Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Restant duel kost FC Groningen een tegentreffer 25 april 2007
FC Groningen is er niet in geslaagd het doelsaldo op te vijzelen in het restant van de wedstrijd ADO Den Haag - FC Groningen. In de wedstrijd, die zonder publiek werd uitgespeeld op de Meerwijk in Emmen, haalden de Groningers niet het niveau van afgelopen zondag en creëerden nauwelijks kansen. In de slotfase wist ADO Den Haag nog wél een aanval succesvol af te ronden. De eindstand van het totale duel werd daarmee bepaald op 1-3.

FC Groningen wilde graag nog een doelpunt maken om het doelsaldo van Roda JC te evenaren en om daarmee kans te maken op de vijfde plaats. Deze geeft recht op het spelen van de play-offs voor een ticket in de voorronde van de Champions League.

De wedstrijd werd afgelopen zondag gestaakt omdat er vuurwerk op het veld werd gegooid door ADO-supporters. Scheidsrechter Van Hulten staakte daarop de wedstrijd. Daarvoor werd ook al een kwartier het spel stil gelegd.

In het Univé-stadion in Emmen werd de wedstrijd opnieuw gestart op het moment waar deze zondag stopte, bij een corner voor FC Groningen. In het Euroborg stadion volgen zo'n 2000 supporters de wedstrijd op een groot videoscherm.

Opstelling ADO Den Haag: Sánchez; Bakkati, Martha (49' Schwiebbe), Saavedra (46' Tininho), Rijaard; Delorge, Rankovic, Bodde, Bosschaart; Mols, Kolk (49' El Moussaoui)

Opstelling FC Groningen: Van Loo; Svejdik, Sankoh, Kruiswijk, Van der Linden; Lindgren (49' Fledderus; Kolder), Van de Laak, Levchenko, Lovre; Suárez, (C) Nevland

Bijzonderheid: Duel in tweede minuut gestaakt wegens vuurwerk en in 49ste minuut op zondag 21 april definitief gestaakt wegens vuurwerk op het veld. Uitgespeeld in Emmen op woensdag 25 april vanaf 12.00 uur

Scoreverloop: 10' Nevland (Svejdik) 0-1, 25' Lovre (Suárez) 0-2, 45' Nevland (Lindgren) 0-3, 85' Delorge (Mols) 1-3

Scheidsrechter: Van Hulten

Toeschouwers: 8.000 (bij eerste deel)
Printversie »
Fotoverslag »

Reacties:
#1 ach ja, hoerenveen en Feyenoord gaan echt niet gelijkspelen hoor zondag. Daar hebben beide niets aan, dus bij gelijke stand gaat het laatste kwartier alles los en dan valt er geheid eentje... We kunnen dus kiezen tegen wie we in de play offs willen starten. Als we winnen van Utrecht wordt het of Feyenoord of Hoerenveen. Roda redt het namelijk ook wel tegen Heracles. Die worden dan 6, wij 7 en de verliezer in Thialf II wordt dan 8 en dus onze tegenstander...

May we have your votes please??
Jeepster | 25 april 2007, 13:51:31
#2 Ja.. heb je het al.
Als de wedstrijd gewoon was doorgegaan was het iets van 0-6 geworden. nu ook nog een tegentreffer erbij.
Ado bedankt! Niet dus!
Boertjuh | 25 april 2007, 14:06:26
#3 daar gaan de kansen op de vijfde plaats... !?
Jeroen | 25 april 2007, 14:25:33
#4 @ boertjuh: tuurlijk is het dom van Ado van dat vuurwerk maar van die tegentreffer kun je niks zeggen want waarom kon groningen het anders zondag wel en vandaag niet?
svennieole | 25 april 2007, 14:31:56
#5 Zondag waren ze op dreef en was ADO geknakt zoals Jans het zei. We hebben gegokt en verkeerd gegokt door de tweede helft in Emmen te spelen. Het zou mooi geweest zijn als we ons doelsaldo hadden kunnen opvijzelen. Kortom dit duel kent alleen maar verliezers dankzij sommige ADO "supporters" Hopelijk blijven ze lekker lang in de Jupiler League. Gezellig op bezoek bij Helmond.
Jackaroo | 25 april 2007, 14:43:43
#6 Tsja, helaas, dit zat er toch in. Een ADO dat vrijuit kan voetballen zonder een uiterst kritisch publiek om zich heen (lees: Zuiderpark) en dat helemaal niets meer te verliezen heeft, tegen FC Groningen dat per se door wou spelen en zichzelf daarmee de druk oplegde van het móeten scoren (gezien de stand was dat ook de meest voor de hand liggende optie hoor). Dan kan dit gebeuren. Jammer maar helaas. Nou maar hopen dat Heracles tegen Roda de sportieve plicht doet, dat Feyenoord gelijkspeelt tegen H'veen en wij winnen (het liefst met een paar goals verschil) van Utreg. Vond het overigens wel een mooi gezicht, een volledig volle lange zijde in Euroborg op een doodnormale doordeweekse woensdagmiddag....
Vak_M | 25 april 2007, 14:51:06
#7 Klotezooi. Jammer dat de wedstrijd afgelopen zondag niet is uitgespeeld! Denk overigens ook dat H'veen en Feyenoord echt niet gelijk spelen. En dus maakt het waarschijnlijk niet zo veel uit... En Jeepster: doe mij Feyenoord maar!
willem | 25 april 2007, 17:51:39
#8 Tsja, hier had denk ik het meerendeel toch wel rekening mee gehouden? Ik in ieder geval wel. Als we zondg hadden gespeeld, dan hadden we ado met grote cijfers verslagen. Nou ja, jammer dan, dat is alles wat ik zeggen kan. Wat ik begrepen heb is ook dat FC Groningen geen goede tweede helft gespeeld heeft in Emmen. Fout gegokt idd...

En, ja doe maar Feyenoord...

Tot zondag,...tegen Utrecht gaan we winnen...en goed winnen...dat moet gewoon!!!!

Groeten, mzzls,
Rennie
RennieServiceE | 25 april 2007, 18:38:37
#9 Ik vind, om heel eerlijk te zijn, het ontzettend achterlijk wat vandaag gebeurd is. FCG wist dat ze tegen een geknakt team spelen (0-3 achter en een verpest afscheid van het Zuiderpark), dan verwacht ik van de spelers 110% inzet en een uitermate aanvallende instelling. Hoewel ik geen seconde gezien heb (werk), kan ik me niet voorstellen dat die inzet en die instelling zo goed waren als ze hadden moeten zijn. Een snellen goal en ADO was geen fluit meer waard geweest!
Sparrow | 25 april 2007, 20:24:16
#10 Dit is dan toch ook wel weer het mooie aan voetbal, zo onvoorspelbaar als de pest. Klote voor de FC maar ach, Roda wint zondag toch niet.
HansFCG | 25 april 2007, 20:58:37
#11 Sparrow, ik heb de tweede helft wel gezien in Euroborg en vond inderdaad dat de instelling zeer onder de maat was. Uit niets bleek dat de fc nog wel een paar goals wilde scoren. Blijf toch ook weer kritisch over de wissels van Jans die ik nu wederom niet snapte.
Van de Loo is trouwens beter dan Bassie, terwijl ik daar in het begin mijn twijfels over had.
Rene | 26 april 2007, 11:38:10


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl