Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Waar zijn we nou eigenlijk mee bezig? 20 februari 2007
De uitwedstrijd tegen Willem II zit er weer aan te komen en vandaag is de kaartverkoop-informatie voor supporters van FC Groningen bekend geworden. De beleidbepalers hebben in al hun wijsheid besloten om de toegang voor FC Groningen-supporters tot het uitvak te bemoeilijken met een omslachtig omwisselsysteem. Als je echter op de thuistribune plaats wilt nemen, heb je niet eens een clubcard nodig. Dat is nog eens handig.

Als je als goedwillende FC Groningen-supporter op eigen vervoer je club achterna wilt reizen naar Tilburg, zou ik nu even aandachtig opletten, want de uitgedachte vervoersregeling blinkt vooral uit in omslachtigheid. Wat is namelijk de bedoeling?

Verkoop autocombi via Supportersbalie Euroborg
Vanaf maandag 26 februari 2007 om 9.00 uur tot en met donderdag 8 maart 2007 om 18.00 uur. Een kaartje kost 17,50 euro. (Seizoen)ClubCard van FC Groningen verplicht. Per (Seizoen)ClubCard van FC Groningen is één omwisselbiljet voor het gastenvak te koop. Voor elke auto is een gratis P-omwisselbiljet te verkrijgen bij de Supportersbalie. Personenbusjes zijn niet toegestaan.

Uitleg: omwisselen met een P-omwisselbiljet kan bij AC restaurant Meerkerk (A27, Utrecht/Gorinchem) tussen 18.00 en 18.30 uur. Hier ontvangt men een routebeschrijving naar de gereserveerde parkeerplaats. Bij de kassa in het stadion wordt het omwisselbiljet geruild voor het originele toegangsbewijs. De kassa van het uitvak in het Willem II-stadion is op de wedstrijddag gesloten voor verkoop. (bron: FC Groningen)

Je moet dus eerst naar de parkeerplaats van het AC-restaurant van Meerkerk om daar je P-omwisselbiljet om te wisselen voor een 'echt' parkeerkaartje. Daarna moet je met behulp van de speciale Bassie & Adriaan-schatkaart naar Tilburg rijden en zien te belanden op de speciale parkeerplaats (gemarkeerd met X). Open het toegangshek met de magische sleutel en wissel je omwisselbiljet bij de kassa om voor een heus wedstrijdkaartje. Makkelijk toch?

Maar als die kassa in Tilburg dus wel gewoon open is, waarom kan ik daar dan niet gewoon een kaartje kopen? Geen idee! En wat nu als je met de trein naar Tilburg wilt? Tja, dat mag dus niet, want je bent tuig! En wat als je nu met een paar vrienden een taxibusje wilt huren om gezellig naar Tilburg af te reizen? Nee, dat mag ook niet, hooligan!

Tenminste, als je in het uitvak wilt belanden. Er zijn namelijk geen dubbele omwisselregelingen van kracht om op de thuistribunes van het Willem II-stadion te belanden. Sterker nog: je hebt niet eens een clubcard nodig! Het is voor FC Groningen-supporters dus gemakkelijker om op een thuistribune te belanden dan in het 'eigen' uitvak. Waar zijn we nou eigenlijk mee bezig?

Willem II - FC Groningen, za. 10 maart, 19.30 uur
Kaartverkoop vanaf zaterdag 17 februari via internet, alle Ticketbox voorverkoopadressen en de receptie van Willem II. Er geldt een vrije vrijkoopregeling dus geen (seizoen)clubcard. De kassa's zijn op de wedstrijddag vanaf 18.00 uur geopend. (bron: Willem II)

Waar wacht je nog op? Ga gewoon naar de Ticketbox bij jou om de hoek en haal een kaartje voor de thuistribune. Dan kun je ook zelf beslissen hoe en langs welke route je de wedstrijd wilt bezoeken. Wil je het meteen helemaal groots aanpakken, boek dan even een groepsarrangement bij Willem II. Speciale tarieven!

Groepsarrangementen (vanaf 10 personen)
Zin in een avondje voetbal met vrienden, collega's of teamgenoten? Een groepsarrangement van Willem II biedt een oplossing. Een unieke manier om een bedrijfsuitje, kinderfeestje of gewoon een avondje uit te organiseren. Informeer naar de speciale tarieven door contact op te nemen met ticketing@willem-ii.nl of bel 013 549 05 90 (bron: Willem II)

Dit gaat echt helemaal nergens over. Geniale beleidsbepalers, hou eens op met het pesten van goedwillende uitsupporters en laat de FC Groningen-supporters gewoon op eigen vervoer en zonder allerlei omwisseltrucs afreizen naar het uitvak in Tilburg, want daar zitten de FC Groningen-supporters het liefst. Maar niet ten koste van alles.
Printversie »
 

Reacties:
#1 Prima geregeld dus!
Massaal kaarten halen bij Homan!
We willen Hash coke en pillen.....
HardeKern1990 | 20 februari 2007, 17:28:57
#2 Wat een zootje dombo's daar in Tilburg zeg, onvoorstelbaar. Nou, ik zou het wel weten hoor, als ik moest kiezen tussen een hele rompslomp en opleggingen om speciaal in het gastenvak te komen of een kaartje kopen voor de thuistribune zonder verdere verplichtingen (met hoogstwaarschijnlijk nog beter zicht ook)...
Vak_M | 20 februari 2007, 18:06:17
#3 Pffffff..waar gaat dit over??? Ongelofelijk irritant zoiets. Maar gelukkig kun je "gewoon" tussen de Willem II supporters gaan zitten, dat scheelt een hoop gezeik! Bedankt voor de tip Harris!!
willem | 20 februari 2007, 18:40:48
#4 ja echt weer iets veur Tilburg. mja zaterdag 10 maart zitte we gezellig bij die Dombo's op de tribune !! thanx
Willem21 | 20 februari 2007, 18:59:49
#5 Ik moet hier gewoon om lachen ;-)
northernlady | 20 februari 2007, 19:19:32
#6 FCG daar verneuk je supporters mee.
dam-ster | 20 februari 2007, 22:04:51
#7 zoals het hoort,,, voetbalsupporters moeten tussen elkaar kunnen zitten!

Het uitvakregeling is natuurlijk niet zoals het hoort! Dat is inderdaad wel heel erg dom bedacht!
mkrops | 20 februari 2007, 22:50:13
#8 Zou deze regelgeving nou echt voor 100% te wijten zijn aan de beleidsbepalers van Willem 2???
In dat geval neem ik graag aan dat de SV morgen om 8:00 aan de telefoon hangt en de belangen van haar supporters behartigt!! Succes!!!
nickky | 20 februari 2007, 23:47:54
#9 Wat een domme zooi is dit inderdaad. Echt niet goed. Het werd een tijd terug ook al zo moeilijk en lastig gemaakt met omwisselbiljetten enzo. En nu weer....het is alsof het niet meer mag! Alsof clubs gewoon bang zijn voor rellen en voor ons als supporters, want het wordt ons flink lastig gemaakt... En als we bang zijn, dan laten we ze er gewoon de mogelijkheid niet voor om mee te reizen! Je gelooft je oren en ogen gewoon niet! Ik vind dat het gewoon weer op de oude manier moet...makkelijker, met de trein mag je dus niet eens! Anders heb je geen omwisselbiljet!!!

Wat moet je in vredesnaam hiertegen beginnne? Ja, kaarten kopen voor de thuistribune...dat moet dan maar! Succes jongens en meiden...ik ga niet mee...maar toch!!!

CU bij NAC thuis...
Laifs,
Rennie
RennieServiceE | 21 februari 2007, 08:38:13
#10 Hahahaha geweldig die lui uit Tilburg.... zeker teveel drank op met carnaval?
Grieze | 21 februari 2007, 10:30:03
#11 Wat een raar beleid. Fratsen om in het uitvak te komen en een vrije verkoop voor de thuisvakken.

Als ze geen Groningers in de thuisvakken willen moeten ze het gewoon per direct vrij vervoer maken voor ons, net als anders!
Malachi | 21 februari 2007, 14:16:19
#12 Duss.... moet ik dan weer in t thuisvak gaan zitten??

Ik was van t weekend in tilburg carnaval aan t vieren met vrienden daar en ook mee naar die club daar (was eens nieuwsgierig maar er gaat niets boven FCG maar ook carnaval wilde ik eens meemaken) kan ik nu net zo goed daar weer gaan zitten jah... (of ze dan ook nog net zo vriendelijk zijn vraag ik me af....met carnaval vonden ze me fcg shirt wel stoer en zo erg zijn ze niet ;)) maar dit is wel heel erg omslachtig enzo. Is dit een poging om het uitwedstrijden bezoeken nog meer te ontmoedigen???
Eggie | 21 februari 2007, 16:16:12
#13 echt dom bezig daar!! dan maar niet heen, ik ga dus echt niet tussen de supporters van willemII zitten !!
veel plezier toegewenst aan de mensen die wel heen gaan !!
mrstanley | 21 februari 2007, 16:59:09
#14 haha, je lacht je toch slap. goed bezig daar in tilburg :S :D
keli7 | 22 februari 2007, 07:58:38
#15 tjah is wel lastig, ik ga zelf vaak mee naar uitwedstrijden van FCT maar daar heb je altijd een uitkaart nodig. Dit keer jullie niet. Tegen willem 2 konden wij wel zo door rijden, alleen bij NAC moesten wij ergens ook ons kaartje omwisselen.
svennieole | 22 februari 2007, 09:16:06


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl