Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
FC Groningen verslaat Esporte Clube Flamengo 22 mei 2008
FC Groningen heeft vrij eenvoudig de finale van de Chippie Polar Cup op Curaçao bereikt door in de eerste wedstrijd de jonge Brazilianen van Esporte Clube Flamengo met 3-0 te verslaan. Een opvallende rol in de wedstrijd was er voor FC Groningen-keeper Luciano, die in de tweede helft scoorde uit een penalty en even later met rood van het veld moest.
Update: dankzij Wilfred is er ook een fotoverslag van dit duel.

Na het spelen van de volksliederen werd er iets later dan gepland afgetrapt. In de eerste minuut zocht FC Groningen direct al de aanval. Een prachtig hakje van Lovre, zette Kolder en Powel combinerend richting de zestien. De scherpte ontbrak echter, waardoor een goal in de allereerste minuut uitbleef. In de tweede minuut was het wel raak. Mark-Jan Fledderus sneed rap richting de goal en maakte beheerst af. FC Groningen liet het er niet bij en rook haar kansen. De snelle, maar fysiek zwakke Brazilianen konden niet op tegen het goede spel van de Groningers. Kansen van Cahais, Powel, Kolder en Kruiswijk misten precisie, terwijl Flamengo er slechts twee schamele schoten tegenover kon stellen.

De kans van Kruiswijk was opvallend. Al slalommend langs meerdere inglijdende tegenstanders, bereikte hij alleen de zestien. Zijn schot miste echter kracht, waardoor een schitterende actie onbeloond bleef. In de 33ste minuut kwam Groningen terecht op een 2-0 voorsprong. Cahais zette de aanval op, waarna Lovre de bal voorgaf op een alerte Berry Powel. Laatste wapenfeit in de eerste helft was de onterecht afgekeurde goal van Mark-Jan Fledderus. Zijn corner draaide rechtstreeks het net in. Helaas voor hem constateerde de Peruaanse scheidsrechter het duwen van enkele FC spelers binnen de zestien.

De tweede helft was een formaliteit. Het ontbrak Flamengo de kracht en de originaliteit om het de Groningers moeilijk te maken. De FC speelde bekeken en kwam in de tweede helft tot een kopbal van Svejdik, een geplaatste vrije trap van Mathijs en enkele snelle uitbraken via de flanken. Met name invaller Martijn van der Laan brak enkele keren sterk door. Op de wissels van Jans na, kon de scheids verder weinig bijzonderheden te noteren. De wedstrijd leek op een 2-0 eindstand af te gaan.

De laatste vijf minuten werden echter nog tamelijk hectisch. In de 85ste minuut wordt Marnix Kolder neergesabeld in het strafschopgebied, waardoor er een terechte penalty volgde. Opvallend genoeg was het keeper Luciano da Silva die beheerst de trekker overhaalde. Met een 3-0 eindstand leken de elf Groningers geruisloos richting kleedkamer te gaan. Echter een overtreding van Luciano aan de rand van de zestien op een doorgebroken Flamengo speler leverde hem de rode kaart op. Hij kon vertrekken en Gibril Sankoh mocht het keepershirt aantrekken, vlak voor het laatste en bijna enige wapenfeit van Flamengo. De bal vloog over, waardoor ook Sankoh de nul heeft gehouden.

FC Groningen beleefde dus een sterke toernooistart. Opvallend was de terugkeer van aanvoerder Paul Mathijs in de basis. Hij speelde de volledige wedstrijd en toonde zijn karakteristieke spel vol passie en overzicht. De mannen van Ron Jans mogen nu drie dagen uitrusten en aanstaande zaterdag wederom aantreden in de finale van de Polar Cup om de titel uit 2006 te prolongeren.

Opstelling FC Groningen: Luciano (89' rood); Svejdik (85' Ramalho), Sankoh, Kruiswijk, Stenman (70' Van der Laan); Matthijs (82' Pomstra), Fledderus (70' Metaj), Cahais (70' Veldmate), Lovre; Kolder, Powel (61' Matavz)

Scoreverloop: 2' Fledderus 1-0, 31' Powel 2-0; 85' Luciano (strafschop) 3-0

Bron: FC Groningen
Printversie »
Fotoverslag »

Reacties:
#1 dus dat betekend dat luciano meer scoort dan marnix kolder? cool zet hem in de spits naast berg.
marcus | 22 mei 2008, 14:46:02
#2 Hoe kan een corner van MJF nou rechtstreeks het doel in gaan?? En lollig dat Luciano scoort en Sankoh op doel ;)
northernlady | 22 mei 2008, 16:31:56
#3 Waar is je traditionele fotoverslag Harris? Mis het bochtje achteruit... Haha!!
Luciano scoort inderdaad meer dan Kolder!
Alle FCG fans: Geniet van de vakantie en volgend seizoen laten we De Groene Hel weer "branden!"
willem | 22 mei 2008, 19:09:19
#4 Luciano in de spits. Kolder terug naar Appingedam.
050Groningen050 | 23 mei 2008, 08:56:52


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl