Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Online handelsplaats voor kaartjes FC Groningen 12 februari 2008
Het werd een aantal weken geleden al aangekondigd in een nieuwsbrief van Hans Nijland en vandaag is het zover: Skelper en FC Groningen lanceren een online handelsplaats voor kaartjes voor thuiswedstrijden van FC Groningen. Via deze mogelijkheid kunnen supporters voortaan op een veilige wijze kaartjes kopen en verkopen via internet.

FC Groningen meldt vandaag op haar website:

"Voor supporters die belangstelling hebben om zondag de wedstrijd tegen AZ in Euroborg bij te wonen, maar geen seizoenkaart hebben, is er goed nieuws. Vandaag lanceren wij in samenwerking met partner Skelper een online ticketing systeem. Seizoenkaarthouders, die om welke reden dan ook niet bij een thuiswedstrijd van FC Groningen aanwezig kunnen zijn, kunnen op internet via fcgroningen.skelper.nl hun kaart per wedstrijd aanbieden aan andere supporters. FC Groningen en Skelper zorgen dat de (seizoen)kaart van een verkoper per verkochte wedstrijd wordt geblokkeerd waarna FC Groningen een kaartje uitgeeft aan de koper. De seizoenkaarthouder hoeft dus niet zijn seizoenkaart af te geven.

Al sinds de opening van Euroborg hebben wij een capaciteitsprobleem. Er is meer vraag naar kaarten, dan wij kunnen aanbieden. Gebleken is dat niet iedere seizoenkaarthouder alle thuiswedstrijden van FC Groningen kan bezoeken. Deze plaatsen bleven tot nu toe onbezet en dat is jammer in de wetenschap dat veel andere supporters wel belangstelling hebben onze wedstrijden bij te wonen. Door dit nieuwe platform bieden wij FC Groningen-ge´nteresseerden een extra mogelijkheid alsnog een kaart te bemachtigen. Hierdoor krijgen we een optimale bezettingsgraad in Euroborg en dat is heel prettig."

De introductie van de online handelsplaats levert voor meerdere partijen voordelen op. De seizoenkaarthouder krijgt een deel van zijn geld terug voor een wedstrijd die hij niet kan bezoeken, een andere supporter kan een kaartje kopen voor een wedstrijd waar hij normaal geen kaartje voor zou kunnen krijgen en de Euroborg zit een stuk voller." Bovendien levert het FC Groningen natuurlijk ook extra inkomsten op.

Het aanbieden van een seizoenkaart alleen is niet voldoende om als kaarthouder geld te ontvangen. De kaart moet ook daadwerkelijk worden afgenomen door een andere supporter. Als je wel je kaart aanbiedt, maar hij wordt niet door een ander gekocht, dan heb je pech en ontvang je geen geld.

Voor het handelen via de website fcgroningen.skelper.nl dient eenmalig een account te worden aangemaakt. Bij de transacties wordt om de barcode van de (seizoen)clubkaart gevraagd. Vervolgens zorgt Skelper voor de rest van de afhandeling.

Bron: FC Groningen, Skelper
Printversie »
 

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl