Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Peerd schijt Heerenveen onder 18 maart 2004
Het Peerd van Ome Loeks heeft in de aanloop naar het duel FC Groningen - sc Heerenveen een ludieke actie uitgehaald. Hij scheet het megaspandoek van de Friezen onder en liet daarmee duidelijk weten: Heel Groningen schijt op Heerenveen!

Het persbericht dat naar deze website werd gestuurd:

'Peerd van Ome Loeks schijt vlaggetje Heerenveen onder'
"Vanavond staat hij weer op het programma: de titanenstrijd tussen de twee noordelijke clubs uit Groningen en Heerenveen. En dat betekent uiteraard wederom een ludieke actie tegen de Friezen die denken dat de rest van het Noorden zo ongelooflijk trots is op de friese namaakcultuur.

Voor deze actie vonden we een bijzondere icoon van het Groninger land bereid om zijn ongezouten mening te spuien over die friese club die zich meent de titel 'Trots van het Noorden' aan te moeten meten op basis van wat meevallende resultaten de afgelopen jaren. Enkele moedige Groningers brachten hem het megadoek dat de Friezen plegen te gebruiken bij hun wedstrijden en legden het onder zijn kont. Vervolgens wist het Peerd van Ome Loeks wel raad met dit vieze doekje en scheet bijna het complete doek onder. Dit alles onder het motto: "Heel Groningen schijt op Heerenveen".

Het is weer eens duidelijk, voor de zoveelste maal zijn de Frieze supporters afgetroefd op creativiteit en lef. Uiteraard zal het Friese meeloopvolk wel weer gaan janken dat hun fraaie vlaggetje tijdelijk in Groningse handen is, maar zij hoeven niks te vrezen: zij krijgen het doekje ongeschonden terug. Maar of ze hem dan weer gaan gebruiken voor sfeervolle acties is nog maar de vraag. De sfeer in het Abe Is Dood Stadion is geheel volgens Friese tradities bedroevend zielig te noemen en dan is zo'n megavlaggetje eigenlijk maar een hinderlijke onderbreking van de grafstemming die daar doorgaans heerst.
Printversie »
Fotoverslag »

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl