Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Fun Only! (1) 15 april 2008
FC Groningen gaat woensdag voorafgaand aan de inhaalwedstrijd tegen Ajax speciale T-shirts uitreiken met de opdruk 'Fun Only' en een FC Groningen-logo. De clubleiding wil mede met deze actie bereiken dat we met elkaar zo snel mogelijk terug gaan naar de uitstraling die de club had vr afgelopen zondag.

In de verklaring die directie en management van FC Groningen hebben afgegeven naar aanleiding van de gebeurtenissen van afgelopen zondag valt te lezen:

Veel mensen vinden dat door de speciale T-shirts die in omloop waren gebracht, de toon voor de wedstrijd op scherp is gezet en heeft geleid tot een escalatie. Het is voor ons echter onmogelijk om 20.000 mensen bij binnenkomst te controleren op te dragen kleding. Zouden we hiertegen wel optreden, dan zo was onze verwachting had dit juist tot irritatie en escalatie geleid.

Voor woensdag willen wij duidelijk stellen dat het dragen van dergelijke T-shirts niet gewenst is en zeer ongepast. Wij hopen dat het gezonde verstand zegeviert. Wij willen met elkaar zo snel mogelijk terug naar de uitstraling die de club had vr afgelopen zondag. Mede daarom laten wij voor de wedstrijd van woensdag 20.000 T-shirts maken met de opdruk 'Fun Only' en wij zullen deze T-shirts uitreiken bij binnenkomst in het stadion. Omdat dit bij de toegang enige vertraging kan geven, roepen wij het publiek nu al op vroeger naar Euroborg te komen.


Aanvulling 15-04, 17.29 uur:
"Wij willen zo snel mogelijk terug naar de sfeer zoals die hing in Euroborg vr afgelopen zondag. Dat betekent een hoop plezier; Fun Only. Daarom hebben we gisteravond al laten weten dat wij morgen bij binnenkomst in het stadion alle bezoekers een T-shirt zullen overhandigen met het logo van FC Groningen en de tekst: 'Fun Only'. Dit is geen tegenactie op de anti-Ajax T-shirts, zoals nu links en rechts wordt gesuggereerd, maar bedoeld om uit te dragen hoe wij voetballen in Euroborg beschouwen, namelijk als een feest.

Bron: FC Groningen
Printversie »
 

Reacties:
#1 Laat de mensen please ophouden met dat gezeur dat het zondag geescaleerd is door die shirts.. het anti-ajax leeft al jaren bij ons en dan was dit een leuke actie.. er is maar 1 oorzaak van de brand: een aantal randebielen.. en voor de mensen op de overige tribunes en de mensen die nooit in een stadion komen luister: Niet alle mensen die toevallig achter dat doel zitten zijn idioten en steken pleepapier in de fik.. verwijt ze dus ook niks maar alleen de idioten die dit wel deden en de mafkezen die daarna popiejopie provocerend naar het ajax vak lopen.. die mensen heb je op beeld en weg er mee voor altijd.. maar denk erom dat er ook mensen puur uit hun eigen veiligheid het veld zijn opgejumpt en zich op het veld niet misdrage hebben.. al met al een zwarte dag voor mijn club. en dat doet pijn.
PiPo_Vak_E | 15 april 2008, 09:34:58
#2 Goed initiatief, maar vond die anti-ajax shirts nou ook weer niet zo erg. Die zie je in veel meer stadions. Van Johan Derksen mogen we dat niet "ludiek" vinden. Ik vind dat wel...
willem | 15 april 2008, 09:40:08
#3 onmogelijk om iedereen te controleren!! fuck off de programma boekjes verkopers liepen zelfs in die shirts
zuipschuit | 15 april 2008, 09:44:03
#4 Hoe verzinnen ze het? Te gek voor woorden.
venom | 15 april 2008, 10:03:52
#5 ik vind het belachelijk , dat we er snel boven op moeten komen kwa imago ok , maar geef de mensen die er tussen in gestaan hebben ook ff een kans om te herstellen , want diegene die morgen heen gaan krijgen waarschijnlijk nog wel ff een klap na , dus ze kunnen beter ff wat regelen voor eventuele slachtofferhulp , als ze de spelers nazorg kunnen geven vind ik dat dat ook kan voor de mensen die er tussen hebben gestaan want het is een hele inpact geweest , ik kan er zelf moeilijk over mee praten want was er niet bij ( zoals sommigen wel weten geheel onterechte sv ), maar mijn vriendin wel , zij stond er midden in en heeft nog best veel last van de ademhaling.
p.s de meneer die in het ziekenhuis ligt mag vandaag weer naar huis hij maakt het naar omstandigheden goed.

210% ANTI AFCA
stubbe | 15 april 2008, 10:13:19
#6 Een mooi gebaar die t-shirts ik hoop dat iedereen het shirt ook aan doet en het hele stadion in het wit is voor alle mensen die in de z-site zaten afgelopen zondag die kunnen wel wat steun gebruiken. En laten we er een mooi avond van maken. De mensen op de z-side hebben hier geen schuld die mogen wel in het zonnetje gezet worden met zo'n trauma, bedenk wel dit is heel erg wat er gebeurd is en mag ook nooit weer gebeuren!!!!!!!
Dus allemaal het shirt aan morgen en steun de z-site en fc.groningen!!!!
We gaan 3 punten pakken morgen

STA OP VOOR FC.GRONINGEN IN FUN-ONLY SHIRTS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
schuitema | 15 april 2008, 10:43:58
#7 Goed initiatief! Altijd maar dat negatieve gedoe! Je gaat toch naar het voetbal voor de fun, niet om alleen maar agressief en gefrustreerd te zijn?

Mooi gebaar!
eisso | 15 april 2008, 11:25:50
#8 Bij mij gaat het anti ajax shirtje gewoon aan.....
joene90 | 15 april 2008, 12:03:02
#9 Oprotten met dit burgertruttig gedoe. FUCK AJAX is het motto!

$ilva e $uarez
Hijo's de Puta
erpee | 15 april 2008, 12:07:40
#10 Mijn vraag is eigenlijk: waarom laat je de spelers het veld opkomen op het moment dat er verschillende branden zijn op het veld achter het doel. Zeker met de wetenschap dat bij opkomst er meer wc rollen worden gegooid. 10 minuten voor aanvag was er al brand en deze breide alleen maar uit, vanuit FC leiding (commando kamer) moet toch het bericht komen , eerst blussen dan spelen. De stadion speaker is nog met reclame boodschappen bezig als de mensen het vak uit vluchten. Los van alle problemen en vraagstukken over de actie is mijn idee dat hier een belangrijke inschattingsfout is gemaakt.
Freddyvdv | 15 april 2008, 12:48:39
#11 Dus we gaan ipv wc-rollen nu T-shirts gooien. Spijt me zeer maar late we nu eerst zeker weten of het stadion veilig is zodat we eruit kunnen als al die t-shirts in de fik gaan.... Ik stond tussen de twee ringen in naast de nooddeur te wachten totdat die deur open ging... nou neee dusss
Quevara | 15 april 2008, 14:10:03
#12 weigeren die hap. Zie het nut er echt niet van in, beetje hypocriet zelfs.
brandslangen hadden het gewoon moeten doen dan was het ook niet uit de hand gelopen en nu lopen ouwehoeren dat die t-shirtjes eingelijk niet konden pffff
leid de aandacht mooi af, van eigen falen! tot morgen!
dam-ster | 15 april 2008, 14:10:51
#13 ook ik zal het fun shirt niet in ontvangst nemen,
Nijland wil de zwarte piet toeschuiven naar de z-side(omdat deze los zou staan van de fc en dus oncontroleerbaar is in de hoop een zo laag mogelijke straf uit het vuur te slepen)en gaat roepen dat het mede door de t-shirts komt,
heb hem nog niet gehoord over de sticker die uitgebracht is door de fanatics mijn leven lang schijt aan amsterdam en dat deze al weken lang te koop is in de stand voor de noord tribune. in mijn ogen heeft dit de zelfde context als de t-shirts. ook vergeet nijland er bij te vertellen dat er door de supporters vereniging is gedart op een bord met de hoofden van ajax spelers en dat hier nota bene de eerste prijs een fuck ajax t-shirt een pak joden koeken en een zooi van die stickers was,kinderen van 12 jaar worden dus door de officiele supporters vereniging aangezet om te gooien op de hoofden van de spelers he nijland als die knaapjes 20 zijn gaan ze waarschijnlijk schieten op diezelfde spelers. dus nijland hou op met het verkondigen van deze kul over de t-shirts.
en don`t blame de z-side maar steek je hand in eigen boezem
waarom | 15 april 2008, 15:00:23
#14 Vind het een goeie actie en zou het shirt ook zeker aan gaan doen. Oke , Groningen heeft 3 spelers verloren aan Ajax , maar kom op zeg wat dan nog? Het is gewoon slim wat Ajax doet , van de concurrentie wegkopen. Daarom heb ik ook geen Anti-Ajax t-shirt gekocht , vond het maar niks! Zou Sparta fans dan soms ook Anti-Groningen shirts aantrekken omdat wij De Roover hebben gehaald?
Nevland11 | 15 april 2008, 15:00:47
#15 Wat een gezeik allemaal, nieuwe ronde nieuwe kansen!Volgend seizoen is iedereen het weer vergeten.Het is en blijft ajax, daar moet de fc gewoon van winnen! Wij worden hoop ik toch geen thialf publiek. Met z'n allen achter de club en tegen 020
teal | 15 april 2008, 15:06:10
#16 Je kam mij nu niet kwaaier krijgen met die fun only shirtjes.
Ik stond nogmaals met velen anderen midden in de brandende zooi, leg mij nu eens uit wat het nut is van dat shirtje.
Ik snap er geen bal geen reet van net of het door die anti joden shirtjes komt dat de boel in de hens stond, want zo word het wel overal gebracht.
Die anti joden shirtjes vinden de verdomme nog belangrijker dan de gewonden die er gevallen zijn.
avenance | 15 april 2008, 15:55:46
#17 En heeft iedereen al contact gehad met de verzekering, doe dit wel mensen heb ik ook gedaan en als je goed verzekerd bent kun je alles terug krijgen.
avenance | 15 april 2008, 15:58:48
#18 Als aanvulling in de nieuwsbrief van Hans Nijland:

"Wij willen zo snel mogelijk terug naar de sfeer zoals die hing in Euroborg vr afgelopen zondag. Dat betekent een hoop plezier; Fun Only. Daarom hebben we gisteravond al laten weten dat wij morgen bij binnenkomst in het stadion alle bezoekers een T-shirt zullen overhandigen met het logo van FC Groningen en de tekst: Fun Only. Dit is geen tegenactie op de anti-Ajax T-shirts, zoals nu links en rechts wordt gesuggereerd, maar bedoeld om uit te dragen hoe wij voetballen in Euroborg beschouwen, namelijk als een feest.
Harris | 15 april 2008, 17:20:50
#19 Ja maar Harris toch. De boel bij ons onder lopen kalken, en onze berichten verwijderen. Dat is niet zo netjes h. Z erg leggen we je het vuur toch niet aan de schenen?

Onder de grond is het moeilijk lezen kennelijk. Kijk bijvoorbeeld eens in je mailbox. Je - overigens met zeer komische verwijzingen naar de brand doorspekte - schreeuwen om aandacht zijn niet verwijderd, maar verplaatst naar het prikbord. Dit omdat je totaal niet op DIT onderwerp reageert, maar alleen maar de grappige bijgoochem uit Amsterdam wilt uithangen.
OndergrondTV | 15 april 2008, 17:45:23
#20 feit blijft dat ik vind dat er weer veel te makkelijk na een bepaalde groep word gewezen terwijl er niet het lef is om de hand eens stevig in eigen boezem te steken. Volgens mij is het al vanaf de jaren zeventig bekent dat er mafketels rondlopen in voetbalstadions.
Het gevaar is gewoon totaal verkeerd ingeschat en dat moet gewoon toegegeven worden.We zijn er het met zn allen wel over eens dat dit nooit meer mag gebeuren maar ga nou niet met zn allen de brave hendrik uithangen met zn zielig t-shirtje(Trots van het noorden onwaardig).
Voor de rest vind ik Nijland een fantastische man voor de fc met een enorm groen-wit hart!
cheeeers
dam-ster | 15 april 2008, 18:01:45
#21 Fun Only, belachelijk. Wat een debiel.
Noordcurve | 15 april 2008, 18:13:01
#22 geen t-shirt voor mij, dankjewel. om normaa fatsoen en gezond verstand hoef je niet te vragen.

@waarom. als je eens leest wat Nijland zegt en (blijkbaar niet ten overvloede als ik zeg) daar ook eens over nadenkt, dan zie je wel in dat Nijland de Z-Side niet de schuld geeft. Ongelooflijk hoe erg mensen moeten benadrukken dat het niet van de Z-Side kwam.
Niels | 15 april 2008, 18:22:12
#23 Morgen gewoon de ANTI - AJAX shirt aan!!!!
Z-SIDE | 15 april 2008, 18:26:43
#24 Anti @j@x shirt gaat aan...dus als iemand 2 fun only shirts wil, die van mij blijft toch liggen

FUCK AJAX!!!
Delli | 15 april 2008, 19:25:09
#25 Ik vind beide shirtjes kinderachtig. Welk shirt je ook aantrekt, je staat voor joker!
Trek gewoon je Grunn-shirt aan en schreeuw je ploeg naar de overwinning. Ajax is het niet waard om energie in te steken. Dus ook geen negatieve.
jahike | 15 april 2008, 21:07:00
#26 kijk, dat is nog eens wijheid, jahike!
eisso | 15 april 2008, 21:11:06
#27 ik trek morgen gewoon mijn Feijenoord shirt aan, is ook altijd leuk.
pammie | 15 april 2008, 21:30:26
#28 Succes morgen Jongs!! en zie dat je wint van die arrogante Amsterdammers..

Groeten uit Twente
PSVTukker | 15 april 2008, 21:32:23
#29 Bedankt PSVTukker, maar woon jij niet in de verkeerde provincie?
pammie | 15 april 2008, 21:34:45
#30 Ja dat wel kan er ook niks an doen dat mijn ouders hier geboren zijn.. Maar ben fanatiek PSV supporter al 6 jaar geen thuis wedstrijd gemist en enekel uit wedstrijden in die jaren gemist.. Dus er wonen ook nog verstandige mensen daar..
PSVTukker | 15 april 2008, 21:36:28
#31 klasse wij zullen er alles aan doen om voor jou en je medesupporters een feestje te regelen morgenavond in Eindhoven.
pammie | 15 april 2008, 21:39:06
#32 Wat er Zondag is gebeurt is natuurlijk verschikelijk. Maar om nou braaf te blijven tegen over AJAX gaat me net weer iets te ver.
chucky | 16 april 2008, 12:45:05
#33 Harris of iemand anders..als je alsnog het shirt van fuck ajax draagt vanavond word je dan niet toegelaten in het stadion ?

A FARMER TILL I DIE!
Fcg-Aszen | 16 april 2008, 15:10:42
#34 Natuurlijk wordt je dan gewoon toegelaten. Niemand kan je daarmee weigeren. Vrije meningsuiting he.

En niet anti-Ajax zijn, tou eem...
Noordcurve | 16 april 2008, 17:09:38
#35 Ha die Harris!

'Bijgoochem', jij zit lekker in je Mokums! Goed hoor. Leer je ons ook eens iets Gronings? En geen gescheld he, neem een voorbeeld aan bovenstaand shirt, in plaats van die 'Fuck Amsterdam, 1-2 tegen Ajax' (of wat was het ook maar weer) t-shirts.

Weinig Fun Only shirts gezien trouwens. Hebben die misschien een vervangende rol gehad, nu het toiletpapier sneller op was dan gedacht? Groot gelijk hoor, hygine is heel belangrijk!
OndergrondTV | 16 april 2008, 23:29:10


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl