Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Die Werderbrüder aus Groningen 6 september 2007
Niet alleen de Groninger Fußballjunkies nemen wel eens een kijkje in Duitsland, maar ook 'Die Werderbrüder aus Groningen' zijn geregeld in die Heimat te vinden. De 'Werderbruders', zoals de leden van deze vereniging zichzelf ook noemen, zijn allen al jaren supporters van de voetbalclubs FC Groningen en Werder Bremen en bezoeken geregeld wedstrijden van beide clubs.

Het begon in 1992, toen enkele stad-Groninger jongens uit de Oosterparkwijk ook wedstrijden van Werder Bremen ging bezoeken. Inmiddels wonen de meeste Werderbruders inmiddels buiten de stad, maar "Stad" zit nog altijd in hun harten verankerd. De Werderbruders komen nog geregeld in Groningen, sowieso bij de thuiswedstrijden van FC Groningen. Ze bezitten allemaal een seizoenkaart en zitten bij elkaar in de Euroborg.

Besloten werd om een echte vereniging op te richten met een heus manifest en reglement: "De leden van de vereniging "Die Werderbruder aus Groningen" (in de volksmond 'De Werderbruders' genoemd) vormen een Germaans Broederschap van vrienden, nauwer met elkaar verweven dan vrienden of zelfs kameraden, die elkaar daarom onderling 'Bruders' noemen."

Op de website van de Werderbruders is behoorlijk wat informatie te vinden over hun liefde voor FC Groningen en Werder Bremen en de activiteiten van de vereniging. Er is zelfs al gedacht aan een Junior Club en een vrouwenafdeling, de Werdersisters.

In deze nieuwsbrieven zijn vele hilarische en gedenkwaardige belevenissen van de Werderbruders te lezen. Ook worden veel feiten en activiteiten rond de Werderbruders uiteengezet. Lees daar bijvoorbeeld over het verliezen van paspoorten, over de keer dat de Werderbruders vlakbij het Weserstadion gefilmd zijn door de camera's van Sportschau, of over de ontmoeting met de toenmalige burgemeester van Bremen Henning Scherf, waaraan de weg in Bremen werd gevraagd.


Oud-burgemeester van Bremen Henning Scherf

De website is dus weer een prima aanvulling op het al bestaande assortiment van supporterssites van FC Groningen. Neem dus zeker even een kijkje op www.werderbruders.nl.
Printversie »
 

Reacties:
#1 Cool!
Vak_M | 6 september 2007, 14:18:17
#2 Schitterend idee, enkel als ik hun statuten lees lijken (of zijn) het wel vrijmetselaars. Jammer, als groen&wit die-hard had ik me anders misschien aangemeld.
Shamrock71 | 6 september 2007, 17:48:47
#3 Ja erg leuk dit. Green whit army.
chucky | 6 september 2007, 23:06:42
#4 Mooie site en fantastische computerschetsen voor een evt uitbreiding van het stadion!!!
Robbiegrunnen | 8 september 2007, 14:45:34
#5 wel grappig dat ze de plaatjes van de uitbreiding hebben gebruikt, die ik gemaakt heb;)
mien-toentje | 10 september 2007, 20:59:54


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl