Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Impuls Supportersvereniging voor jeugdopleiding 27 december 2007
De Supportersvereniging FC Groningen heeft met FC Groningen een sponsorovereenkomst afgesloten. De Supportersvereniging stelt een compleet videoanalysesysteem ter beschikking aan de jeugdopleiding van FC Groningen. Een uniek gebaar. Het systeem werd voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen PSV door de voorzitter van de Supportersvereniging Roger Stinissen aangeboden aan Martin Koeman.

Waar het normaal gesproken om financiŽle middelen gaat, is er in dit geval voor gekozen om een materiŽle bijdrage te leveren. Met het videoanalyse systeem kunnen de jeugdspelers gefilmd worden en kan er voor iedere jeugdspeler een DVD samengesteld worden met beelden van de eigen prestaties. Deze beelden worden voorzien van aanwijzingen die met de bijgeleverde software zijn aangebracht door de jeugdtrainers van FC Groningen. Een jeugdspeler kan door middel van beelden geconfronteerd worden met een aantal verbeterpunten en hij krijgt hiermee de kans zijn prestaties een extra impuls te geven. De jeugdspelers zullen hierdoor kwalitatief beter worden en uiteindelijk moet dit systeem de jeugdelftallen naar een nog hoger niveau brengen.


Roger Stinissen biedt het systeem aan aan Martin Koeman

Met het videoanalyse systeem is sprake van een triple win situatie. De jeugdspelers kunnen individueel hun niveau verhogen, wat vervolgens zijn weerslag op de teamprestaties moet hebben en uiteindelijk goed is voor FC Groningen. Daarnaast is het geweldig voor de leden van de Supportersvereniging om ook op deze wijze een bijdrage te leveren aan de club. Het is toch bijzonder als de supporters straks in Euroborg een jeugdspeler zien debuteren waaraan zij ook een bijdrage hebben geleverd!

De Supportersvereniging FC Groningen is sinds haar oprichting in 1984 al sponsor van de jeugd van FC Groningen. De laatste jaren heeft de vereniging een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Zij is gegroeid van 2.000 naar ruim 3.700 leden en er zijn tal van activiteiten van de grond gekomen, zoals de enorme sfeeracties in het stadion door de Groningen Fanatics. Meer informatie is te vinden op www.svfcgroningen.nl.

Bron: Supportersvereniging FC Groningen
Printversie »
 

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl