Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Jong FC Groningen wint van Jong PSV in Euroborg 7 april 2008
Jong FC Groningen heeft vanavond tijdens de voetbalhappening in de Euroborg de competitiewedstrijd tegen Jong PSV in de Beloften Eredivisie gewonnen. Jong FC Groningen was de bovenliggende partij en kreeg een aantal flinke kansen. Daarvan werd er eentje benut door Tim Matavz. Verdedigend kwamen de Groningers eigenlijk niet in de problemen en dus bleef het 1-0.

De ploeg van trainer Erwin van de Looi speelde voor de tweede keer in het stadion. Stersponsor C1000 had dit mogelijk gemaakt. Er kwamen maar liefst 5.300 toeschouwers op het duel af. Bij de première in Euroborg, begin december 2007, verloor Jong FC Groningen tamelijk kansloos de bekerwedstrijd tegen Jong SC Heerenveen. Vanavond waren de Groningse Beloften in veel betere doen en werd Jong PSV terecht verslagen.

Jong FC Groningen trad aan met de eerste selectiespelers Luciano da Silva in het doel, Ondrej Svejdik en Matias Cahias in de verdediging, Jeroen Veldmate en Shkodran Metaj op het middenveld en Tim Matavz in de spits. Het was de jonge Sloveen die acht minuten voor rust beheerst afrondde in de korte hoek, na een goede voorbereidende actie van Enrico Pellegriti.

In de tweede helft kwam Jong FC Groningen niet noemenswaardig in de problemen en had Matavz zelfs twee goede mogelijkheden het duel voortijdig te beslissen. Beide trainers, Van de Looi en zijn Eindhovense collega Anton Janssen, waren lovend over de entourage en omstandigheden in Euroborg, waar vooral veel jeugdig publiek op was afgekomen. Door de zege van Jong FC Groningen werd Jong PSV op de ranglijst gepasseerd.

Bekijk ook de samenvatting van Jong FC Groningen - Jong PSV.

Opstelling Jong FC Groningen: Da Silva; Svejdik, Apotheker, Cahais, Thalen, Pellegriti (60' Jansen), Veldmate, Metaj, Pomstra, Matavz, Dennis Krohne (73' Oztürk)

Opstelling Jong PSV: Cássio Ramos, Fagner, Van Eijden, Ojo, Van Berlo, Ter Horst, Wuytens, Achenteh, Voss, Schijvenaars, Zeefuik.

Bron: FC Groningen
Printversie »
Fotoverslag »

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl