Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
FC Groningen verliest van NAC Breda 12 september 2004
FC Groningen heeft vanmiddag de wedstrijd tegen NAC Breda in het eigen Oosterpark verloren. Net voor tijd maakte oud-Groninger Ali Boussaboun de winnende treffer: 2-3

En de dag begint toch al niet zo vrolijk. Eerder deze week overleed oud-elftalleider en chauffeur van de jeugd Sebo Boer op 49-jarige leeftijd. Ter nagedachtenis aan hem wordt er een minuut stilte gehouden. Het is ook echt stil en alleen de wind laat zich horen. Een indrukwekkende en waardige nagedachtenis aan een trouw medewerker van FC Groningen.

Dan de wedstrijd. Die kan best spectaculair worden genoemd, want er gebeurt een hoop. Na wat kleine kansjes voor FC Groningen, ontsnapt Ali Boussaboun opeens aan de aandacht van Arnold Kruiswijk. Alleen voor de keeper staat het vizier van Ali niet op scheel... euhm scherp, en via de paal stuitert de bal weer terug het veld in. FC Groningen is gewaarschuwd.

FC Groningen scoort als eerste. Na een afgeslagen corner belandt de bal plotseling voor de voeten van Paul Matthijs, die zich niet bedenkt en uithaalt: 1-0. Deze stand blijft echter niet lang op de borden staan, want uit een vrije trap op een meter of 25 van de goal weet Zonneveld te scoren met een snoeihard schot. Roorda ziet er niet goed uit bij deze vrije trap.

Net voor rust komt NAC Breda zelfs op 1-2, als de verdediging van FC Groningen staat te slapen en Roorda ook te statisch op de lijn blijft staan. Slot plaatst de bal met zijn hoofd achter de Groningse keeper en de Brabanders leiden: 1-2.

In de tweede helft zakt NAC terug en is het FC Groningen wat druk zet. Er komen ook kansen, maar die worden niet benut. Totdat Salmon het tien minuten voor tijd eindelijk op zijn heupen krijgt en een corner binnenkopt: 2-2.

Even lijkt FC Groningen kans op meer te hebben, want de Brabanders zijn zichtbaar in de war van de gelijkmaker. Maar de Groningers ruiken helaas geen bloed en NAC worstelt weer boven. Zo goed zelfs dat een bal vanaf het middenveld achter de verdediging van FC Groningen valt, pal voor de voeten van Ali Boussaboun. Hij velt het vonnis over zijn oude club: 2-3.

Opstelling FC Groningen: Roorda; Elshot, Van der Linden (70' Tuyp), Kruiswijk, Florén; Matthijs, Buijs, (C) Van Gessel, Hugo; Salmon, Pinas (75' Fledderus)

Opstelling NAC Breda: Schollen; Collen, Mendes, (C) Schenning, Gudelj; Stam (87' Koning), Zonneveld, Slot; Diba (65' Lurling), Boussaboun, Cornelisse

Scoreverloop: 21' Matthijs (Florén) 1-0, 26' Zonneveld (Cornelisse) 1-1, 45' Slot (Cornelisse) 1-2; 82' Salmon (Hugo) 2-2, 88' Boussaboun (Schenning) 2-3

Scheidsrechter: Vink

Toeschouwers: 10.703
Printversie »
Fotoverslag »

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl