Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Op bezoek bij Real Mallorca 8 augustus 2007
En we blijven nog even in Spanje, want aanstaande zondag oefent FC Groningen in de Euroborg opnieuw tegen een Spaanse tegenstander: Real Mallorca. FC Groningen-fans Jaap en Robin Nieboer waren onlangs op vakantie op Mallorca en besloten even een kijkje te nemen in het stadion van de opponent van FC Groningen. Spioneren voor Ron Jans was er helaas niet bij.
"Omdat wij, Jaap en zoon Robin uit Almere, het strandliggen tijdens onze vakantie op Mallorca na een weekje een beetje zat waren, hebben wij maar eens de huurauto gepakt om te kijken waar nog een balletje werd getrapt. Voor de duidelijkheid, pa is lid van de Supportersvereniging van FC Groningen en al 30 jaar supporter, Robin is lid van de Juniorclub van FC Groningen."


Real Mallorca

"De reis ging voor een dagje naar de hoofstad Palma, waar volgens moeders ook leuke winkels zouden zijn. Dit klopte achteraf, alle (dure) winkels die je hebt in Parijs of Milaan, zijn hier ook. De hoofdstad Palma is met zo'n 350.000 inwoners groter dan verwacht. Voor degenen die nooit op Mallorca zijn geweest: Het eiland heeft vanuit alle windrichtingen naar Palma de Mallorca goede (snel)wegen. Ook is er een groot en modern vliegveld. Die winkels geloofden wij wel eventjes. Wij wisten als voetbaljunkies natuurlijk dat hier de thuisbasis is van RC Deportivo de Mallorca, waar onze FC op 12 augustus een oefenwedstrijd tegen gaat spelen. Dat het een bliksembezoekje zou worden zonder voetballers te zien, wisten we toen nog niet."


"Na een korte reis van zo'n 60 km vanuit Alcudia in het noorden van het eiland, kwamen we 's ochtends om 11.00 uur aan bij het stadion. De receptioniste in ons hotel had perfect uitgelegd hoe we moesten rijden. Zie onderaan ons verslag nog een routebeschrijving voor de liefhebbers. Het stadion heette eerst Estadio Luis Sitjar en later Estadio Son Moix. Men heeft er helaas net als in sommige plaatsen in Nederland voor gekozen om het stadion (als eerste stadion in Spanje) de naam van een sponsor te geven. Eeuwig zonde natuurlijk, nu moet men het doen met het de naam ONO Estadi. De club krijgt er wel 4 miljoen euro voor! ONO is een Spaans communicatiebedrijf."


"Hier zien we op een bord enkele sponsors van RC Deportivo Mallorca vermeld. Rechts onder de hoofdtribune zaten twee dames aan een tafel met een clubvlag erop te werken, maar die wilden absoluut NIET op de foto. Zo te zien was men onder andere seizoenkaarten, sponsorkaarten en parkeerkaarten aan het fabriceren. Bij een temperatuur van 32 graden gaat men hier dus niet binnen zitten werken als het niet hoeft. Men sprak helaas nauwelijks Engels en omdat ons Spaans stopt bij het bestellen van een biertje of een palla ontstond er al snel een probleem. Toen ik de sjaal van onze FC liet zien, kwam er een meneer in een net pak bij, waar ik wel wat vragen in het Engels aan kon stellen. RC Deportivo Mallorca bleek in verband met de temperaturen van overdag vaak 's avonds te trainen op een complex buiten de stad. Grrrrr. Als ik het goed heb begrepen komt men alleen naar Groningen voor de wedstrijd en heeft men verder geen trainingskamp in Nederland. Op internet zag ik echter later dat men echter op op 11 augustus ook tegen FC Twente speelt."


"Hier staan we onder dezelfde tribune, voor de deur naar de kantoren en kleedkamers. De club uit 1916 heeft dus best historie. Ook lijkt het een wat elitaire club, omdat er op Mallorca blijkbaar ook geld genoeg is. Zo heeft men onder andere net David Navarro van Valencia overgenomen. De bovengenoemde meneer was niet erg belangstellend naar ons toe. Tenminste, zo kwam het op ons over. Voor meer clubinfo, zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Real_Mallorca. Men heeft best wel wat gepresteerd."


"Wij mochten wel even onder de tribune door om wat foto's te maken. Het stadion is op de hoofdtribune na geheel onoverdekt, en straalde wel iets uit. Jammer natuurlijk van de atletiekbaan, maar omdat het stadion daardoor groter wordt gaan er wel 23.640 toeschouwers in. Aan de lange zijdes zijn twee ringen en achter de doelen heeft men n ring, allemaal zitplaatsen. Een gastenvak zagen wij zo snel niet, maar dit is misschien niet nodig omdat er waarschijnlijk zelden 'gewone' toeschouwers van de tegenpartij komen. Voor deze uitwedstrijd zul je namelijk altijd het vliegtuig moeten pakken. De Spaanse Rob Verlinden was druk bezig om het gazon te maaien, dit lag er van afstand gezien prima bij."


"Volgens Harris past er in de vakantiebagage altijd nog een groen-wit shirtje of sjaal, gelijk heeft hij! Hier staan we dus met onze FC Groningen-sjaal in het stadion. We konden dus helaas niet voor Ron spioneren. Maar omdat onze FC in de Groene Hel altijd van eigen kracht uit zal gaan, kan het op 12 augustus een leuke wedstrijd worden. Er is zeker geen lullig ploegje uitgenodigd naar mijn idee."


"In de mooie fanshop van de club hebben we nog snel even een mooi vaantje aangeschaft als souvenier. Alles in de shop was afgeprijsd met een korting van 10 tot 20% (speciaal voor zuinige Grunnigers?). Hierdoor kwamen de kosten voor onze aankoop uit op slechts 5,80 euro. Daar kun je het toch niet voor laten hangen. Het assortiment is veel uitgebreider dan bij ons, zo waren er zeker 6 verschillende shirtjes te koop. Je had bijvoorbeeld allerlei uit- en thuisshirts, met of zonder reclame. Toen ik hier binnen een foto wilde maken van de mooie schappen, begon de mevrouw in de winkel moeilijk te doen. Omdat ik verder geen zin had in herrie op mijn vakantie, is deze foto dus buiten genomen. Met dank aan deze mevrouw voor de spiegeling in de winkelruit."

Routebeschrijving
Hier dan nog de beloofde routebeschrijving voor de mensen die ook eens in de buurt zijn:

Het ONO-stadion ligt net als de Euroborg aan een ringweg. Het ligt aan de noord-westkant van de stad, afslag La Vileta (bedrijventerrein).

Volg vanuit de badplaatsen aan de zuid-westkust de snelweg die loopt vanuit Andratx naar Palma. Dit wordt bij Palma een ringweg. Volg hier de borden Pont d'Inca, en niet Palma. Je moet dus zeker niet de stad ingaan, je ziet dan later vanzelf de juiste afslag met bordje ONO-Estadi.

Vanuit noordelijke richting (Alcudia/Inca) doorrijden tot Pont d'Inca, daar begint de ringweg. volg hier de richting Andratx, anders ga je weer de stad in. Bij afslag met bordje ONO-Estadi eraf, dat is La Vileta. Idem vanuit oostelijke richting (Manacor) en zuidoost (vliegveld).

Jaap en Robin Nieboer
Printversie »
 

Reacties:
#1 Leuk verslag.
chucky | 8 augustus 2007, 14:33:43
#2 Ik kan niet wachten voordat de UEFA-Cup weer gaat beginnen....
En wie weet..een Spaanse club!
mkrops | 8 augustus 2007, 16:42:53
#3 Moi Jaap,

Mooi verslag!!

Lang geleden trouwens.

Jack Suringa
jahike | 8 augustus 2007, 21:32:32
#4 geinig
Sander0509 | 9 augustus 2007, 10:40:46
#5 Ben der ook geweest...keurig clubje..t broertje van Samuel Eto'o (FC Barcalona) voetbalt hier volgens mij ook nog.
Hier heeft FC nog niet 1,2 3 van gewonnen..
M | 10 augustus 2007, 20:21:46
#6 moet natuurlijk BarcElona zijn ;)
M | 10 augustus 2007, 20:22:22
#7 Dit stadion roept herinneringen bij mij op. Heb alle Champions League wedstrijden van Real Mallorca gezien in dit stadion. Daarnaast nog een aantal wedstrijden in de Primera Division.
Roger | 11 augustus 2007, 19:10:31
#8 Hoi Jaap,

Prachtig verhaal met schitterende fotoos. Welk stadion bezoeken jullie volgend jaar?

Groetjes,
Teun
Teunis | 15 augustus 2007, 11:52:04
#9 hallo Teunis,

het kan maar zo volgend jaar weer Mallorca worden. de mensen zijn daar erg vriendelijk en zo, alleen zou je dat na afgelopen zondag niet zeggen. ik mail je zo nog wat foto's. het balletje gehakt + biertje in de Waterloobar smaakte toch maar weer prima!
groet,
Jaap en Robin
Almere | 15 augustus 2007, 14:13:34


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl