Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Advies SV: wissel kaarten voor Feyenoord om 3 april 2007
De Supportersvereniging FC Groningen adviseert om reeds gekochte kaarten voor de uitwedstrijd tegen Feyenoord vandaag of morgen alsnog om te wisselen voor een nieuwe kaarten, zoals door FC Groningen is aangegeven. De Supportersvereniging is absoluut niet blij met de situatie, maar verwacht dat de autoriteiten in Rotterdam zullen gaan voorkomen dat FC Groningen-supporters zonder een omgewisseld toegangsbewijs naar De Kuip afreizen.

Op de website van de Supportersvereniging FC Groningen is te lezen:

"Inmiddels zijn er al diverse berichten geweest over de kaartsoap voor de uitwedstrijd tegen Feyenoord. FC Groningen heeft aangegeven dat zij hierin in de fout is gegaan over het aantal kaarten voor het uitvak. De schatting die FC Groningen heeft afgegeven, heeft Feyenoord als definitief aantal opgenomen in een bevestigingsmail richting FC Groningen. FC Groningen heeft deze mail geaccordeerd en er niet bij stil gestaan dat dit aantal het maximum zou zijn.

Uiteindelijk is dus de kaartverkoop begonnen en zijn er ruim 1300 kaarten verkocht aan FC Groningen supporters. Dit aantal bleek dus ruim boven het aantal te zijn die in een eerder stadium met elkaar was afgesproken. Aanvankelijk zag het er erg beroerd uit voor de FC supporters aangezien er kaarten waren verkocht die er niet waren. Het leek er op dat een groot aantal FC supporters niet kon afreizen naar Rotterdam doordat er geen plaats was aangezien vak G gebruikt wordt voor arrangementen van Feyenoord.

Na enig puzzelwerk heeft dit geleid tot een verdeling van de FC supporters over drie vakken in De Kuip. FC Groningen heeft kaarten bijgekocht voor vak KK voor de supporters die met de Fantour reizen. Voor de leden van de juniorclub werd nog plek gevonden in vak G. En iedereen die een kaart voor vrij vervoer heeft gekocht kan plaats nemen in vak GG.

Het belangrijkste was in ieder geval dat iedereen gebruik kan maken van zijn kaart en dit is uiteindelijk gelukt anders waren de problemen vele malen groter geweest. Deze oplossing heeft er uiteindelijk in geresulteerd dat iedereen zijn kaart om moet wisselen en een (kopie) legitimatie moet tonen.

De omwisseling en het tonen van een (kopie) legitimatie is opgelegd door de autoriteiten van Rotterdam. En het spreekt voor zich dat de Supportersvereniging hier absoluut niet blij mee is, maar zowel FC Groningen als de Supportersvereniging kunnen hier helemaal niets tegen in brengen. Wij adviseren iedereen met klem om de kaarten om te wisselen bij de Supportersbalie. We verwachten dat de autoriteiten in Rotterdam de nodige maatregelen nemen om te voorkomen dat FC supporters zonder een omgewisseld toegangsbewijs naar De Kuip gaan aangezien zij goed op de hoogte zijn van de ontstane situatie.

Deze hele situatie kent alleen maar verliezers en schaadt de club FC Groningen. Deze omwisseltruc brengt enorm veel kosten met zich mee en negatieve publiciteit. De ironie van het hele verhaal is dat de FC zichzelf schade heeft toegebracht.

Vorige week is er een overleg tussen de FC en supporters geweest om het één en ander te verbeteren op het gebied van het supportersbeleid en met name op het gebied van het bezoeken van uitwedstrijden. Hierin waren een aantal actiepunten uit voort gekomen die een structurele verbetering te weeg moeten brengen. De actiepunten die wij gezamenlijk voor ogen hebben, had deze grote fout wellicht kunnen voorkomen.

Met ingang van het nieuwe seizoen zal een afgevaardigde van de Supportersvereniging actief aan alle vooroverleggen, die FC Groningen met lokale driehoek van de tegenstander voert, deelnemen zodat de belangen van de FC supporters beter behartigd kunnen worden. Daarnaast zal de informatievoorziening verbeterd worden ten aanzien van uitwedstrijden. Tevens zal er een werkgroep ingesteld worden die naar het huidige registratiebeleid kijkt en op welke wijze meer vrij vervoer wedstrijden gerealiseerd kunnen worden.

Daarnaast is er vandaag gesproken over een beleidsplan ten aanzien van supporterszaken die door FC Groningen en de supporters wordt gedragen. Dit alles moet ervoor zorgen dat de positie van de supporters in zijn geheel wordt verbeterd en zaken zoals deze niet meer gebeuren. Beide partijen zullen hun licht er over laten schijnen en tot een eerste aanzet komen.

De fouten die hier zijn gemaakt met het omwisselcircus als gevolg heeft nu veel irritatie en ongenoegen veroorzaakt maar heeft nu nadrukkelijk aangetoond dat er zaken op structurele wijze verbeterd moeten worden. De Supportersvereniging en FC Groningen zijn hier beide goed van doordrongen en gezamenlijk zullen zij er naar streven om dit zo goed en zo snel mogelijk te realiseren zodat het bezoeken van wedstrijden een leuke happening wordt."

Bron: Supportersvereniging FC Groningen
Printversie »
 

Reacties:
#1 En nu zeker lekker gaan wisselen, dacht het niet!!!
Men kan wel bezig blijven, en ieder keer maar weer denken achja mensen maken fouten!!!
patrickpekel | 3 april 2007, 08:13:48
#2 en wie krijgt hier een stadionverbod voor als je met een beker bier het stadion uit loopt krijg je 1 van 7 maanden hoeveel krijg je hier voor.
houwen maar levenslang geven lijkt mij
bundyhgk | 3 april 2007, 08:14:08
#3 Ik heb mijn kaarten omgeruild. Het lijkt me het beste dat we allemaal alsnog massaal heengaan om onze FC te steunen, want dat zullen ze nodig hebben in de Kuip. Voor de rest begrijp ik de fout van de FC wel zo ongeveer.
Vakkie-MM | 3 april 2007, 08:15:33
#4 Dus met zn alleen gewoon weer doen of er niets gebeurd is!!! Echt niet ze mogen nu wel een keer weten hoe we er over denken!!!
Soms moet je zeggen dit gaat te ver.En dat is het nu!!!
Met de gevolgen van dien!
patrickpekel | 3 april 2007, 08:39:47
#5 Kun je iig net zo goed thuis blijven. Ondanks alles heb ik ze wel omgewisseld, omdat de jongens er niets aan kunnen doen en al onze steun kunnen gebruiken zondag.
De Kuip zal vol zitten zondag en massaal te horen zijn. Dus ze zullen ons hard nodig zijn.

Gr.
C.
CARPSO95 | 3 april 2007, 08:58:20
#6 mischien heb je gelijk.
Heb wel het gevoel dat iedereen die roept we ruilen niks om, straks de kaart gewoon omgewisselt is!!
En dat je daar dan staat met een kleine groep!
Maar goed we zullen zien het is nog geen woensdag avond en heb nog niks van de jongens gehoord dus. Laat ze nog maar ff zweten daar bij de fc.

gr pekel
patrickpekel | 3 april 2007, 09:21:43
#7 gister een spandoek gemaakt met de tekst: MEER MAN DAN VERWACHT, ONZE DAG VERKRACHT. van 2 bij 6 meter ongeveer.
fcg050 | 3 april 2007, 09:36:32
#8 mooie actie FCG050. ik zat er ook over na te denken zoiets te maken:)
Vakkie-MM | 3 april 2007, 09:40:44
#9 ik ga mijn kaarten toch maar omwisselen vandaag of morgen
boeren_ | 3 april 2007, 10:15:52
#10 Allemaal gelul. Hieruit blijkt gewoon dat de fc zn supporters totaal niet begrijpt. Wat de gemiddelde supporter wil is zonder veel geouwehoer een wedstrijd bezoeken. Ga nu gewoon weer terug naar de combi zonder pas reg, zonder dna afgifte, zonder iris scan, maar met bier. (de mensen die niet mee mogen kennen ze toch?) Niet omwisselen! Ze kunnen dit op geen enkele manier bij welke rechtbank dan ook waar maken. cheers
dam-ster | 3 april 2007, 10:28:19
#11 tuurlijk.. tuurlijk krissie!
wez | 3 april 2007, 10:41:34
#12 @fcg050

mooie actie
wat verneukt, iedereen verspreid door de kuip, zeer spijtig dit
NM | 3 april 2007, 10:45:26
#13 FC Groningen supporters zitten verspreid in de Kuip. Jammer, jammer een gemiste kans....
willem | 3 april 2007, 11:06:34
#14 Ja zeer spijtig en toch gaat iedereen de kaarten omwisselen uit blijk van waardering ofzo je mag het zeggen!!
Ok om de fc te steunen? Dan kunnen we het bestuur altijd wel in het kontje kruipen!!!
De emmer is vol,en begint over telopen.
En ga daar maar eens massaal achter staan,dat het nu eens genoeg is geweest!!! Maar nee gewoon omwisselen!

groetn pekel
patrickpekel | 3 april 2007, 11:09:53
#15 We kunnen de punten goed gebruiken, dus steun is wat onze FC (De Jongens) nodig heeft. Jij wilt zonodig massaal een statement maken? Laten we dan net als vroeger de bestuurskamer bezetten bv!

Als je zonodig een statement wilt maken moet je ook daadwerkelijk zorgen dat het over komt, en denk je nu echt dat als ze het zo slecht met ons voor hebben dat zij er wakker van liggen dat er straks 300 man voor de kuip staan zonder geldige kaart? Dacht het niet, enige waar JH misschien bang voor is, is het feit dat het uit de hand kan lopen.

Een statement vind ik OKE! Maar in deze fase van de competitie niet over de ruggen van het elftal, ik wil bij de eerste 9 eindigen!

En trouwens iedereen is vrij om zijn eigen mening te ventileren, of hij/zij de kaart wil wisselen of niet.
Dit soort acties heeft in het verleden al bewezen dat het toch niet gaat werken. Velen onder de 'Ik ga mijn kaart niet wisselen' op de fora en gastenboeken gaan (of zijn al geweest) stiekum de kaart wisselen. Je kunt je immers lekker annoniem op het i-net begeven.
Nou bekijk het, zie het alweer voor me dat je met anderhalve paardekop daar voor de poort staat te bulken en degenen die om het hardste hebben geroepen lopen, lekker annoniem, het stadion binnen. Die tijd is geweest, als er een statement moet komen ben ik van de partij, maar niet zondag, zondag wil ik de wedstrijd zien.

Gr.
C.
CARPSO95 | 3 april 2007, 11:43:30
#16 Iedereen moet gewoon omwisselen. Je hebt het bestuur er heus niet mee alleen de spelers en jezelf!
Suuss | 3 april 2007, 11:43:51
#17 Ik ga ook "gewoon" omwisselen. Denk dat je namelijk weinig bereikt, waarschijnlijk wordt iedereen die niet ongewisseld heeft gewoon geweigerd, misschien zelfs vastgehouden en uiteindelijk Houwen die de Dinsdag na pasen met veel plezier weer aan het werk gaat omdat hij zijn omdat hij zijn grootste hobby, het uitdelen van SV's weer op kan pakken.
Denk dat je dan beter met zijn allen een statement moet maken tijdens de eerstkomende thuiswedstrijd. Denk dat je gezien alle toestanden tegenwoordig je voornamelijk zelf in de vingers snijdt ipv dan je de club ermee hebt.
maral | 3 april 2007, 11:52:08
#18 Moeten de mensen die een losse kaart in een Feyenoord vak hebben nog iets doen? Of kan ik wel zonder te legitimeren naar Rotterdam?
sloek | 3 april 2007, 12:19:43
#19 MEER MAN DAN VERWACHT. ONZE DAG VERKRACHT.
Tinus | 3 april 2007, 12:22:05
#20 CARPSO95
Oke in deze fase is kloten!!!
Maar goed we zullen zien.Maar wat jij zegt klopt het zullen er niet meer dan 300 zijn nog minder ben ik bang voor.
Maar goed dan zouden kabouter plop en zn vrienden wel in overleg gaan.

gegroet pekel
patrickpekel | 3 april 2007, 12:27:57
#21 t blijft zeer matig.. kut bestuur.. tuurlijk chw
wez | 3 april 2007, 12:41:23
#22 kaarten niet wisselen = geen toegang zo simpel is het ook al ben je met 800 man. Ze zullen niet overstag gaan dan zullen ze het idee geven dat er onderhandeld kan worden en houdt niemand zich meer aan de regels. geen kaart betekent anderhalf uur in een vak staan omringd door zeecontainers om vervolgens weer op de trein getrapt te worden naar groningen
matthijs1984 | 3 april 2007, 13:14:10
#23 Het blijft een kutactie van het bestuur. In mijn optiek kan men fouten maken hoe spijtig dat ook is. In ieder geval zitten we zondag met +- 1700 man in de Kuip. We schreeuwen onze kelen schor en nemen de drie punten mee naar huis. Dat is het belangrijkste. Ik hoop wel dat het in de toekomst makkelijker zal zijn om een uitwedstrijd te bezoeken. Dat was een belangrijke reden voor mij om deze keer mee te gaan.
Jackaroo | 3 april 2007, 13:14:29
#24 ik hoop dat iedereen gewoon omwisseld en dat we de fc blijven steunen in de kuip.
We maken er een groot feest van:)
Maxie072 | 3 april 2007, 13:27:09
#25 @ Patrickpekel.. dus ik begrijp dat jij nu niet heengaat ?
PiPo_Vak_E | 3 april 2007, 13:54:15
#26 Ik snap al het gezeik niet echt. Ga gewoon naar rotterdam zondag, want er moeten gewoon 2000 Groningers zitten. Dus doe wat er van je verwacht wordt en zorg dat je er bij bent, dan gaan we daarna wel in discussie! De vakken waar we zitten, zijn redelijk dicht bij elkaar, dus gewoon veel lawaai maken met zn allen!
Smallie | 3 april 2007, 13:55:22
#27 ze moeten gewoon die hele verplichtingen zooi om naar een uitwedstrijd eruit gooien ... dan weet je tenminste zeker dat het uitvak vol zit. Dan krijg je ook geen domme geintjes zoals nu.

kut beleid ook altijd.

Mooi massaal naar rotterdam om de jongens te steunen !!!

@ fcg050 : leuk spandoekje :D
Vak-D-Pekel | 3 april 2007, 14:18:35
#28 Heen gaan doe ik !!!!
patrickpekel | 3 april 2007, 14:43:10
#29 Gewoon omwisselen! "onze jongens" hebben ons hard nodig! Wij zijn dr zeker bij!
BOEREN ZIJN DE BAAS IN ROTTERDAM!
fc_grunn | 3 april 2007, 14:57:36
#30 patrick je kan kwaad zijn op de FC. Dat is ook terecht, maar met niet omwisselen heb je alleen jezelf.
Je komt er niet in en je bent je geld kwijt. Verder kan de selectie er niks aan doen en die steun je.
Ik ga naar het stadion om de spelers te steunen, niet om het bestuur te steunen.
GoranLovre | 3 april 2007, 15:58:13
#31 Dan het omwisselen, ik vind dat je het moet doen mede doordat de fc hun fout toekend en de supporters een klein beetje tegemoet komt met consumpties. Van de rest zal meer dan 1000 man hun kaart al hebben omgewisseld dus de mensen die niet hebben omgewisseld zullen resoluut terug worden gestuurd, jammer.
Mie | 3 april 2007, 16:21:44
#32 he he ik ga mn kaart omruilen!!!
patrickpekel | 3 april 2007, 16:25:00
#33 slaat gewoon nergens op wat f cgroningen hier doet, een bericht naar feyenoord verzenden waarin staat dat ze 700 uitsupporters verwachten, dan vraag ik me echt af WAAROM? waar zijn ze helemaal mee bezig zeg, alles verkloten voor supporters, laat de supporters van feyenoord kaarten omwisselen en het uitvak dan groter maken.
z-horn | 3 april 2007, 16:27:01
#34 z-horn jonge beter lezen, ik weet niet of je eerder in de kuip bent geweest maar ik ben er al heel veel jaren bij en dan zitten we toch echt meestal met een aantal van 450 tot 700 mensen in het uitvak dus die schatting is niet zo raar, maar ze hadden wel kunnen nadenken dat het pasen is en dat de ns ons weer gunstig tegemoed komt.
En feyenoord had die overige kaarten nooit zo snel mogen verkopen
avenance | 3 april 2007, 17:06:51
#35 Joho
Voor wie het nog niet duidelijk is alleen de kaarten voor het uitvak gekocht moeten omgewisseld worden!
Alle kaarten via ticketbox etc zijn gewoon geldig, dus ga niet naar het stadion om te ruilen.
(niet nodig)
Je kaart is gewoon geldig.
Tot zondag in een vol vak EE.
mimimo | 3 april 2007, 17:49:44
#36 dit geldt toch niet voor de buscombi ???
degroenehel | 3 april 2007, 18:21:03
#37 die spandoek zullen ze ook wel niet toelaten fcg050
mkrops | 3 april 2007, 18:21:28
#38 Waarom spandoek niet toe laten? Dan zijn ze wel erg zielig bezig, maarja...na wat er nu al is gebeurt...gaat me niks meer verbazen
Tinus | 3 april 2007, 19:20:30


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl