Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Mogelijkheid tot aanbieden seizoenkaart 15 januari 2008
Seizoenkaarthouders van FC Groningen krijgen waarschijnlijk dit seizoen al de mogelijkheid hun seizoenkaart incidenteel aan te bieden voor de vrije verkoop als zij een wedstrijd niet kunnen bezoeken. De seizoenkaarthouders die gebruik maken van deze mogelijkheid krijgen een bepaalde vergoeding als hun plaats weer wordt doorverkocht.

FC Groningen meldt vandaag op haar website:

"Vanmiddag zullen wij ook de handtekening zetten onder het contract voor een ander nieuw initiatief. Het bedrijf Skelper heeft een systeem ontwikkeld waarbij seizoenkaarthouders, die om welke reden dan ook een thuiswedstrijd van FC Groningen moeten missen, hun kaart te koop kunnen aanbieden via internet. Over de opbrengst krijgen zowel de aanbieder van de beschikbare plaats, als FC Groningen en Skelper een percentage. De komende periode gaan we met Skelper operationele afspraken maken en nog lopende dit seizoen willen wij deze mogelijkheid via www.fcgroningen.nl al gaan aanbieden."

De plannen voor deze nieuwe faciliteit komen niet uit de lucht vallen. Zo'n anderhalf jaar geleden maakte financieel directeur van FC Groningen Erik Mulder al melding van de plannen om een dergelijke mogelijkheid aan te bieden. Volgens hem levert deze nieuwe mogelijkheid alleen maar winnaars op: "De seizoenkaarthouder krijgt zijn geld terug, een nieuwe supporter kan het stadion in en de Euroborg zit altijd vol." Bovendien levert het FC Groningen natuurlijk extra inkomsten op. Mulder dacht destijds aan een soort digitale marktplaats waarop de kaarten worden aangeboden: "De koper zou in staat moeten zijn niet alleen de vrijgekomen plaats te kopen en af te rekenen, maar hij moet ook een barcode kunnen printen waarmee hij toegang tot het stadion krijgt."

Een kijkje op de website van Skelper levert alvast interessante informatie op, want Feyenoord en NEC werken al met dit systeem. Het systeem is inderdaad een digitale marktplaats waar kopers en verkopers van seizoenkaarten elkaar kunnen vinden. Verder staat er duidelijk dat supporters hun seizoenkaart uiteraard gewoon behouden, maar dat de club op afstand hun plek voor een bepaald duel kan blokkeren. Vervolgens kan iemand anders de vrijgekomen plek kopen en op de dag van de wedstrijd een kaart ophalen bij het stadion. Tot en met de dag vóór de wedstrijd kunnen kaarten verkocht en gekocht worden.

Het uitprinten van een barcode is er voorlopig dus nog niet bij, maat het is zo te zien een prima nieuwe service aan bestaande en nieuwe supporters van FC Groningen. Bovendien is 'Skelper' een geduchte concurrent van aasgieren die op Marktplaats.nl graag veel winst willen maken op voetbalkaartjes als het goed gaat met FC Groningen. Hopelijk is deze nieuwe faciliteit de doodsteek voor dat soort figuren!

FC Groningen gaat sowieso meer doen met het aanbieden van kaarten via internet. Ook de losse ticketing zal dit seizoen online van start gaan:

“In de loop van dit seizoen gaan we eveneens starten met online ticketing. Hierdoor wordt het mogelijk via internet kaarten aan te schaffen, die beschikbaar zijn voor de vrije verkoop. Dit is een extra service en wordt mede ingegeven omdat vanaf volgend seizoen het aantal landelijke verkooppunten van 1.200 zal reduceren tot 400. In alle gevallen van kaartverkoop is het hebben van een clubcard noodzakelijk. Internet wordt meer en meer een middel om diensten en producten aan te bieden. In die ontwikkelingen wil FC Groningen meegaan.”

De mogelijkheid tot het online aanschaffen van wedstrijdkaarten is tegenwoordig wel een must. In de ons omringende landen en bij een aantal clubs in Nederland bestaat deze mogelijkheid al langer en deze zal nu dus ook in Groningen geïntroduceerd gaan worden. Dat is goed om te horen!
Printversie »
 

Reacties:
#1 Een goed initiatief! Zeg maar...
Remko | 16 januari 2008, 09:48:43
#2 voor mij maakt het niet uit ben er altijd ;)
rick | 16 januari 2008, 10:29:14
#3 zoals de meesten op de curve maar idd goed initiatief
DiRoberto | 16 januari 2008, 14:36:04
#4 leuk idee maar het is ook leuk om je seizoenkaart aan vrienden te lenen.
Kooi | 16 januari 2008, 23:00:14
#5 @DiRoberto, dat klopt..
maar als je een keer door omstandigheden er niet kunt zijn leen ik mijn sk liever uit aan vrienden of familie..
rick | 17 januari 2008, 21:56:46
#6 voor anderen zou het een uitkomst zijn.... ik ben er toch altijd:P
RitselaaR | 18 januari 2008, 12:56:31
#7 Tja, als je die lege plekken soms ziet door het stadion heen dan heeft blijkbaar niet iedereen de beschikking over vrienden of familie met een groen-wit hart. Dus erg goed initiatief. Ik ken zat mensen zonder kaart maar met het juiste hart...
Jeepster | 18 januari 2008, 21:59:02
#8 voor supporters die zo nu en dan een keer een wedstrijdje willen bezoeken is het ideale oplossing. Bijna het hele stadion is al uitverkocht door seizoenskaarten en hierdoor wordt het voor de gene die niet elke week kan en geen seizoenskaart heeft lastig kaartje krijgen. Als je wil, kan je op de dag van de wedstrijd nog kaarten kopen en kan je alleen in het flexibele uitvak zitten. Hierdoor worden veel supporters buitenspel gezet dus is dit een goede oplossing.
Marijn | 19 januari 2008, 18:32:20
#9 Het is een goed idee, ik heb al een keer gehad dat ik zelf en kennissen ook niet konden.
Als dan iemand met mijn plaats dan wel de mogelijkheid heeft om heen te gaan, geeft mij een goed gevoel dat mijn plaats wel bezet word.
crazy1980 | 21 januari 2008, 23:33:07


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl