Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
'Steek energie in aanmoedigen eigen ploeg' 8 april 2008
De clubleiding van FC Groningen kijkt bezorgd uit naar de krachtmeting zondagmiddag in de Euroborg met Ajax. Hoewel de afloop van de wedstrijd er voor de stand op de ranglijst voor FC Groningen niet meer toe doet, leeft het duel enorm onder de supporters. FC Groningen is bang voor kwetsende spreekkoren die voor imago en ook financiële schade voor de noordelijke club kunnen zorgen.

De clubleiding voerde vorige week al overleg met een groep supporters en algemeen directeur Hans Nijland deed gistermiddag in zijn nieuwsbrief een beroep op iedereen om zijn of haar emoties onder controle te houden"

"Zondag wacht ons de kraker tegen Ajax. Hoewel de uitslag voor FC Groningen voor de stand op de ranglijst er niet meer toe doet, zullen Ron Jans en zijn mannen er uiteraard alles aan doen om een positief resultaat neer te zetten. Het is natuurlijk duidelijk dat deze wedstrijd enorm leeft onder de supporters. Het wordt een weerzien met drie voormalige spelers van FC Groningen en wij hopen dat iedereen zijn of haar emoties op verantwoorde wijze onder controle kan houden.

Ons bereiken signalen dat er negatieve spreekkoren aangeheven zullen worden en dat baart ons zorgen. Wij willen hiervan op voorhand nadrukkelijk afstand nemen. Onlangs hebben wij ons al moeten verantwoorden voor spreekkoren rond de thuiswedstrijd tegen Roda JC en nieuwe incidenten kunnen de club schade berokkenen. Wij gaan er vanuit dat supporters die achter de club staan niet willen dat FC Groningen wordt gedupeerd.

Wij roepen iedereen dan ook op alle energie te steken in het aanmoedigen van de eigen ploeg in plaats van zich te focussen op de tegenstander. Bij verbaal geweld, maar ook bij het gooien van voorwerpen, zullen wij ons – net als bij andere vergrijpen – genoodzaakt zien in te grijpen. Wij hopen echter dat het niet zover zal komen en dat het een mooie, sportieve voetbalmiddag wordt."

Bron: FC Groningen
Printversie »
 

Reacties:
#1 ik vind wel goed dat ze gaan proberen er iets aan te doen, maar ben bang dat het niet echt veel gaat helpen,, als er echt iets gebeurt wat niet door de bocht kan dan komen de spreekkoren zo weer,
maar we gaan ons gedragen zondag!! en lekker winnen van 020!!:D
come on FC!
robiin | 9 april 2008, 09:37:03
#2 spreekkoren heb je bij elke club wel
en ik snap Hans Nijland ook wel dat hij zo iets zegt maat tegen houden zal niet lukken want als er een schaap over de dam is volgen er meer
maar we zullen aankomende zondag wel zien wat het word
eending is zeker ik zal met de groep meezingen zo hard als ik kan
nog even dan mogen we niks meer en ik neem aan dat Nederland een vlij land is wat betreft het uiten van je mening
oosterparker | 9 april 2008, 10:30:28
#3 Spreekoren horen bij voetbal Kom op grun pak ze die kk 02tigerssssssss
fcuvrouw | 9 april 2008, 10:48:06
#4 Eerlijk gezegd snap ik de ophef niet. Dus je mag op belangrijke momenten gewoon maar ff niet trainen en spelen. Groningen zat uit tegen Twente met een groot aantal geblesserde verdedigers. Silva presteert het gewoon om nee te zeggen tegen de club omdat hij naar de neuzen wil. Vervolgens hoor je geen wanklank van de KNVB, spelers schijnen dit te kunnen doen, tja als je zoiets doet dan mag je toch je ongenoegen laten blijken, of vdenken ze daar bij de K.A.V.B ( Kon. amsterdamse. voetbalbond) anders over. Als een baas van de ABN zich sculdig maakt aan fraude waardoor de bank miljarden misloopt, denk je dan ook dat de bobo aanheelhouders hun mond houden omdat dat tussen haakjes niet netjes is, kom op zeg.
ram | 9 april 2008, 11:32:31
#5 In nederland mag je menings uitten zolang je spreek koren doet zeg je eerst ik vind. mogen ze niks aan doen want dan is het geen vrijemenings uitting meer
Veendijk | 9 april 2008, 14:42:28
#6 Ben bang dat het a.s. zondag wel eens kan uitlopen op een gestaakte wedstrijd. Hoop echt van niet, want daar is niemand bij gebaat! Het kost de club een hoop geld, het overgrote deel van de supporters zou dat niet kunnen op prijs stellen. Uiteraard hoort een vijandige sfeer bij Groningen-Ajax en dat vind ik ook erg mooi en dat heeft wel wat. Maar laten we het alsjeblieft niet zover laten komen, dat deze wedstrijd gestaakt wordt.
willem | 9 april 2008, 16:55:52
#7 Zondag braaf zijn, dacht het niet.
chucky | 9 april 2008, 17:11:47
#8 maar wat heb je dan liever een wedstrijd of dat het word gestaakt!!
robiin | 9 april 2008, 18:14:49
#9 Grunn boertje schreef op 'De bal is niet rond'

Heeft de GF die emmers nog? Kunnen we daar weer wat euro's in gooien! kost het de club ook niet zo veel. haha suarez en silva en lingren krijgen het zwaar a.s zondag

wel een leuk idee!
cycomaico | 9 april 2008, 21:42:42
#10 Was het niet nijland die ons in de winter beloofde dat er niemand van de spelers de club zou verlaten? Nou dan beloven wij nijland toch gewoon dat wij geen kwetsende spreekkoren zullen gebruiken...
bugsy | 9 april 2008, 22:11:01
#11 haha ja bugsy die is goed!! nijland had dat niet moeten zeggen maar ik vind het idee om geld intezamelen ook wel goed!!
robiin | 10 april 2008, 09:51:20
#12 Preventief collecteren voorafgaand aan de wedstrijd. En anders maar een deel van de transfersom van $ilva aanwenden voor de boete :-)
tammo | 10 april 2008, 21:49:28


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl