

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl