Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Fanatieke supporters houden vakken leeg 14 november 2006
Aanstaande zondag zal de aftrap van het thuisduel van FC Groningen tegen Willem II met minder lawaai gepaard gaan dan gebruikelijk is in de Euroborg. Supporters van de Z-side en Groningen Fanatics houden namelijk hun vakken op de Noordcurve leeg als protest tegen het schandalige optreden van FC Groningen tegen FC Twente. Pas na 7 minuten zullen zij hun plaatsen in gaan nemen.

De supporters zijn zeer verbolgen over de afstraffing die FC Groningen afgelopen zondag in Twente te verwerken kreeg. Dat een wedstrijd verloren wordt kan natuurlijk altijd gebeuren. Maar dat dat zonder enige inzet gebeurt tegen notabene een grote rivaal van FC Groningen, is voor veel fanatieke supporters onverteerbaar.

Daarom weigeren zij de eerste 7 minuten, symbolisch voor het aantal tegengoals in Twente, hun plaats in te nemen en FC Groningen aan te moedigen. Hiermee willen ze een duidelijk signaal afgeven: FC Groningen heeft aanstaande zondag heel wat goed te maken.

ACTIE AANSTAANDE ZONDAG TEGEN WILLEM II

Iedereen weet wat er afgelopen zondag in Enschede gebeurd is. De vernedering was en is compleet. Dit zullen we niet snel vergeten. Om de spelers te wijzen op het feit dat dit voor ons, de echte trouwe supporters een zwarte dag was volgt er vandaag actie.

We moeten de spelers op deze manier duidelijk maken dat wat gebeurd is echt niet kan en ook NOOIT meer mag gebeuren, en al zeker niet tegen een aartsrivaal wat Twente voor de gehele fanatieke aanhang is. Verliezen kan. Een dikke nederlaag is ook mogelijk, dit alles is te accepteren als er op z'n minst strijd wordt geleverd! Dit was zondag absoluut niet te bespeuren. Wij als supporters voelen ons zr in de steek gelaten door het hele team. Zeker voor degenen die de trip naar Enschede hebben gemaakt en hiervoor vele euro's hebben neergelegd was het een hel. Zij zijn 45 minuten lang uitgelachen door een heel stadion.

De actie zal bestaan uit het leeg blijven van de vakken D & E voor de eerste 7 minuten van de wedstrijd, wat er ook gebeurd. Het liefst zouden we het hele onderste gedeelte van de Noord tribune leeg laten blijven maar met deze oplossing willen we ook rekening houden met de mensen die er eventueel voor kiezen niet solidair te zijn met de actie. Ook zullen er dit keer geen vlaggen en spandoeken komen te hangen op het onderste gedeelte van Noord behalve 1 groot protestdoek. De bedoeling is de spelers zo te laten merken hoe het is wanneer het fanatieke deel van van hun supporters niet achter hun staat en dat ze deze dus nooit meer zo in de kou mogen laten staan!!!

Als de 7 minuten voorbij zijn zullen de vakken volstromen en is het de bedoeling om 83 minuten lang vol achter de ploeg te gaan staan!

Zondag zullen bij de ingang pamfletten worden uitgedeeld met daarin nogmaals de uitleg en de bedoeling van de actie. Ook zullen de betreffende vakken worden afgezet zodat voor iedereen duidelijk is om welke vakken het gaat.

Wij hopen dat de actie zo duidelijk is en rekenen daarbij uiteraard op de steun en medewerking van onze mede supporters...

Z-SIDE & GRONINGEN FANATICS

Dat de actie noodzakelijk is, blijkt ook uit de woorden van Hans Nijland in zijn wekelijkse nieuwsbrief. Bij FC Groningen lijkt men de impact van deze nederlaag namelijk nog niet te begrijpen en ziet men deze 7-1 (!) nederlaag tegen een rivaal (!) als een verlies zoals wel vaker gebeurt. Bovendien zijn wij FC Groningen-supporters de afgelopen anderhalf jaar ook veel te verwend geraakt:

"Hoewel de veel te grote nederlaag absoluut niet valt goed te praten, is het wel zo dat we de afgelopen anderhalf jaar verwend zijn geraakt. We spelen vaak mooi voetbal, zeker in Euroborg, en boeken goede resultaten. Een paar maanden terug nog vierden we met elkaar op hetzelfde veld in Enschede een groot feest vanwege het halen van Europees voetbal. Afgelopen zondag zijn we even diep gezonken. Verliezen hoort ook bij de sport en de spelers en technische staf realiseren zich terdege dat er zondagmiddag in Enschede is gefaald." Aldus Hans Nijland.

Laten de spelers zondagmiddag op het veld maar zien dat ze weten dat ze hebben gefaald. Door te winnen van Willem II!


Update: afscheid Buijs
Je hebt slechte timing en ronduit beroerde timing. Aanstaande zondag zal FC Groningen namelijk afscheid nemen van Danny Buijs. Wie? Ja, die speler die net voor het verstrijken van de transferdeadline als de sodemieter naar Rotterdam vertrok. Daarna keek Danny een tijdje niet meer naar FC Groningen om. Maar gelukkig is Danny nu drie wedstrijden geschorst en heeft hij dus alle tijd voor een bezoekje aan Groningen.

Het wordt vast een heel vrolijk afscheid waarbij we allemaal even doen alsof er niks aan de hand is.

Printversie »
 

Reacties:
#1 en hoe doen we dat dan met de afscheid van danny buijs?
boeren_ | 14 november 2006, 16:12:13
#2 Ik geef de Fanatieke supporters van Fc Groningen volkomen gelijk ik blijf ook de eerste 7 minuten buiten het stadion staan
ik ben benieuwt hoe de selectie daar op gaat reageren
Farmer16 | 14 november 2006, 16:13:26
#3 uitstellen tot de Rust mischien Boeren_
Farmer16 | 14 november 2006, 16:13:52
#4 Buijs is een Judas, hij heeft de supporters in de steek gelaten, zoals het team de supporters zondag in de steek heeft gelaten. We slaan met deze actie dus twee vliegen in n klap!
Pruiminho | 14 november 2006, 16:26:37
#5 7 Minuten is goed. Kort maar krachtig, en symbolisch.
Vak_M | 14 november 2006, 16:26:55
#6 Ik doe mee
Vak-D | 14 november 2006, 16:30:25
#7 @Pruiminho, vind het geval Buijs toch wel wat anders hoor. Heeft altijd gezegd dat ie naar rotjeknor zou gaan als ie de kans zou krijgen! In de tijd dat ie bij ons was, heeft ie zich altijd volledig voor ons ingezet. Daar kan menig speler nog een voorbeeld aan nemen.
northernlady | 14 november 2006, 16:31:05
#8 Ben ik niet met je eens Pruiminho. Feyenoord is altijd al de droomclub van Buijs geweest, en je kan m niet beletten er heen te gaan als die club zich dan ook daadwerkelijk meldt, zeker niet als hij een gelimiteerde transfersom in zn contract heeft staan. Bovendien heeft Danny zich praktisch elke wedstrijd het snot voor de ogen gelopen in de periode dat hij hier speelde. Nee, Buijs verdient gewoon een waardig afscheid!
Vak_M | 14 november 2006, 16:31:14
#9 Wanprestatie tegen dat k't Twente.
Verliezen oke, maar zo. Ze moesten zich doodschamen die kl''thommels.
En Ron Jans wordt eens wat strenger. Lauw commentaar op Talpa.
Rene | 14 november 2006, 16:31:28
#10 Wat een gladiool die Nijland. Als je nummer 18 staat en je verliest een keer met zulke cijfers dan moet dat zelf niet kunnen, maar de nummer vier tegen de nummer vijf. Hou toch op!! Ben er nog ziek van.
Rene | 14 november 2006, 16:33:56
#11 Ik vind de actie best. maar na die 7 minuten wel keihard de ploeg aanmoedingen!!
StefanFCGrunn | 14 november 2006, 16:40:09
#12 Misschien is het een optie om die zeven minuten aan het begin van de tweede helft te pakken. Heeft Danny z'n verdiende afscheid van het publiek en is de aktie alsnog geslaagd en nog preciezer ook.
Blijft dan alleen een probleem over, waar blijf je dan de eerste zeven minuten van de tweede helft? Iemand een oplossing?
bonespi | 14 november 2006, 16:45:16
#13 Denk dat t effect dan wel een beetje weg is! Maar je zou dan toch ook op de omloop kunnen blijven??
northernlady | 14 november 2006, 16:47:55
#14 Ik vind de actie in principe goed, maar wat Buijs betreft vind ik niet dat je hem daar op aan kunt pakken. Die jongen heeft zich in zijn Groningen-tijd voor de 100% ingezet voor ons en de supporters altijd bedankt voor de steun.

Als je dan de kans krijgt voor je 'droomclub' te spelen, dan sla je dat niet af, hoe kut de timing ook is. Ik vind dat Buijs een waardig afscheid dient te krijgen, maar neem aan dat dit gewoon in de rust zal gebeuren?

Ben benieuwd hoe het in zn werk gaat zondag, zoals StefanFCGrunn al zegt, na die 7 minuten de ploeg wel weer keihard aanmoedigen.

Moet alleen wel zeggen dat die gore nasmaak van zondag nog wel even blijft hangen... bah... :(
Bavvelder | 14 november 2006, 16:48:53
#15 Prima actie!
Ook geen spandoeken en vlaggen ophangen deze keer en slechts een groot spandoek: Spelers geef ons onze hardverdiende 30 euro terug
!
HardeKern1990 | 14 november 2006, 16:57:36
#16 Porbeerde ook even mijn reactie te geven op de waardeloze nieuwsbrief op de website van de fc. Willen ze niet hebben???
Rene | 14 november 2006, 17:00:26
#17 Was ook in tw*nte en voel me aardig genaaid door de spelers, en ben het eens met de actie om 7 minuten de vakken leeg te houden. maar ik ben toch ook wel een fan van buijs geworden en gun hem wel een waardig afscheid. misschien een optie om eerst de tribune op te gaan voor het afscheid en dan massaal weer te vertrekken? kan je ook gelijk de mensen mee nemen die nog geen lucht van de actie hebben gekregen via internet.
Trebor | 14 november 2006, 17:04:42
#18 mischien dat de de groningen fanatics nog snel een spandoek in elkaar knutselen met daarop hoe ontevreden de supporters zijn, en buijs die hoeft van mij zondag niet te komen hij heeft de fc op het laatste moment in de steek gelaten hoewel ik hem de transfer wel gunde, hij kan beter een andere keer komen want een afscheid terwijl amper mensen voor hem aplaudiseren is niet echt een afscheid
mitchellfcg | 14 november 2006, 17:15:37
#19 Dat van buijs lijkt me dan het beste in de rust dan is iedereen er. Ik zit in vak G en doe met de actie mee. Verliezen mag en kan ook gebeuren maar op zo'n manier als zondag gebeurde is te gek voor woorden.

Na die 7 minuten natuurlijk de ploeg weer vol aanmoedigen.. maar ff laten voelen dat datgene van zondag natuurlijk niet kan is terecht.
Eggie | 14 november 2006, 17:37:40
#20 haha 7 minuten en dan weer zo lauw stilletjes zijn zeker.. nep supporters.. echt
skeve | 14 november 2006, 17:40:32
#21 Als je verder niks beters te melden hebt skeve dan zout je maar weer op...

Eggie | 14 november 2006, 17:46:12
#22 man watzijn de z-side en de fanatics zielig zeg alleen omdat we met 7-1 veloren! kom op zeg!!!!!!!
Daniel | 14 november 2006, 17:46:46
#23 goeie aktie
GHC | 14 november 2006, 17:48:22
#24 daniel jij kan beter thuisblijven. jij snapt dus niet hoe dit leeft bij de supporters. niet tegen twente. door 13000 man uitgelachen daaro.ik ben de eerste 7min ook op de omloop te vinden. en laat danny dan maar in de rust het veld op komen.
G-town | 14 november 2006, 17:50:59
#25 ik doe mee... gaan de GF het nog duidelijk maken aan de rest van de noordtribune...? lijkt me een heeel goed plan namelijk!!!
RitselaaR | 14 november 2006, 17:54:00
#26 ja in de rust afscheid nemen van danny en dan iedereen op de noordcurve 7 minuten op de omloop blijven!
boeren_ | 14 november 2006, 18:07:34
#27 Neem aan dat de heren voetballers niet zo mongoliede zijn dat ze niet begrijpen dat ze zichzelf en ons nogal voor schut hebben gezet met die genante vertoning. Kunnen we niet gewoon 7 minuten stil zijn? Zou er namelijk nog meer de smoor in hebben als ze scoren terwijl ik tegen het beton in de omloop sta te staren.
Wat Buijs betreft; die jongen verdient wel een waardig afscheid. Je kan ook niet van een feyenoordsupporter verwachten dat ie het aanbod van zijn favoriete club afslaat. Volgens mij zou een ieder van ons hetzelfde doen als je elders speelde en de FC zou je willen contracteren.
waltersobchak | 14 november 2006, 18:07:47
#28 Vind het niet zo'n goed idee!.Je pakt juist hier de FC nog meer mee, blijf er gewoon achter staan!.
chucky | 14 november 2006, 18:11:44
#29 Ron Jans heeft het prima gedaan, hij kan moeilijk iedereen gaan slaan ofzo. Geld terug is ook geen optie, dat slaat ook helemaal nergens op. Nee, gewoon laten voelen hoe wij erover denken. Ik was er niet bij, maar kan me dondersgoed voorstellen hoe iedereen daar werd uitgelachen. We zijn even niet meer de trots van het noorden, maar hopelojk na zondag wel weer.
Dirty Harry | 14 november 2006, 18:28:42
#30 godverdomme!!! hier kan ik me zo kwaad om maken!!
een echte boer zal altijd blijven springen!!! sjonge jonge zeg stelletje zielepoten! denk je nou echt dat je je spelers, je club hiermee helpt!!? wat zullen de spelers wel niet moeten denken!..dat ze ons al weg zagen lopen uit het stadion bij twente moet al hun haren overeind hebben gezet!.....op tv noord was te zien dat een paar zogenaamde supporters SANKOH grepen en tegen de spelers begonnen te schelden en te schreeuwen dat je hun geld terug willen!...ik heb schijt aan deze actie! ik ga gewoon weer het stadion in!...en onze spelers weer naar een volgende overwinning zingen!..volgens mij stonden we met zen allen ook op de banken toen we met een wonder van vitesse wonnen,,,net als tegen roda, en na een slachting tegen twente nou in 1 keer de boel gaan boycotten!? tuurlijk is het een schaamte geweest tegenover onze rivalen!...pfff blijf maar lekker in de omloop staan! en blijf daar ook maar...dan kunnen de spelers van de fc zien wie echte supporters zijn!..valt me zwaar tegen dit van het zogenaamde ( fanatieke supporters )
psycho | 14 november 2006, 18:37:06
#31 beetje jammer deze actie! ik vind het ook k*t dat ze met zo'n doelsaldo verloren hebben, maar dat doen ze er ook niet om.. kijk is hoevaak ze jullie een GOED gevoel hebben gegeven het afgelopen seizoen en dit seizoen!! ik vind dat deze mensen zich nog meer moeten schamen dan de selectie zelf!!
fcgroningen333 | 14 november 2006, 18:47:08
#32 Te gekke actie! We gaan zeker in de gangen staan en de monden stijf op elkaar??? Anders komen we weer in de bedrukking.. Als we dan weer op onze plaatsen zitten gaan we toch wel weer uit volle borst mee zingen he!! COme On FC!!
joene90 | 14 november 2006, 18:53:21
#33 ik vind de actie aan de ene kant wel goed want deze blamage valt absoluut niet goed te praten maar aan de andere kant je kunt geen mensen weren het stadion binnen te gaan wat wel een idee is om gewoon 7 minuten helemaal niets te zeggen of zingen en er daarna weer vol achter te staan want hetblijft de mooiste club van nederland.of ze nu met 1 of 12-0 verliezen.
henk | 14 november 2006, 18:54:23
#34 En we roepen altijd als hardste (als er supporters eerder weggaan): 'laat je club maar in de steek'...
Dat kunnen we nu niet meer roepen natuurlijk. Laten we ons niet aanstellen, verlies komt bij iedereen hard aan. Dit soort acties slaan echt nergens op en niemand heeft er baat bij. 7-1 verliezen of 2-1 verliezen (alles of niks), wat maakt het uit. Stop met deze onzin, laten we doen waar we goed in zijn: aanmoedigen. Zo'n actie is alleen een teken van aandacht vragen. Niemand die er aandacht aan schenkt, totaal onzinnige actie.
Chap | 14 november 2006, 18:56:24
#35 7 min pfff blijf dan de hele wedstrijd weg.
annie | 14 november 2006, 18:57:56
#36 Met z'm allen of niet! half lege vakken zet geen zoden aan de dijk. De aktie is op zich wel ludiek. De vraag is echter of het nodig is
na het debacle in enschede. Misschien profileer je jezelf juist wel als beste twaalfde man als je er gewoon met z'n allen weer staat, luidruchtiger dan ooit.
Na er even over nagedacht te hebben zeg ik... bevolken die tribunes vanaf het begin.
bonespi | 14 november 2006, 19:03:19
#37 Hink op 2 gedachten, aan de ene kant goeie actie, aan de andere kant vind ik dat je als echte supporter altijd achter je club moet blijven staan!! Dus ook als het slecht gaat en na zo'n k**wedstrijd!!!!
northernlady | 14 november 2006, 19:06:36
#38 En nog wat: ludiek is het zeker niet. Vorig jaar was er ook een aantal clubs die zo'n 'actie' voerden. Als je nu de eerste bent, is het nog wel leuk. Zie het een beetje als 'hiha hondenlul' roepen, dat doet ook niemand meer. We willen een statement maken...belachelijk! Ga leven, ga kijken. Geen gezeur meer. Zet er even een tekstje boven dat WE reageerden uit emotie, dat Nijland gewoon gelijk heeft en dat we vanaf het begin af aan achter onze FC staan. Dt is (inderdaad) pas daadkracht!!
Chap | 14 november 2006, 19:09:56
#39 psycho ::

oke dus als groningen nu telkens verliest dan moeten wij dat pikken? nu wij(de groningen sup) dit doen dan zullen ze meer dan ooit gebrand zijn om te laten zien wat ze kunnen
sankohpower | 14 november 2006, 19:12:15
#40 Ik hoop dat Groningen uit eens gaat counteren! Al jaren proberen we mee te voetballen in een uitwedstrijd! En bijna altijd staan we met lege handen na 90 minuten! Er moet gewoon wat gedaan worden aan het uitsyndroom!
mkrops | 14 november 2006, 19:19:30
#41 sankohpower
Wat lul je nou? TELKENS!??
volgens mij is groningen nu 21 thuisduels ongeslagen? ben je daar niet trots op dan?
Je praat echt onzin...als je op de traning lastig gevallen worden door onze eigen supporters! ( en ik bedoel echt lastig vallen ) dan denk ik niet dat ze gebrand zijn!
psycho | 14 november 2006, 19:20:21
#42 Als ze telkens verliezen wordt het een ander verhaal, lijkt me. Misschien toch beter om er vanaf het begin weer vol achter te gaan staan. Een actie kan altijd nog!!!!
northernlady | 14 november 2006, 19:22:19
#43 Over de actie zelf;
En dan staan we binnen 7 minuten met 0 - 2 achter! En dan...?
Blijf je club gewoon steunen en ik vind een spandoek een veel beter idee!
Uitsyndroom=vechten voor je loon!
of Groningen uit met meer kruit!
mkrops | 14 november 2006, 19:23:00
#44 Zijn het trouwens niet alijd de groninger fanatics die het hardste brullen tegen mensen die welopen uit het stadion als groningen achterstaat?? Kijk eerst even naar jezelf FANATICS! blijf anders even zelf zielig in de omloop janken!...
psycho | 14 november 2006, 19:23:35
#45 7-1 tegen aartsrivaal Twente is onvergeeflijk. Aan jullie allemaal het verzoek om mee te doen, of vrijwillig gedurende de 7 minuten op een ander vak dan D of E plaats te nemen, uit respect voor hen die deze actie wel steunen. Waarschijnlijk zullen Vak D en E afgezet worden met linten. De andere vakken kunnen dan gewoon bezet worden voor wie de actie niet steunt. Kom daarna met zijn allen weer massaal naar de middelste vakken om samen met ons een geweldige steun te gaan geven aan de ploeg!
Malachi | 14 november 2006, 19:32:41
#46 Psycho

Ga jij dit jaar voor het eerste naar de fc. Je weet niet waar je over praat man.
Rene | 14 november 2006, 19:40:00
#47 Prima Malachi, helemaal mee eens. Denk dat je meer bereikt door even 7 minuten weg te blijven dan ze gewoon vol te steunen. En wat is 7 minuten? Net even genoeg om hun het te laten voelen, de stilte en alles erom heen als iedereen hun in de steek laat zoals zij dat zondag met ons hebben gedaan. Met ons...met iedereen met een groen-wit hart die het beste voor zijn club wil.
Dirty Harry | 14 november 2006, 19:41:07
#48 Psycho, stop met stoken aub. Daar heeft niemand wat aan. Zoals ik het stukje lees heeft de organisatie ook gedacht om de mensen die NIET mee willen doen. Zo kan het toch prima naast elkaar bestaan? Jij je mening, wij een andere. Prima toch?
Malachi | 14 november 2006, 19:42:25
#49 Sorry maar ik doe niet mee in goede en slechte tijden achter mijn club.
Al kan ik het ook niet verteren wat er zondag gebeurd is
groen_wit | 14 november 2006, 19:43:17
#50 Dit kunnen we gewoon niet accepteren. Zeer goed initiatief van HardeKern 1990. En dan die Nijland met zijn domme gelul dat we vorig seizoen zijn verwend. Even een excuus zoeken voor de afslachting met 7-1.
Rene | 14 november 2006, 19:44:07
#51 ludiek (bn.)=
speels, lichtvoetig

Wer sich rgert, bsst die Snden anderer. (Adenauer)

Met Malachi's opzet kan ik leven.
bonespi | 14 november 2006, 19:44:23
#52 Ik kan ook wel met mijn opzet leven :D

Als iedereen dat doet is iedereen tevreden.
Malachi | 14 november 2006, 19:45:11
#53 Je moet niet een zondebok zoeken in een bepaalde persoon, zoals Hans Nijland of Ron Jans dan wel Bas Roorda of Gibril Sankoh. Ze hebben het met elkaar verkloot, spreek ze dan ook met zijn allen aan.

En ook ik sta altijd achter de FC, wat is nu 7 minuten? Net even genoeg om iedereen te laten weten dat dit niet kan...
Dirty Harry | 14 november 2006, 19:48:37
#54 Goed idee, zo kan iedereen doen wat ie zelf wil, naar zijn eigen gevoel!!!
northernlady | 14 november 2006, 19:51:52
#55 Beetje jammer dat elkaars mening, wel of geen aktie, niet word gerespecteerd. En dan als groningen supporters onder elkaar zo gaan afbekken. Ik ben ook voor aktie maar heb respect voor mensen die dit niet willen, en ik vind dat die mensen ook gewoon de tribune op moeten, en zeg nou niet nepsuporter want ik heb ook alles meegmaakt de europacups de successen en was er bij in leeuwarden toen we degradeerden en ik heb nog steeds een seizoenskaart, dus hou aub op met dat onzinnege gelul tegen elkaar en respecteer elkaars mening !!
peer | 14 november 2006, 19:53:25
#56 Malachi! tuurlijk heb je gelijk!...
ieder zijn mening! maar zoals je weet!...ben ik het gewoon niet eens met deze actie!...
psycho | 14 november 2006, 19:55:00
#57 Maar neem je ook plaats in een ander vakkie?
Malachi | 14 november 2006, 20:03:28
#58 Ik doe hier niet aan mee. Ok, iedereen baalt als een stekker van deze nederlaag en dus ook de spelers en staf. Door nu met zulke soort akties te komen heeft niemand er iets aan. Juist nu moeten we er staan. Kijk, bungelen we ergens onderin en er zit in geen enkele wedstrijd een vorm van beleving dan zeg ik ok. Nee, ik keur dit soort 020 akties niet goed.
Beloji | 14 november 2006, 20:04:29
#59 tuurlijk ga ik in een ander vakkie staan! voor even! todat de linten weer weg zijn zoals jij zegt!..

En wat hans nijland betreft!...het kan mij niet schelen wat hij zegt!... het gaat mij eerder om de spelers die het doen!... de hoge pieffen van de fc zien toch alleen maar euro's op hun netvlies dus ja!
psycho | 14 november 2006, 20:06:00
#60 Ik ben het ook niet eens met deze actie! Doe er zeker niet aan mee
Annergy | 14 november 2006, 20:06:44
#61 Wat een gel*l hier. Het was zondag bijzonder kl*te en ik vind dat de spelers dat wel even mogen weten. Dat die Nijland in zijn nieuwsbrief nog bijna een soort verzachtende omstandigheid wil neerzetten is zeer zwak. Vergeet niet, FC Groningen werd afgedroogd en wij supporters ook en dat voelde niet lekker. En nog effe over de financieele tegmoetkoming, hoeft voor mij niet, maar is wel es eerder gebeurd tegen PSV (2-12-2001). Dus goeie actie en laat Danny Buys maar in de tweede helft zijn rondje lopen.
Chris | 14 november 2006, 20:12:00
#62 Iedereen baalt vasn de onnodig grote uitslag. Spelers hadden op welke manier dan ook aan de noodrem moeten trekken. Een beetje signaal van ons publiek moet kunnen en 7 minuten de wedstrijd vanuit ander perspectief bekijken lijkt mij een prima idee.
Daarna wel natuurlijk voor nog meer dan 100% achter onze club staan. Mooi weer supporters zijn leuk, maar het komt er echt op aan als we dreigen eens wat minder te spelen. Met 2 thuiswedstrijden op komst blijven we vast en zeker gehandhaaft in de subtop, zeker als een paar spelers nu weer met beide benen op de grond staan. Afgelopen zondag was collectief falen en dus moeilijk en niet wenselijk om 1 of meer zondebokken aan te wijzen.

Verder verdient BUIJS een fantastisch afscheid van eeen klasse publiek. Dat hij F. in zijn hart heeft staan moeten echte clubmensen van FCG toch kunnen begrijpen?
bloem | 14 november 2006, 20:16:17
#63 de mensen die hier heel verbaasd reageren waren volgens mij niet mee naar enschede. de meeste mensen die hier voor de actie zijn lopen niet de spelers uit te schelden of af te kraken. wij houden gewoon 7 min ons betoog en daarna steunen wij de ploeg weer volledig. 7-1 tegen 1 van de grootste rivalen van ons dat kan niet.
G-town | 14 november 2006, 20:25:00
#64 Ach, ik was ook niet mee. Maar snap wel hoe ongeloofelijk kut het is als een stadion met 13,500 man je falikant uitlacht. Dat is vernederent en voor de supporters ook niet leuk.
Dirty Harry | 14 november 2006, 20:26:44
#65 Kom nog even terug op deze actie, IK BEN TEGEN, NIET DOEN!!.Blijf achter FC staan, ook de eerste 7 min!.En laat je club maar in de steek, dat roepen ze nou altijd en nu ineens doen we het zelf, nou mooi niet!.1 ding is zeker ik doe er niet aan mee!.
chucky | 14 november 2006, 20:29:36
#66 Dan wordt het druk in t vak waar ik altijd sta of juist niet. Ja er is wat voor en tegen en iedereen zijn mening respecteren en elkaar niet afbekken, daar bereik je helemaal niks mee. We zijn allemaal supporter van de mooiste club van Nederland en iedere beleeft het op zijn manier...
Ik steun de actie maar resepecteer ook degene die er anders over denken... en daar is de optie ander vak zeer geschikt voor :)
Eggie | 14 november 2006, 20:32:27
#67 Boeren geven nooit op. Nou sommige supporters wel zo te zien.
Laat zien dat wij een fantastisch publiek zijn. En steun ze ook als het niet lukt. Ik zit vanaf het begin op de tribune.
leor | 14 november 2006, 20:37:50
#68 Ik begrijp best dat er mensen zijn die en protestactie willen houden nav de nederlaag in Enschede, maar snap absoluut de antipathie voor Danny niet! Kom op zeg, als er iemand altijd zijn best heeft gedaan tijdens zijn contractperiode, dan is hij het wel. Hij heeft recht op een goed afscheid. Ik weet nog dat ik in het Oosterpark nog een keer kippenvel heb gehad toen de Utrechtsupporters Hans Visser toezongen. Laat zien dat we spelers als Buijs niet laten vallen, het was namelijk altijd bekend dat hij zou vertrekken als Feijnoord aan de orde was.
Clarence | 14 november 2006, 20:44:56
#69 een echte boer blijft achter zijn club staan, in goede tijden en slechte tijden !!!
Herrie | 14 november 2006, 20:45:00
#70 Ik doe niet mee in elk geval. Ik sta altijd achter de FC, 90min.
sodem | 14 november 2006, 21:07:49
#71 ik ben het met chap eens, aan de ene kant vind ik het wel een goeie actie, dan weten de spelers hoe wij ons egt voelen,maar dan kunnen we ook niet meer zingen als mensen eerder weg gaan: laat je club maar in de steek:S dat doen wij dan ook
fan | 14 november 2006, 21:24:11
#72 onze club in de steek laten als we 7min weg blijven
fan | 14 november 2006, 21:24:52
#73 kom op zeg, RBC en willem II deden dit vorig jaar toch ook niet? waarom zou Groningen dan zielig doen en het wel doen. Ik geloof er niet in dat de spelers daardoor beter gaan spelen.
straks ga je nog roepen dat Nijland moet oprotten. kom op zeg blijf achter je club staat ook in slechtere tijden. echt zielig als dit echt zal gebeuren. Denk je nou echt dat de spelers het expres hebben gedaan?? Jans zou ze wel genoeg hebben aangepakt, en iedereen zal er spijt van hebben. en wat wil je bereiken met deze actie? als ik een speler was zou ik niet echt gemotiveerd hiervan raken.
Wat een smerige onzin allemaal, dit kan echt niet voor een club als groningen. na zo'n actie kunnen we een voorbeeld nemen aan feyenoord! Die deden en doen het nu ook slecht. die supporters blijven teminste achter de club staan.
Doe asjeblieft niet mee aan deze onzin.
wij horen voor altijd achter onze club te staan.
z-horn | 14 november 2006, 21:27:11
#74 Ik mis hier de stellingname van de auteur.... Hoe staat Harris tegenover deze actie van de supporters?
Mijn mening: Belachelijke actie. Ja, het was een verschrikkelijke afstraffing, en ja dat voelt k*t, maar je blijft achter je club staan! Chap heeft het al mooi verwoord...
Grafmat | 14 november 2006, 21:30:10
#75 Grafmat zegt:
Mijn mening: Belachelijke actie. Ja, het was een verschrikkelijke afstraffing, en ja dat voelt k*t, maar je blijft achter je club staan! Chap heeft het al mooi verwoord...

Ik kan het niet beter zeggen eigelijk!
psycho | 14 november 2006, 21:40:33
#76 ACTIE AANSTAANDE ZONDAG TEGEN WILLEM II

Iedereen weet wat er afgelopen zondag in Enschede gebeurd is. De vernedering was en is compleet. Dit zullen we niet snel vergeten. Om de spelers te wijzen op het feit dat dit voor ons, de echte trouwe supporters een zwarte dag was volgt er vandaag actie.

We moeten de spelers op deze manier duidelijk maken dat wat gebeurd is echt niet kan en ook NOOIT meer mag gebeuren, en al zeker niet tegen een aartsrivaal wat Twente voor de gehele fanatieke aanhang is. Verliezen kan. Een dikke nederlaag is ook mogelijk, dit alles is te accepteren als er op zn minst strijd word geleverd! Dit was zondag absoluut niet te bespeuren. Wij als supporters voelen ons zr in de steek gelaten door het hele team. Zeker voor degenen die de trip naar Enschede hebben gemaakt en hiervoor vele Euros hebben neergelegd was het een hel. Zij zijn 45 minuten lang uitgelachen door een heel stadion.

De actie zal bestaan uit het leeg blijven van de vakken D & E voor de eerste 7 minuten van de wedstrijd, wat er ook gebeurd. Het liefst zouden we het hele onderste gedeelte van de Noord tribune leeg laten blijven maar met deze oplossing willen we ook rekening houden met de mensen die er eventueel voor kiezen niet solidair te zijn met de actie. Ook zullen er dit keer geen vlaggen en spandoeken komen te hangen op het onderste gedeelte van Noord behalve 1 groot protestdoek. De bedoeling is de spelers zo te laten merken hoe het is wanneer het fanatieke deel van van hun supporters niet achter hun staat en dat ze deze dus nooit meer zo in de kou mogen laten staan!!!
Als de 7 minuten voorbij zijn zullen de vakken volstromen en is het de bedoeling om 83 minuten lang vol achter de ploeg te gaan staan!

Zondag zullen bij de ingang pamfletten worden uitgedeeld met daarin nogmaals de uitleg en de bedoeling van de actie. Ook zullen de betreffende vakken worden afgezet zodat voor iedereen duidelijk is om welke vakken het gaat.

Wij hopen dat de actie zo duidelijk is en rekenen daarbij uiteraard op de steun en medewerking van onze mede supporters

Z-SIDE & GRONINGEN FANATICS
Malachi | 14 november 2006, 21:41:00
#77 het is gewoon kiezen of delen en heb respect voor elkaar. Dat sommige hier nu gaan roepen van niet doen en altijd achter je club blijven staan is grote onzin. Het komt er dus opneer dat we altijd maar ja en amen moeten knikken en totaal niet onze standpunt mogen geven? Twente met 7-1 fcg naar de slachtbank leiden is bij velen met geen gevoel te omschrijven dat het diep in ons hart heeft getroffen en geloof me ik was erbij en weet waar ik over praat. Je bent voor of tegen, die hou je altijd maar ga dan uit respect voor elkaar ff op het andere vak staan zodat je wel gewoon aanwezig bent. Sojonge jonge seg wat een reacties hier van sommigen
goofygrunn | 14 november 2006, 21:42:38
#78 Zondag was een wanprestatie, maar dit klinkt als een wanprestatie van de supporters.. we zijn verdomme anderhalf jaar verwend. en tuurlijk mag 7-1 niet.. maar denk je dat die spelers en jans dit zelf niet beseffen ? die hebben van ons geen seintje meer nodig. Steun hebben ze nodig !! vanaf minuut 1 !!!! Ik sta tot nu toe altijd achter de z-side en groningen fanatics maar dit verbaasd me. Niet zeiken en met zn allen vechten voor de punten !!

De spelersgroep zal iets van spanning al hebben vanwege de vorige kutwedstrijd. denkje dat die het leuk vinden als er ook nog zon protestactie komt ? dit valt me tegen :(
PiPo_Vak_E | 14 november 2006, 22:05:38
#79 COME ON FC !!!

FARMER TILL I DIE ( juist nu !!! )
PiPo_Vak_E | 14 november 2006, 22:09:56
#80 Na het plaatsen van mijn reactie heb ik de overige berichten pas gelezen, en ik zie dat er meer mensen het niet eens zijn met de actie. Hoop dat iedereen tijdig ontdekt dat dit NIET het beste voor ONZE club is. en daar gaat het toch om ? We willen toch met zn allen weer op de grote markt staan over een paar maand ??.. maak om mijn part een spandoek met : Wij eissen revanche ofso iets.. En inderdaad als dit doorgaat laten zelfs de fanatieke supporters ( waar ik zelf onderdeel van ben en supertrots op ben ) hun club even in de steek.
DUs mensen wees ook in deze situatie een echte groninger en steun onze club.. en dan nog wat.. Wat d88 we van Danny Buys ?? Op moment dat hij tekende in rotterdam-zuid vond ik hem even een l*l.. maar vergeet niet wat die vent voor ons betekent heeft met zn geweldige inzet.. moet hij afscheid nemen van 2 lege vakken die hem anders zo steunden ?.. ik stop er nu mee. Mijn mening is bekend
PiPo_Vak_E | 14 november 2006, 22:15:28
#81 Deze actie kan ik wel waarderen, natuurlijk moet je je club altijd blijven in slechte en goede tijden, maar de spelers worden elke dag betaald om ten minste hard te werken en dan kan het voetbal wat minder zijn en je kunt altijd een keer verliezen, maar deze afslachting mag je niet zomaar pikken. Na de verloren bekerwedstrijd tegn NAC vorige week werden ze zelfs nog als helden toegezongen dan, moet je de wedstrijd(en) daarop als speler tenminste alles geven helemaal als er 650 fanatieke fans meereisen, die kan je nioet zo in de steek laten.

Overigens ik vind wel dat na die 7 minuten wel dat DE FC wel weer hard moet worden aangemoedigt. Dan is het ook weer zand erover en klaar
Forza-FCG | 14 november 2006, 22:17:00
#82 Precies, gewoon een punt maken en weer gaan.
Malachi | 14 november 2006, 22:41:40
#83 Laat ik het even van de andere kant benaderen: al die gasten die roepen dat dit een actie is van geen steun en dat je je club altijd moet steunen, ook als je tot op het bot vernederd bent, denken die dat FCG nu dan al bij voorbaat kansloos is tegen fucking Willem II omdat de fanatiekelingen 7 minuten niet op de Noordcurve staan? Hou toch op man, dan zijn we nog verder van huis dan we dachten.

Het is een tamelijk onschuldige actie, waarmee wl een duidelijk signaal wordt afgegeven. En na die 7 minuten staan ook die vakken weer vol achter FCG, zoals altijd.
Harris | 14 november 2006, 22:43:52
#84 Dank voor je snelle reactie Harris!

Ik blijf het met je oneens, want ik vindt het nog steeds belachelijk om na 1 afstraffing meteen tot actie op te roepen, en daarmee volledig voorbij te gaan aan alle overige feiten:

We zijn aan het bewijzen dat vorig seizoen geen incident is geweest, staan er nog steeds beter voor dan vorig jaar op hetzelfde punt, spelen wat mij betreft leuker voetbal dan vorig jaar in het begin - en leuker is niet altijd beter en zeker met meer risico's, vandaar ook meer tegendoelpunten (die 7 van Twente dan nog even buiten beschouwing gelaten, want dat is een verhaal apart)

Ik vind eerlijk gezegd dat de supporters met deze actie eigenlijk duidelijk maken dat ze zichzelf te belangrijk gaan vinden, enkele zinsnedes uit de open brief:

Wij als supporters voelen ons zr in de steek gelaten door het hele team. Zeker voor degenen die de trip naar Enschede hebben gemaakt en hiervoor vele Euros hebben neergelegd was het een hel. Zij zijn 45 minuten lang uitgelachen door een heel stadion.

Ik heb het gevoel dat de pijn bij de meesten hem meer in het laatste heeft gezeten dan aan het gebrek aan inzet....

Maar goed: het is inderdaad gelukkig een redelijk onschuldige actie, maar ik houd mijn hart vast welke acties er gaan volgen als het cht slecht gaat, en drom pleit ik gewoon voor:

Kop d'r veur, en altijd achter de FC!
Grafmat | 14 november 2006, 23:06:51
#85 Hele Stadion Leeg !!
drentfcg | 14 november 2006, 23:15:05
#86 Maak een spandoek waar je ,je onvrede op toont.. de FC staat namelijk vaak snel met 0-1 achter..ze hebben dubbel en dwars de steun nodig.. ik steun de FC en zit om 14.20 op mijn plaats
erik | 14 november 2006, 23:24:12
#87 Actievoerders staan ook wel achter de FC, dat is het punt niet. De spelers stonden afgelopen zondag echter niet achter de FC.

v.Loo vanmorgen in de Tubantia: beter 1x met 7-1 verliezen, dan 3x met 1-0

Dan begrijp je het niet. We mogen niet bij een rivaal met 7 tegengoals vertrekken, zonder strijd. Waar waren die vliegende tackels? Waar was de leider in het veld? Waar was waar ze thuis zo goed in zijn? Namelijk strijd leveren als team?

Ze stonden erbij en keken ernaar...

Tuurlijk doen we het over het algemeen goed, maar ze beschouwen dit als een reguliere nederlaag...
Malachi | 14 november 2006, 23:25:34
#88 grafmat schreef:
Maar goed: het is inderdaad gelukkig een redelijk onschuldige actie, maar ik houd mijn hart vast welke acties er gaan volgen als het cht slecht gaat, en drom pleit ik gewoon voor:

Kop d'r veur, en altijd achter de FC!

Ten eerste blijven we altijd achter de fc staan, dit veranderd heus niet. Je haalt het nu zelf aan, hoe ga jezelf reageren als het de komende wedstrijden inderdaad slecht gaat??? Ik kan je antwoord al wel invullen. Kijk nogmaals je geeft duidelijk aan dat je het niet correct vind en in mijn ogen getuigd dat best van respect, jij laat ons tenminste onze gang gaan en gaat niet roepen met veel stoom en geblaat dat het belachelijk is. Dat er door een ander nu gedacht wordt van ha ze doen het omdat ze 45 min lang in de zeik gezet zijn door twente supporters, wellicht heeft het er mee te maken maar we willen ook duidelijk een signaal afgeven van dit nooit meer!!
goofygrunn | 14 november 2006, 23:26:06
#89 Degene die niet met actie eens zijn ... pech gehad ... dan ga je maar even 7 minuten in een ander vak staan.

Ik vind het een goeie actie en doe er ook zeker aan mee . 7-1 kom op zeg .

En dan 83 min brullen , zingen , schreewen , schelden !!!!!
Vak-D-Pekel | 14 november 2006, 23:41:00
#90 Pffff wat een gezeik om die actie zeg. De fanatics willen hiermee een statement maken en ik vind dat het een goede actie.

Dat gezeik van: "Een echte supporter steunt zn club 90min lang." Een echte Groningen-voetballer geeft elk sprankje energie in een wedstrijd als die tegen Twente. Dit is niet gebeurd, dus mag dat door middel van zo'n actie best getoond worden.

7-1 is tegen elke club een nederlaag om je voor te schamen. Als dit dan uitgerekend tegen Twente is, blijft dit jaren rondspoken. Een actie als die van zondag is tamelijk onschuldig, maar geeft wel een statement af.

Het woord is nu aan de spelers die zondag op het veld hun voeten moeten laten spreken! Na 7 minuten zal de Euroborg weer gaan kolken!

Ik zit zelf in vak Q, maar begrijp de actie van a.s. zondag volkomen, heb liever dat ze er na 7 min weer zijn dan een hele wedstrijd niet! Die reactie van Nijland is nog eens extra olie op het vuur, vind het volkomen belachelijk dat die man een nederlaag op die manier van de hand doet...
Bavvelder | 15 november 2006, 00:00:59
#91 Het is een goede actie.
Iedereen die de Fanatics verwijt dat ze geen echte supporters zijn omdat ze de club symboliscg 7 minuten de rug toekeren heeft kilo's boter oppe kop. De FC heeft de mooiste tifo acties en dat de Euroborg de Hel is geworden komt niet door bijvoorbeeld Zuid waar ik zelf zit. Je kunt het er niet mee eens zijn maar je kunt redelijkerwijs de Z-side of de fanatics NOOIT verwijten dat ze niet achter hun club zouden staan.

En nog eens wat anders. We zouden trots moeten zijn op de prestaties dit seizoen? Onder andere volgens Nijland? Ik zeg waarom? Hoger eindigen dan vorig jaar kan normaal gesproken niet. Dus moet verbetering of bevestigen voortkomen uit het winnen van belangrijke wedstrijden. Nou hebben we uit bij Ajax, Heerenveen en Twente verloren (14 doelpunten tegen !!!!), liggen na n ronde uit de Europacup en zijn voor het oog van heel Nederland uit de KNVB beker gekekegd dor NAC. Thuis spelen we de "sterren van de hemel" tegen Excelsior en RKC....en winnen niet of met de grootste moeite. Iedere serieuze aanval van een tegenpartij leidt tot een doelpunt.

Ieder jaar is er wel een club die een volksfeest en recordscore tegen ons behaald: PSV, Utrecht, nu zelfs Twente...

Ik ben sinds Erfurt en VAC Samsung niet meer zo ziek geweest van mijn cluppie.

Want slecht spelen mag, maar wedstrijden zo maar passief weggooien en met de handen in de zij kijken wat de tegenpartij doet - dat moet zo snel mogelijk, zo hard mogelijk, en zo duidelijk mogelijk in de kop worden gedrukt.

En waneer winnen wij zelf nou eens met 4 of 5 doelpunten verschil?

Ik steun de actie.
Sinds84 | 15 november 2006, 00:12:28
#92 ik doe ook mee ook al zit ik in vak GG ik hoop dat meerdere fans dit doen alleen maar om ff te laten voelen hoe het is als je niet word gesteund door de supporters
koeze | 15 november 2006, 00:28:14
#93 goed idee ik doe zeker mee ook al zijn er een antal mensen niet mee eens
en met 7-1 verliezen gwn niet te begrijpen
kom op noord tribune doe zo veel mogelijk mee
1 ding kun je uit je hoofd zetten we worden dit jaar geen kampioen
ruben17 | 15 november 2006, 00:53:48
#94 Ik ben het eens met de actie! Stonden we zondag met zoveel mensen letterlijk in de kou! Heb geen zin om uit te leggen waarom, dat is inmmiddels duidelijk verwoord hierboven. Statement maken en daarna keiharde strijd binnen en buiten het veld. Forza Grunn!!
ozz | 15 november 2006, 01:08:15
#95 Ik doe niet mee, ik zal de FC steunen vanaf de eerste minuut.
Mie | 15 november 2006, 01:41:42
#96 Wat een onzin actie, natuurlijk is het niet leuk als je met 7-1 verliest, maar doen de spelers het bewust, die zijn er ook ziek van.

Bij Cornelisse heeft het FC publiek laten zien hoe je met teleurstellingen omgaat.

Je moet de spelers steunen ook na zo'n wedstrijd, dezelfde spelers hebben ervoor gezorgd dat FC Groningen staat waar het nu staat, en na een slechte prestatie worden ze weer afgebrand, erg kortzichtig.

kodro | 15 november 2006, 09:00:52
#97 In goede tijden n slechte tijden sta je voor altijd achter de club. Ook als je vernederd bent door je rivaal. Maar goed ieder zijn eigen mening. Ik denk alleen dat je de nederlaag nog beladender maakt dat ie al is. Je helpt de ploeg er helemaal niet mee. Dat denk ik. Ik hoop dat die idioot die Sankoh op de training belaagde nooit meer in het stadion komt. Zo ga je niet met je emoties om. Ga hulp zoeken zou ik zeggen. Tenslotte zou ik willen zeggen tegen alle supporters: schreeuw je kelen schor en schreeuw deze fan-tas-tische ploeg naar een monsteroverwinning!
Jackaroo | 15 november 2006, 09:01:58
#98 Ik lees opmerkingen van dan ga je maar in een ander vak staan. Maar alles zit toch al vol? Hele grote vent die mij trouwens van mijn plek af wou houden.
Beloji | 15 november 2006, 09:17:12
#99 Cornelisse is een sjap eerste klas teert nog steeds op doelpunt bij twente uit vorig seizoen (niet te missen kans overigens) voor de rest alleen maar matige wedstrijden en inzet als een wijf!
De club is van ons en blijft van ons de spelers zijn er slechts tijdelijk. Club spelers bestaan al jaren niet meer! Word eens wakker mensen (of toch varkens?)

Oh en Buys is een kakkerlak...

Z-side Groningen
HardeKern1990 | 15 november 2006, 09:22:00
#100 @ harde kern1990

"De club is van ons en blijft van ons de spelers zijn er slechts tijdelijk."

Dankzij die tijdelijke spelers worden de prestaties geleverd, die tijdelijke spelers komen liever naar een club die door dik en dun worden gesteund, dat is dus ook de reden waarom FC Groningen de opgaande lijn heeft ingezet, maar als je bij elke tegenslag zo reageert werkt dat niet mee aan de positieve sfeer rond de club.

Cornelisse is een sjap ? zegt genoeg over jou denk ik, en je mening over Danny Buijsis helemaal ongelovelijk als je het over de zgn zwakke inzet van Cornelisse hebt en vervolgens val je Buijs zo af ???
kodro | 15 november 2006, 09:33:38
#101 Hoezo wij( z-side) laten onze club in de steek??? DE spelers hebben ons in de steek gelaten zondag!!!!!
Verliezen kan, maar met 7-1 van onze aartsrivaal KAN en MAG nooit gebeuren!!!! Dus een meer dan terechte actie!!!! Of niet internetgangsters daniel en psycho....
GTOWNCAB | 15 november 2006, 10:02:45
#102 Jullie(de Z-Side en de Groningen Fanatics) Hebben volkomen GELIJK dat jullie boos, zwaar teleurgesteld enz... zijn!!!

Maar in dit geval help je de spelers van de FC(en daar gaat het JUIST om in deze tijd van de competitie, na de wedstrijd in Tukkerland) meer om VANAF DE WARMING-UP(!!!)

!!! "FARMER TILL I DIE" !!!

te zingen...

Het is trouwens maar een advies ff dat jullie het weten...!!!

Hopelijk hebben jullie er wat aan en gebruiken jullie het...

Ik sta in ieder geval vanaf 13:30 in het stadion...

Dan maar in Vak-C of Vak-F!!!
Jorick | 15 november 2006, 10:05:13
#103 Kijk eindelijk eens een normale reactie, als je niet met de aktie eens bent loop dan niet iedereen die dat wel is af te zeiken en ga gewoon voor 7 minuten in een ander vak staan (respect voor jorick)Iedereen moet gewoon doen wat hem of haar het beste lijkt. Nogmaals ik ben voor aktie want dit kan en mag nooit weer gebeuren, en dit gaat er niet om of je je club wel of niet steunt , het gaat er gewoon om , om de spelers en staf iets duidelijk te maken, (snap dat nou eens)en dat mag want volgens mij leven we in een democraties land.
peer | 15 november 2006, 10:34:32
#104 is het niet een beetje hypocriet om uit protest de 1e 7 minuten er niet te zijn, en vervolgens de hele wedstrijd de club aan te moedigen, het idee van jorrick lijkt me tog echt beter

Forza Grunn
forzagrunn | 15 november 2006, 10:41:24
#105 waarom niet 45 min de eerste helft klinkt raar en 7 minuten ok maar dan valt het ook echt op bij 45 min dat we gewoon echt pistoff zijn
dennis88 | 15 november 2006, 11:00:00
#106 je mag heus wel een keer het niet eens zijn wat hun presteren kom op zo'n kut gelul dat je nou geen echte supporter bent de Z-side en GF staan altijd achter hun club zij maken de sfeer altijd in het stadion.
Hoe kan je anders laten zien dat je er nie mee eens bent en wat is 7 minuten nou daarna staan we toch gewoon achter de club. BOEREN!!!
Ind0san | 15 november 2006, 11:33:46
#107 dennis 88 ALs je 45 minuten achter de tribunes blijf staan als protest! Dan kan je misschien beter thuisblijven! Want er zijn genoeg mensen (op de wachtlijst) die graag naar de fc willen en wel de club 90 minuten lang willen aanmoedigen!
mkrops | 15 november 2006, 11:38:52
#108 Kom op zeg, alsof er in Twente zoveel gesteund werd! In elk geval na de 4-1 was er zowat geen groningen geluid meer te horen.. Als er dan gesteund werd heb je er meer aan dan wanneer je nu laat zien hoe kut het is dat het 7-1 was!
s | 15 november 2006, 11:54:05
#109 Danny neemt toch vr de wedstrijd afscheid? kun je dus ook afscheid van die jongen nemen, en dan de omloop op, 7 minuten. maar volgens mij kan Danny beter in de rust even komen idd.
Bernieoetdaam | 15 november 2006, 12:01:38
#110 Te belachelijk voor woorden!!!!!! We lijken G***Dome wel Ajax supporters!! Ik was er ook bij in twente en ja...het was alles behalve goed, maar dit gaat te ver! Kijk waar we staan op de ranglijst. Geeft een heel verkeerd beeld in de media als dit belachelijke gedoe doorgaat!!!! ONGELOOFELIJK!!!!!!!!!!!
Richard | 15 november 2006, 12:44:30
#111 Wat een kansloos gelul. Natuurlijk is iedereen ziek van afgelopen zondag, maar om ze nu af te rekenen op 1 wedstrijd? Maar ieder zijn eigen mening, veel succes met de actie. Ik hoop alleen wel dat er begrip voor is dat anderen het niet zo zien. Wat betreft het afscheid van Buijs, gewoon de waardering geven voor alles wat hij voor ons gedaan heeft. De tijd heeft inmiddels uitgewezen dat wij heel goed zonder hem kunnen, dus het feit dat hij weg is gegaan is niet relevant meer. Buissie bedankt en tot ziens maar weer.
GreenWhitePride | 15 november 2006, 12:46:10
#112 ik was er ook bij in tw*nte en heb me ook kut gevoeld, maar wat ik daar zag gebeuren onder de superters kon ik ook niet warderen, wij staan als superters bekend omdat we de 12de 13de en 14de man achter de fc zijn, maar dat was niet te zien in tw*nte, oke ik weet het het was een waardeloze pot, maar ik denk dat we meer berijken door zondag gewoon weer achter de club te staan, daar maak je reclame mee en goede reacties.
volgens mij was ik ook de enige die klapte voor de spelers en dat niet omdat ze goed hun best hebben gedaan want ze hebben niks gedaan, maar wel om het feit dat ik een suporter ben in goede en slechte tijden, ik sta achter de fc en dat blijf ik ook. hiermee wil ik niet zeggen dat een ieder die eerder weg is gegaan geen suporter is hoor, maar we hadden moeten blijven staan, dan hadden die kuttukkers niks gehad om te lachen nu hebben ze reden genoeg en zijn we geen voorbeeld voor een ECHTE suporter.
ik sta er dus ook gewoon weer tegen willemII, ben zelfs berijd om alleen in de vakken te gaan staan met de linten erom............. proud to be a farmer, laat dat maar zien dan tegen willemII
babsmonster | 15 november 2006, 12:54:35
#113 @Babsmonster

Je staat er zondag niet alleen!! Ik ben er ook gewoon.
Richard | 15 november 2006, 12:58:49
#114 dit is echt belachelijk! dit is het tweede seizoen dat groningen, onze trots, behoort tot de subtoppers van nederland. wat er afgelopen zondag is gebeurt tegen die k*t tukkers is fout!! maar zie dit als een incident, de spelers en staff snappen ook wel dat dit nooit weer mag gebeuren. laat het maar aan hun over om het goed te maken. ik ben het altijd eens met de FANATICS maar het begint nu meer te lijken op ajax - publiek. tijden gaat het goed en 1 grote uitglijer moet er voor zorgen dat wij als trouwe supporters niet van af minuut 1 onze club steunen!!! en dan nog het geval Buijs. hij heeft meteen al gezegd dat als hij tijd had hij afscheid zou komen nemen van de 'trouwe supporters'die hem altijd zo goed steunden. ik zou het heel erg zwak vinden van juist deze supporters nu niet aanwezig zijn! altijd stond hij klaar voor de club en had er alles voor over... ik zal dan ook niet meedoen aan deze actie! belachelijk gewoon!

ik sta er trouwens ook gewoon!
Houkes | 15 november 2006, 13:03:00
#115 Mmhh, ik had liever iets met een spandoek gezien ofzo. Ik snap de onvrede van de trouwe aanhang die ook alle uitwedstrijden bezoekt, maar dit is gelijk weer zo dramatisch. Veel succes met de actie, maar het Bruno&Suarez spandoek hangt gewoon om 14.00 in het stadion.
Jeepster | 15 november 2006, 13:07:52
#116 Fanatics voor Ajaxpubliek uitmaken, ben je wel goed bij je hoofd?
Malachi | 15 november 2006, 13:12:43
#117 Ik was er ook bij in Enschede, heb ook een klotendag gehad daar, maar ik zit zondag wel om 14.00 uur in het stadion. En op mijn eigen plek, vak E!
groningen-fc | 15 november 2006, 13:13:00
#118 Man man heb toch eens RESPECT voor elkaars standpunten! Verdomme zeg wat een stom gelul hier de hele tijd.
peer | 15 november 2006, 13:21:48
#119 Tja, sommige figuren hier slaan wel erg door. Dat je het niet eens bent met de actie is tot daaraan toe, maar degenen die de actie wl nodig vinden uitmaken voor ajaks-publiek / niet-trouwe supporters / nepsupporters is wel heel erg triest. Ja, jullie zijn de meest fantastische supporters die de wereld ooit gezien heeft
Harris | 15 november 2006, 13:24:00
#120 Juist peer dat zei ik ook al... ieder zijn eigen idee en standpunt en respecteer ook als iemand mee wil doen met de actie of niet. En we zijn dag verder en aan de ene kant vraag ik me af of het nut heeft en aan andere kant zeg ik van ja je laat ff goed zien dat dat van zondag niet kon en ook niet weer mag gebeuren... vooral in Twente niet...

Laten we iig hopen dat het effect zal hebben op de spelersgroep en dan vooral positief maar aan andere kant kan het ook negatief zijn en wie krijgen dan de schuld????

Ik vind het een moedig besluit in ieder geval en zeker niet makkelijk laten we dat ook niet vergeten.

Maar zoals ik zei laten we elkaar respecteren en doen wat degene nodig acht en daarna met zijn allen de FC zondag weer volop steunen.

Oh ja en wat Buijs betreft... geef hem zijn afscheid dan in de rust weet je zeker dat iedereen er is... een goed afscheid verdient hij zeker.

Eggie | 15 november 2006, 13:39:22
#121 ik respecteer ieder zijn mening maar ik doe zeker met de actie mee. Als mensen niet begrypen dat we niet met 7-1 kunnen verliezen bij twen*e wil ik daar geen woorden aan vuil maken. Blijkbaar heb ik een andere beleving,geen betere maar een andere! Ik zie er geen kwaad in om de spelers ff duidelijk te maken dat wij!!? slecht kunnen leven met zo n belachelijke uitslag en dat ze iig 110% moeten vechten elke pot weer!! Of de spelers zich er wat van aan trekken?? Ik wil iig een statement maken dat dit niet meer kan met ons huidige team!! Schaam jullie! Dit is voor mij een enorme kutweek iig! En voor velen met mij. Zondag (na 7 minuten) Kop der weer Veur! Stryd wil ik zien!
pat | 15 november 2006, 13:54:00
#122 Het is niet meer dan logisch om elkaars standpunt te respecteren. Ik doe niet mee met de actie, maar suporters die dat wel doen: prima!
groningen-fc | 15 november 2006, 13:56:02
#123 Ik denk dat veel mensen een verkeerd beeld van deze - onschuldige maar duidelijke - actie hebben....

Door de eerste zeven minuten weg te blijven laat je de spelers weten dat een 7-1 verlies tegen notabene rivaal Twente onacceptabel is. Na die zeven minuten zullen de spelers - als altijd - massaal gesteund worden door de GF en Z-Side!

De spelers moeten gewoon weten dat verliezen kan gebeuren, maar dat men wel 110% moet strijden voor onze club, iets wat normaal gesproken ook gedaan wordt.

Je zou kunnen zeggen dat het een terechtwijzing is van de spelers, niets meer niets minder.
DM | 15 november 2006, 14:56:04
#124 Ik vind het een hele goede actie van de GF en Z-Side..

En aan de mensen die in de vakken D en E zitten: toon even respect voor hen die wel aan deze actie meedoen en ga even in een ander vak zitten!
Jeroen | 15 november 2006, 15:27:43
#125 ik doe zeker mee ik zit ook z-side dus ik ga pas na 7 minuten zitten
boerdeboer | 15 november 2006, 15:36:29
#126 Stel...:

Je komt als speler van de FC het veld op. Het eerste waar je naartoe kijkt is uiteraard "de Noordcurve". Je ziet dat de twee fanatiekste vakken helemaal leeg zijn.
Dan denk je toch ook als speler...: Wat doe ik hier zeg, wij spelen 1(zeer zeer zeer)ongelukkige en slechte wedstrijd en nu laten de ECHTE supporters het(al) afweten...!!! Nouja dan denkt de speler vast: "waarom zou ik nog mijn best doen als wij toch na 1 (enorm)slechte wedstrijd weer hierop afgerekend worden".

Bekijk nu dit eens...:

De spelers komen voor de warming-up het veld op (en zij weten ZELF OOK HEEEL goed dat zij bagger gespeeld hebben hoor). Zij kijken uiteraard weer als eerste naar "de Noordcurve". Ze schamen zich nog steeds hoor, geloof mij maar!!!. Ze kijken dus even SNEL (dit doen ze dus omdat ze zich ook nog steeds schamen) naar vak-D en vak-E, om te kijken hoe zij reageren. Ik denkt dat je JUIST op DIT moment VOL (200%) achter de club moet gaat staan.

ALLEEN DAN gaan de spelers weer zo mooi voor elkaar door het vuur. ALLEEN DAN krijgen de spelers weer vleugels door het ja altijd zo TROUWE en BELANGRIJKE PUBLIEK.
ALLEEN DAN kan afgerekend worden met die vreselijke gebeurtenis in Twente...

KORTOM: BLIJF JE CLUB STEUNEN VANAF MINUUT 1!!!

heb je een andere mening dan dit, dan hoort dat trouwens OOK geaccepteerd te worden...!
Jorick | 15 november 2006, 15:40:44
#127 Achter mij zijn altijd drie plaatsen vrij, dus iemand die de eerste 7 minuten zo gewelgdig belangrijk en spectaculair vinden, die kunnen wel in DD plaatsnemen. En ook AA zijn altijd nog wel wat plekken vrij. Als het dan toch zo moeilijk moet...
Dirty Harry | 15 november 2006, 15:41:57
#128 ik word hier echt niet goed van!! tuurlijk is het onacceptabel wat er in twente is gebeurt. en dat het vooral in twente moest gebeuren... maar als we het nou eerst bij een spandoek houden... dat zegt toch al genoeg! ik vind het allemaal iets te gehaast hoor... ps. dat van dat ajax - publiek was overdreven!! maar dat vind ik ook van deze actie!!
Houkes | 15 november 2006, 15:54:29
#129 Kijk Jorick, daar zit het misverstand dus. De ploeg zal just 200% gesteund worden. Sterker, wat mij betreft gaat iedereen tot aan de 90ste minuut he-le-maal los!

En nogmaals, ik blijf erbij dat de spelers wel even mogen voelen dat ze een wanprestatie hebben geleverd. Even de boel weer op scherp zetten is helemaal niet verkeerd.Voor de rest hoop ik dat andere tegenstanders de zelfde mening is toegedaan (zie jouw laatste regel).

Sta je niet achter deze actie, prima. Maar laat de GF en Z-Side wl hun ongenoegen uiten door de vakken vrij te houden 7 minuten lang. Heb respect voor elkaar.

Farmer till I die!!!
DM | 15 november 2006, 15:59:33
#130 Ik blijf erbij dat het voor de spelers veeel overweldigender is om vanaf MINUUT 1 vol achter je club te staan. DAN weten de spelers pas wat ze aan het publiek hebben. OOK na 1!!! zeer slechte wedstrijd.

En ik weet 200% zeker dat de spelers DAN beter presteren dan wanneer je de eerste 7 minuten van de wedstrijd je club in de steek laat!!! (dat is mijn mening)
Jorick | 15 november 2006, 16:12:13
#131 ik doe zeker mee... jongens die NIET mee doen :prima,doe je best maar, zonder de GF en Z-Side kunnen jullie toch niks... maar je kunt het best proberen succes... 1 ding neem ik jullie wel kwalijk: zijn jullie niet mee geweest naar de kuttukkers zondag... dan wel op teletekst gekeken... ik zag 4-1 5-1 6-1 en 7-1 voor me voorbijflitsen... en was woest en schaamde me dood,deze blamage mag niet zomaar in zich voorbij laten gaan... wat ik tegen jullie zeg (neem me dit aub niet kwalijk): jullie die niet meedoen zijn waarschijnlijk de supporters die naar het stadion zonder iets van groen-wit aan te hebben, en nu zeuren dat de supporters met schaamtegevoel wel meedoen aan de actie uit gaan schelden voor ajakkes-supporters... ROT OP!!! OVER ECHTE FANS GESPROKEN GAAN ZE HUN EIGEN SUPPORTERS BELEDIGEN... VOLGENS MIJ BEN JE DAN ZELF DE NEP-SUPPORTER EN AJAKKES-FAN... oke mensen dit was mijn reactie... scheld me vervolgens maar de huid vol... met name psycho... alvast bedankt en ik ben voorstander van de actie.
de_groene_hel | 15 november 2006, 16:33:00
#132 Waarom respecteren we elkaars mening nou niet?? Je krijgt t toch niet voor elkaar om iemand van gedachten te laten veranderen!! Allemaal FC supporters, ieder op zn eigen manier!!
northernlady | 15 november 2006, 16:40:25
#133 Maar ff voor de duidelijkheid...:


"FARMER TIL I DIE"
betekend letterlijk toch eigenlijk:

"Boer tot ik dood ga"?

Het lijkt mij dus dat je dus OOK NA EEN 7-1 VERLIES, een "Farmer" moet blijven...!!!

Dus blijf vanaf minuut 1! een Farmer, en niet pas na 7! minuten

Daar worden de spelers juist NIET mee gestimuleerd...
Jorick | 15 november 2006, 16:52:42
#134 Een op hol geslagen fan heeft afgelopen maandag de training van de FC verstoord. De man kwam briesend het veld op en schreeuwde tegen Gibril Sankoh dat hij zijn geld terug wilde. De man kwam verhaal halen na de 7-1 nederlaag die zondag ervoor.

Ron Jans wist nog tussen beide te komen, anders was het misschien wel uitgelopen op een vechtpartij. Toen ook een tweede man zich meldde op het veld, kwam de beveiliging in actie. Die heeft de 2 van het complex verwijderd."De boodschap is duidelijk en daar ben ik het mee eens. Deze nederlaag moet een incident zijn. Maar zon bedreigende toon pik ik niet. Hij was heel intimiderend tegen Gibril Sankoh, dan is het mijn taak om op te treden. Ik sta pal voor mijn spelers en mijn club." zo vertelt Jans in het Algemeen Dagblad.

Leuk, maar op zich hoort dit op het prikbord thuis, want met het onderwerp (de actie) heeft dit weinig te maken.
D-boy | 15 november 2006, 16:55:00
#135 Kan heel goed begrijpen dat meegereisde supporters zich na de afgang in Enschede bestolen en kloten voelen. En dat je wordt uitgelachen, is zwaar kut! Kan dus ook heel goed begrijpen dat deze mensen denken dat het goed is om de eerste 7 minuten even niet op de tribune te komen... Maar laten we alsjeblieft elkaar niet lopen afzeiken op deze site. Mensen die niet aan deze actie mee willen doen, verdienen het om op een normale manier het stadion in te kunnen komen, want ook zij zijn FC Groningen supporter. En voor de mensen die dit niet willen, blijf de lekker de eerste 7 minuten buiten, want ook jullie zijn echte FC Groningen supporters.. Niet iedere supporter is gelijk en dat heeft niets te maken met het feit of je een echte of een nepsupporter bent. Ik sta om 14.00 uur gewoon op mijn plekkie op de Noordtribune....
En Danny Buijs verdient een echt afscheid, want hij heeft altijd alles gegeven voor onze club...
willem | 15 november 2006, 17:08:52
#136 Ik geloof dat alles wel gezegd, gedacht en besproken is.
Tijd voor de praktijk komende zondag.
Tijd om het gezond verstand te gebruiken en de meningen te respecteren van andere supporters.
Ik zie u Zondag...
bonespi | 15 november 2006, 17:12:59
#137 natuurlijk heeft danny bujs gelijk dat hij naar zijn ploeg feyenoord gaat is toch hoe je het ook bekijkt een stap voortwaarts en als rotterdammer zijnde heel begrijpelijk!!
nietemin danny buis bedankt voor je nimmer verzaagende inzet bij fc groningen was je er nog maar bij geweest, was het op zeker geen 7-1 geworden zondag!!!
waaldejan | 15 november 2006, 17:23:17
#138 trouwens ook geen 1-3 tegen nac
waaldejan | 15 november 2006, 17:41:20
#139 maar als ik het dus goed begrijp kan niemand de 1e 7 minuten in de vakken achter het goal?? ik sta daar normaal ook altijd...
Houkes | 15 november 2006, 17:56:35
#140 Prima als mensen op zo'n manier hun ongenoegen willen laten blijken. Maar ik doe er niet aan mee. Ik mag aannemen dat alle spelers en de club zelf ook wel doorhebben dat zo'n uitslag niet kan. Laten we alstjeblieft vooruit kijken, en niet terugkijken op twente. Ik vergeet dat liever zo snel mogelijk namelijk!
eisso | 15 november 2006, 18:31:54
#141 ik was niet in tukkerland
maar 7-1 nderlaag dat kan en mag gewoon niet
dus ik steun de actie wel en naar de zeven minuten steun ik me club weer voor de 110% en de kop er veur
ebo | 15 november 2006, 19:41:57
#142 Kutactie!!!

Laat je club maar allemaal in de steek!

En de woorden van Hans Nijland worden verdraaid.
Jammer.

Verdraaid? Het is n op n overgenomen uit de nieuwsbrief.
stan | 15 november 2006, 20:03:00
#143 ze mogen alles verliezen als ze maar van twente winnen en niet met 7-1 verliezen een schande als ik dat bij mijn baas doe dan krijg ik de zak dus pak die pap ventjes maar eens aan
heb drie daggen nodig gehad om bij te komen
martinD | 15 november 2006, 20:12:34
#144 Juist nu vanaf het begin tot het eind achter je club staan. Bij 3-1 achter weggaan en " laat je club maar in de steek zingen" en nu dit ??? vanaf het begin er tegenaan.
js | 15 november 2006, 20:37:49
#145 we zouden beter voor betere verdedigers gaan protesteren want nu is het zo lek als een mandje..doelpunt tegen? = slechte verdediging
D-boy | 15 november 2006, 20:43:09
#146 Een signaal afgeven aan de spelers... OK, HELEMAAL MEE EENS!!!

Het is inderdaad vreselijk k*t dat je daar in Enschede door het hele stadion werd uitgelachen...

Maar ik denk dat dat ook gaat gebeuren als je deze actie doorzet...!

Ik zie de koppen op de sites van onze rivaliserende supporters-verenigingen al staan: De altijd zo trouwe supporters van FC Groningen, laten het 7 minuten afweten.

Over uitlachen gesproken...
Jorick | 15 november 2006, 21:30:11
#147 Ik begrijp hier helemaal niets van.

Het publiek in Groningen staat bekend als een zeer fanatiek publiek. Een echte 12e man. Denk aan de reactie van het publiek direct na de goal van Ajax in de playoffs vorig jaar en de manier waarop Cornelisse na zijn gemiste penalty werd ontvangen. Kippevel! En die reputatie gooi je nu te grabbel omdat een er wedstrijd verloren is. En hoezo 'aartsrivaal' .. volgens mij is dat nog altijd die club uit die provincie naast ons.

De spelers weten zelf ook dondersgoed dat het niet goed is, daar is een 'signaal' echt niet voor nodig. Juist NU moet je achter de ploeg staan. Laat zien wat dit publiek kan doen, onderscheid je van de succes-supporters en laat niets, maar dan ook niets de magie van de Groene Hel verstoren.
Dozo | 15 november 2006, 21:43:51
#148 Ik snap de actie, maar net als Dozo heel goed weet te vertellen, vind ik dat wij juist NU onze Fc geweldig moeten steunen. Voor 200% achter onze club! Ik was er ook bij in En Schede, ik ben nog steeds niet te genieten. Maar ik vind dat wij nu echt onze club moeten steunen. Kom op jongens, zingen en springen vanaf de eerste minuut. Wij zullen Nederland eens laten zien wat voor mooi publiek wij zijn!
Farmer | 15 november 2006, 22:48:10
#149 @Dozo
"Denk aan de reactie van het publiek direct na de goal van Ajax in de playoffs vorig jaar en de manier waarop Cornelisse na zijn gemiste penalty werd ontvangen."
Toen was er alle reden om trots te zijn en dat is NU het grote verschil.
Zoals al vele malen anagegeven: het gaat niet om een teleurstelling, een teleurstellend resultaat, een nederlaag. Dat is allemaal accepatbel en "all in the game". Het gaat om de manier waarop. En dat kan niet duidelijk genoeg worden gemaakt. Als de spelers hiervoor weglopen terwijl ze altijd (zoals inderdaad Cornelisse met de penalty of tegen Ajax) gesteund worden, prima. Loop dan maar weg. Want dan wil ik DIE spelers ook niet meer zien.
En met andere clubs andere supporters of nederland die wij wat zouden laten moeten zien hebben we niets te maken: het gaat om onze club. Schijt aan de rest.
Sinds84 | 16 november 2006, 09:13:42
#150 we zullen zien :)
skeve | 16 november 2006, 09:26:57
#151 Belachelijke actie! Het vorige seizoen was een groot succes, dit seizoen is geweldig...maar na 1 keer dik verliezen gaan de supporters zo reageren?!

Je moet juist achter je team staan!! Knallen tegen Willem II!!

Als dit doorgaat schaam ik mij om supporter van de FC te zijn, zoiets doe je niet...zeker niet na slechts 1 dikke verliespartij!

Geef Buijs een mooi afscheid en knal met z'n 20.011-en die wedstrijd in, doelsaldo opkrikken en Twente gauw vergeten!

Come on FC! Come on echte supporters!
Qlimax-xl | 16 november 2006, 09:27:02
#152 Enne, complimenten voor Jorick. Hij weet het mooi te verwoorden.
Qlimax-xl | 16 november 2006, 09:31:11
#153 terecht dat ze dit doen ze moeten voelen gwoon en daarna gwoon overwinning tege Willem II 3-0 ofz come on fc !!! Boeren voor altijd.
Bossie15 | 16 november 2006, 09:50:12
#154 Voor de laatste keer een reactie van mij. Wat we allemaal gemeen hebben is dat we van deze prachtige club houden. Alleen de n gaat er anders mee om dan de ander. Ik steun de actie niet (uit respect zou ik ergens anders gaan staan). Ik vind dat je je club altijd moet steunen. Helemaal na zo'n kut partij tegen Twente. Ik denk dat je er persoonlijk meer mee behaalt dan dat je 7 minuten wegblijft. Ik denk dat afgelopen zondag tegen onze Twentse vrienden "een bedrijfsongelukje" is. Dat is niet goed te praten, maar is wel gebeurd. Genoeg nu over dit onderwerp. Ik denk dat iedereen het er me eens is dat we hopen dat de ploeg met 6-0 over Willem II heen walst. Succes allemaal.
Jackaroo | 16 november 2006, 10:09:54
#155 Ik ben het ook totaal niet eens met deze waardeloze actie. Je weet netzo goed als ik dat de FC de laatste tijd ook mede zo goed speelt, omdat ze nu lekker ongedwongen kunnen spelen. Ze staan hoog, kunnen een of twee tegenslagen zonder problemen aan. Sta je helemaal onder aan dan komt er zoveel druk op de spelers dat ze verkrampen en dat niks lukt. Door deze actie kon die verkrampte houding wel eens terugkomen. De spelers voelen dit: Er mg niet verloren worden zondag en daar kan de FC slecht mee omgaan. Ik ben bang voor de 1e verliesparij in de Euroborg in de competitie. Denk daar ook eens aan! Kortom, deze actie niet door laten gaan, geen hekken in de vakken zetten en er vanaf minuut 1 STAAN! Zo laat je merken dat je echte supporter bent en steun je de club veel meer.
suarez01 | 16 november 2006, 10:11:55
#156 Oja, Willem II is ook niet achterlijk. Die zullen evenentjes met 0-6 verliezen uit, echt niet. (FC fan, voor de duidelijkheid)
suarez01 | 16 november 2006, 10:14:49
#157 Hou nou is op met mensen uit te schelden voor nepsupporter enz, ik ben voor een aktie en ik ga al zo'n 20 jaar naar de fc , ben ik dan nu ineens een nep supporter omdat ik deze aktie steun, en dus een andere mening heb dan de tegenstanders van deze aktie. Verdomme man heb toch eens respect voor elkaars standpunten. En ja dozo twente is zeker een aartsrivaal van de fc net zo als hoereveen. Maar dat is mijn beleving en misschien niet de jouwe. Laten we elkaar nu eens respecteren en geef iedereen de kans om met deze vernedering om te gaan zo als hij of zij denkt het te moeten doen.
peer | 16 november 2006, 10:36:27
#158 Waar heeft iedereen het over?? Kom op zeg. 7 minuten je frustratie over afgelopen weekend uiten vind ik een zeer gepaste actie. Dat heeft helemaal niks te maken met Ajax-publiek. De spelers/staff/bestuur mogen best weten dat het de fanatieke aanhang hoog zit dat je met 7-1 verliest bij de Tukkers. Dat geeft juist aan dat je een trouwe supporter bent omdat het je gewoon aan het hart gaat om dik te verliezen van, voor velen, de aartsrivaal.
Drizz | 16 november 2006, 11:01:02
#159 ACTIE AANSTAANDE ZONDAG TEGEN WILLEM II

Iedereen weet wat er afgelopen zondag in Enschede gebeurd is. De vernedering was en is compleet. Dit zullen we niet snel vergeten. Om de spelers te wijzen op het feit dat dit voor ons, de echte trouwe supporters een zwarte dag was volgt er vandaag actie.

We moeten de spelers op deze manier duidelijk maken dat wat gebeurd is echt niet kan en ook NOOIT meer mag gebeuren, en al zeker niet tegen een aartsrivaal wat Twente voor de gehele fanatieke aanhang is. Verliezen kan. Een dikke nederlaag is ook mogelijk, dit alles is te accepteren als er op zn minst strijd word geleverd! Dit was zondag absoluut niet te bespeuren. Wij als supporters voelen ons zr in de steek gelaten door het hele team. Zeker voor degenen die de trip naar Enschede hebben gemaakt en hiervoor vele Euros hebben neergelegd was het een hel. Zij zijn 45 minuten lang uitgelachen door een heel stadion.

De actie zal bestaan uit het leeg blijven van de vakken D & E voor de eerste 7 minuten van de wedstrijd, wat er ook gebeurd. Het liefst zouden we het hele onderste gedeelte van de Noord tribune leeg laten blijven maar met deze oplossing willen we ook rekening houden met de mensen die er eventueel voor kiezen niet solidair te zijn met de actie. Ook zullen er dit keer geen vlaggen en spandoeken komen te hangen op het onderste gedeelte van Noord behalve 1 groot protestdoek. De bedoeling is de spelers zo te laten merken hoe het is wanneer het fanatieke deel van van hun supporters niet achter hun staat en dat ze deze dus nooit meer zo in de kou mogen laten staan!!!
Als de 7 minuten voorbij zijn zullen de vakken volstromen en is het de bedoeling om 83 minuten lang vol achter de ploeg te gaan staan!

Zondag zullen bij de ingang pamfletten worden uitgedeeld met daarin nogmaals de uitleg en de bedoeling van de actie. Ook zullen de betreffende vakken worden afgezet zodat voor iedereen duidelijk is om welke vakken het gaat.

Wij hopen dat de actie zo duidelijk is en rekenen daarbij uiteraard op de steun en medewerking van onze mede supporters

Z-SIDE & GRONINGEN FANATICS
HardeKern1990 | 16 november 2006, 11:22:48
#160 ik (vak F) doe mee... we steunen de club wel! en verliezen kan ALTIJD maar onze club hoort te vechten voor elke goal en er is niet gevochten! zeker tegen onze aardsrivaal FC Twente mag dat niet gebeuren... 83 minuten helemaal los! de spelers laten weten dat we er wel voor hun zijn!... en dat ze voor de club moeten "vechten" we willen zondag bloed zweet en tranen....
RitselaaR | 16 november 2006, 11:35:13
#161 Ram dan bij de spelersopkomst dat Hazes lied erin van: "Bloed, Zweet en Tranen!!". Geef een signaal af, door spandoeken ofzo. Ik vind dat je er wl moet staan, want Talpa kijkt ook mee en er wordt over geluld 's avonds. Je zet jezelf nog mr te kijk als je een leeg vak ziet bij de opkomst. Kan niet de bedoeling zijn!! Denk na!!
suarez01 | 16 november 2006, 11:43:37
#162 @suarez01
"Ik ben bang voor de 1e verliesparij in de Euroborg in de competitie"

Angst is een slechte raadgever...we zullen heus wel een keer verliezen thuis en dat mag als er maar STRIJD wordt geleverd.

"Je zet jezelf nog mr te kijk als je een leeg vak ziet bij de opkomst"
Voor wie zet je jezelf te kijk? Kan het jou wat schelen wat ze er in de rest van NL over zeggen. Trots op je club, schijt aan de rest. En de club is NIET het elftal, de club dat zijn we zelf EN het elftal. En dat elftal moet nu even gecorrigeerd worden.

Voetbal is emotie, de FC is emotie, en die emotie mag je uiten. Positief maar ook negatief. Het leven is niet altijd feest, ook niet voor de spelers. Het is maar 7 minuten for Christ's sake.

Altijd alleen maar kritiekloos juichen, wat is daar de waarde van?
Sinds84 | 16 november 2006, 11:54:52
#163 @Sinds84
Check! Amen!
Ik ben overtuigd. Laat maar komen dan.
suarez01 | 16 november 2006, 12:20:50
#164 Waarom niet 7 minuten stil zijn in plaats van er helemaal niet zijn, lijkt mij passender..
Z-Sider | 16 november 2006, 12:41:43
#165 Ik zie ineens heel veel mensen die nu de actievoerders verwijten dat ze hun club in de steek laten. Ik was het ook niet eens met de actie zoals hardekern1990 die als eerste voorstelde (namelijk deuren dicht houden), maar nu ze het zo doen lijkt het me gewoon een duidelijk statement! Ik hoop ook dat Danny een waardig afscheid krijgt, maar de Fanatics en Z-side hebben wel gelijk: daar verliezen met 7-1 is niet acceptabel! En geloof mij, na die 7 minuten staan ze echt weer vol achter de ploeg, noem ze dan geen nepsupporters! Weet je wat in de steek laten is: als je na afloop van een 7-1 de spelers RECHTSTREEKS richting kleedkamer ziet lopen... Ron Jans stuurde ze terug hoor! Anders waren ze niet bij ons geweest, is dat niet in de steek laten dan? Laat dus iedereen lekker in z'n waarde, ik doe niet mee met de actie, maar als een ander het nodig vind: PRIMA! Zoals de actie nu is, hebben andere supporters er geen last van, mooi elkaar respecteren dus... (Harris, sluit de reacties nu maar af hoor... haha)
Bernieoetdaam | 16 november 2006, 13:03:56
#166 Toch nog wat, kan nog net he? Hey Harris, jij hebt wel wat contacten toch daar bij onze FC? Kun je niet even bellen en vragen of Danny in de rust komt 'zwaaien'? Is iedereen daar ook weer rustig over, want hij verdient toch echt wel een GROOT afscheid, of niet dan?
Bernieoetdaam | 16 november 2006, 13:40:21
#167 Denk trouwens voordat je deze actie doorzet ook eerst ff hier aan...

Hoe kom je als altijd zo "trouwe"FC supporters liever in het nieuws..?:


Manier 1:

"Tijdens de thuiswedstrijd van FC Groningen tegen Willem II, bleven de fanatiekste supporters (en dat zijn de Z-Side en de Groningen Fanatics!!!) uit protest van de 7-1 uitnederlaag tegen FC Twente, de eerste 7 minuten van de wedstrijd weg.
Dit laat dan waarschijnlijk de reactie zien, van deze altijd zo "trouwe"fans, na 1(wat grotere) verliespartij. Ze zijn blijkbaar vergeten dat dezelfde spelers waartegen zij nu protesteren, sinds vele, vele jaren weer Europees voetbal naar Groningen hebben gebracht.


Het kan ook anders:

Manier 2:

Tijdens de eerste thuiswedstrijd van FC Groningen (tegen Willem II) na de schandalige nederlaag uit bij FC Twente, lieten de altijd trouwe Groningen supporter maar weer eens zien wat volwaardige steun betekent. Zelfs NA deze schandalige nederlaag, bleven zij de club voor 200% steunen.
Dat heet pas Clubliefde!!!


Als nu nu nog een keer heeel goed nadenkt, kom je toch echt tot de conclusie dat je als TROUWE Groningen supporter, liever op Manier 2! in het nieuws komt, dan met Manier 1!!!

Denk dus alsjeblieft nog 1!! keer heeeel diep na...
Jorick | 16 november 2006, 13:48:03
#168 Met 7-1 in het nieuws komen is inderdaad de shit of niet dan...

Kom op nou toch zeg, wij staan toch niet op de tribune zodat Talpa lekker positieve verhaaltjes kan vertellen over die geweldige supporters van FC Groningen?
Malachi | 16 november 2006, 14:01:22
#169 Malachi,

Daar heb jij opzich Volkomen gelijk in... WE STAAN DAAR IMMERS OP DE TRIBUNE OM FC GRONINGEN TE STEUNEN...

En naar mijn mening, steun je de spelers het BESTE vanaf minuut 1...!!!

Denken jullie dat die spelers zo achterlijk zijn dat zij zelf niet weten hoe zijn gespeeld hebben ofzo... Zij weten ZELF ZEER goed dat zij enorm slecht hebben gespeeld, Zij weten ZELF ZEER goed dat zij te weinig strijd hebben geleverd, Zij weten ZELF HEEL goed dat zij de supporters van FC Groningen daar in Enschede belachelijk hebben gemaakt...!!!

Daar is zo'n ontmoedigende actie als "de eerste 7 minuten van de wedstrijd wegblijven" echt NIET voor nodig...

Laat de keus eerst eens aan de spelers!!! Om te zien hoe zij het er vanaf brengen met de enorme steun van de Z-Side en de Groningen Fanatics...

Pas daarna, als het voor de 2de keer zoo fout gaat als vorig weekeinde, DAN vind ik dat je mag nadenken over zo'n actie als deze...
Jorick | 16 november 2006, 14:22:44
#170 Ja Jorick, we weten inmiddels wat jouw mening is, je hebt het hier nog maar 15 keer gezegd. Je hebt het echter voornamelijk over kennelijk mentaal weerloze spelers, die niet 7 minuten zonder de steun van een deel van het publiek zouden kunnen. Je moet denk ik niet de fout maken te denken dat de club alleen uit de spelers bestaat en dat er 19.000 marionetten op de tribune zitten die elke actie van de spelers zonodig goed moeten keuren.

Ik heb het beste met de spelers voor hoor en ik steun ze waar nodig, maar het belang van de club is veel belangrijker en dit soort nederlagen schaden dat belang. En dus moet een signaal afgegeven worden dat zulke nederlagen (zich willoos naar de slachtbank laten leiden) niet te accepteren zijn. Dan vinden de spelers dat maar even kut. Hopelijk doen ze dit dan nooit weer.
Harris | 16 november 2006, 15:54:00
#171 Ik heb de discussie over de actie gevolgd en wil toch even mijn ei kwijt.
Zelf ben ik al jaren supporter van de FC in goede en slechte tijden en wat er afgelopen zondag is gebeurt was zeker een zwarte bladzijde. Laten we hopen dat de 7-1 niet het begin is van slechte tijden.
Want slechte tijden zijn zeker nog niet aangebroken, alhoewel het een beschamende nederlaag was, waar de spelers zich dood voor moeten schamen, is het tot op heden een succesvol seizoen.
En ik zie dan ook niet het nut in van deze actie, een actie die ik overigens natuurlijk wel zal respecteren, want iedereen heeft het recht zijn emotie te uiten.
Toch hoop ik dat iedereen even goed nadenkt voor hij besluit tot actie over te gaan.

Tevens vraag ik mij af hoe men de bezoekers wil belemmeren plaats te nemen in vak D en E? Zelf sta ik in F dus de actie zal mijn plekje niet betreffen. Als er mensen zijn die plaats willen nemen in D of E omdat zij daar voor betaald hebben kan niemand daar toch wat over zeggen?

Dus hoop ik ook, dat iedereen elkaar a.s. zondag respecteert, mensen die besluiten de actie niet te steunen en mensen die wel mee gaan doen. Want ook al zijn we het op dit punt niet eens, we zijn het er wel over eens dat FC Groningen een prachtige club is. Een club die we ondanks afgelopen zondag zullen steunen.
Albertoni | 16 november 2006, 16:08:01
#172 ik vraag me af hoe de fans reageren die 7 minuten zwijgen reageren, als ze met 0 - 2 achterstaan in 5 minuten!
dan kan 83 minuten wel eens te weinig zijn!
mkrops | 16 november 2006, 16:16:39
#173 Das wel heel erg negatief hoor mkrops, beetje vertrouwen in de FC he! En laten we nou maar gewoon elkaars mening respecteren, ieder is supporter op zijn eigen manier!!
northernlady | 16 november 2006, 16:30:17
#174 de bal is rond lady! Je kan het nooit weten! Bovendien hebben we dit seizoen al vaker binnen 5 minuten achter gestaan! Al denk ik dat de spelers wel gemotiveerd genoeg zijn om met 2 -0 voor te komen in 5 minuten!
Als je de cijfers na kijkt verliezen we bijna elke 2 jaar wel eens dik! En daarna zijn we er altijd weer bovenop gekomen!
En respecteren doe ik de actie wel! Maar winnen doe je samen, verliezen ook!
mkrops | 16 november 2006, 16:43:38
#175 goeie actie hoor vind eigenlijk dat de hele curve moet meedoen.
Laat de spelers het maar voelen want reken maar dat het aan ze knaagt en dan zullen ze echt wel meer strijd gaan leveren, heb ook respect voor iedereen zijn mening maar de mensen die er tegen waren waren er afgelopen zondag denk ik niet bij.
Verliezen oke kan, maar met 7-1 tege een vijand kan absoluut niet.
avenance | 16 november 2006, 17:15:35
#176 "Harris",

Ik begrijp wat je bedoeld te zeggen... Ik kan er ZELF alleen met mijn verstand nog niet bij waarom je de spelers gelijk na de eerste de beste grote nederlaag van het seizoen, gelijk op zo'n actie trakteert...??

Misschien ben JIJ de juiste persoon om mij eindelijk eens tot het idee te brengen dat deze actie een GOEDE oplossing is, en dat deze hele "onschuldige" actie, geen verdere gevolgen heeft voor de altijd zo bemoedigende band tussen de spelers en het altijd "trouwe" publiek...?!
Jorick | 16 november 2006, 18:24:01
#177 Iemand anders mag het natuurlijk ook doen...!!!

Heel graag zelfs!!!
Jorick | 16 november 2006, 18:26:44
#178 Omdat Twente, met Heerenveen en Ajax, de meest gehekelde tegenstander is van Groningen. Zeker voor de harde en fanatieke kern is dit een zeer beladen en belangrijke wedstrijd. Juist in die wedstrijd hebben ze ons zo voor schut gezet dat we het nog heel wat jaren gaan aanhoren vanuit Enschede en omgeving.

http://members.home.nl/paulnijhuis/filmpje.wmv

Bekijk dit filmpje eens van het feestje in het home van Vak-P na afloop van de wedstrijd van afgelopen zondag. Misschien dat je het dan begrijp.

Die spelers van ons hebben het in 1 van de meest beladen duels voor ons van het seizoen helemaal laten lopen. Vervolgens is er niemand van FC Groningen die ook maar aan excuses dnkt.

Nou, zodoende dus ;)
Malachi | 16 november 2006, 18:49:50
#179 Malachi,

Er komt bij mij een foutmelding te staan als ik dit filmpje wil openen...

Is er een andere manier om dit filmpje te bekijken...??

Jorick | 16 november 2006, 19:06:21
#180 Ik zou het niet weten.

Misschien is die ook al wel verwijderd. Wat je op het filmpje ziet spreekt voor zich...feest, met de nodige krachttermliedjes over onze club.
Malachi | 16 november 2006, 19:09:36
#181 zoals een niet nader te noemen neus ooit zei: "elk nadeel heeft zn voordeel"

ben ik ff blij dar we niet met 90-0 verloren hebben..:P


haha nee zonder gekheid, ik vind t een goeie actie
mien-toentje | 16 november 2006, 19:13:20
#182 Dat is inderdaad erg k*t...
Maar ik neem aan dat onze spelers OOK al IN Enschede zijn uitgelachen, en beledigd.

Maar ik denk ook dat de Twente supporters veeel meer lol hebben aan hun overwinning, als wij gaan protesteren tegen ONZE EIGEN spelers, omdat wij zo dik van HUN favoriete club verloren hebben!!

Als wij gewoon, OOK NA zo'n enorme blamage, gewoon vanaf het begin vol achter onze club gaan staan... Dan hebben die Tukkers sowieso veel minder lol aan die overwinning...

En als Twente hier komt:
gewoon DAN een goede actie!!!(dat is toch niet zo moeilijk om te verzinnen tege Twente). i.p.v deze actie, op eigen spelers gericht...
Jorick | 16 november 2006, 19:34:55
#183 @Jorick, ik respecteer je mening maar ik denk niet dat het helpt als je maar doorgaat andere mensen ervan te overtuigen dat jouw mening de beste is. Helpt toch niet, geloof me!! We zijn allemaal toch FC supporters, ieder op zn eigen manier, en dat maakt allemaal niet uit!! Forza Grunn en Come On FC zondag!!!
northernlady | 16 november 2006, 19:49:58
#184 iedereen moet deze 7 minuten maar op z,n eigen manier beleven.we zullen wel zien hoe het loopt maar zoals sommigen hier reageren zoals is dit het begin van het einde kom op zeg we hebben 2 thuiswedstrijden achter elkaar.we staan ondanks de grote nederlaag no op een hele mooie 6e plek en als deze wedstrijden beide gewonnen worden dan sta je er super voor.dus nou niet gelijk te dramatisch doen komt wel weer goed.te beginnen komende zondag met de beste supporters van nederland moet dat wel lukken
henk | 16 november 2006, 21:38:16
#185 daarom snap ik de actie ook niet!!
Houkes | 17 november 2006, 02:17:14
#186 hebben jullie trouwens tv noord gezien... Het valt Ron Jans zwaar tegen van de supporters!! gelukkig betwijfelde hij of het om alle supporters ging!!!
Houkes | 17 november 2006, 02:29:02
#187 malachi bedankt dat je dat feestje van twente hebt laten zien....ik ben woest op die kutmegooltjes ...als ze hier heen komen sta ik bij het uitvak te wachten...en houkes als die ron jans echt zo raar opkijkt van de reactie van de supporters is hij trainer /voetballer onwaardig...zo simpel verliezen van een middelmatig k#%$^t clubje uit tuKKerland deden we ook niet toen we standaard rond de 13e plaats eindigden(op PSV na dus)...maaarja die actie zondag gaat gewoon door voor mij...heeft ron jans er geen respect voor mag die wat mij betreft de biezen pakken...de nederlaag zit me diep...maargoed als dat bij ron jans niet zo is...dan ben je er niet echt mee bezig...als ze zondag verliezen is het hele seizoen wel weer verneukt want dan breekt de pleures weer uit...en malachi misschien kun je voor de grap dat tuKKerse feestje fv doorsturen naar hans nijland en co...misschien hebben ze dan wel een schuldgevoel??!!!
de_groene_hel | 17 november 2006, 08:24:59
#188 Wat een negatieve aandacht allemaal. Vanmorgen in het DVHN... Het is naar mijn mening allemaal zwaar overtrokken. En respect voor RON JANS mede dankzij deze trainer is de FC ontzettend gegroeid de laatste jaren. Niet alleen op het veld, maar ook daar buiten! FCG Sodem
sodem | 17 november 2006, 09:27:17
#189 Respect voor Jans graag!
Of wil je vriend Lodeweges weer terug??
mkrops | 17 november 2006, 09:55:19
#190 Door deze actie te gaan doen zetten de 'supporters' (support = steun, ondersteuning en supporter = aanhanger van een sportvereniging, die wedstrijden bezoekt) onze FC ten schande in de rest van het land. Dat hebben de spelers afgelopen zondag al gedaan. Laten wij er gewoon voor zorgen dat we op tijd bij de wedstrijd zijn en zorgen voor een heksenketel. De spelers kunnen nu wel steun gebruiken. Door 7 minuten later te komen leg je alleen maar meer druk op de spelers wat ten koste gaat van hun spel. Dus oproep aan een ieder kom op tijd en moedig onze jongens keihard aan zodat ze weer een steun in de rug krijgen!
rieverster | 17 november 2006, 10:54:18
#191 Rieverster:
Spelers aanmoedigen die er al 2 keer met de pet hebben naar gegpooid(Partizan uit en twente uit) maar ja daar zal jij vast wel niet bij geweest zijn:gloryhunter!
Als je 30.000 euro in d emaand verdiend mag er wel wat meer strijd geleverd worden lijkt me!
HardeKern1990 | 17 november 2006, 11:03:48
#192 als je niet zeker weet wanneer een supporter mee was naar een uit-wedstrijd, begin daar dan niet meteen om te schelden. iedereen mag zijn mening uiten. IK was bij die beide uit wedstrijden. En ja, Twente was ook echt erg! En we zijn ook belachelijk gemaakt oor die vieze K*T - t*kkers. Maar goed, ik was ook bij beide wedstrijden, en ben het ook absoluut niet eens met deze actie. Gewoon vanaf minuut 1 steunen, eigenlijk nog wel een half uur eerder. Heb ook idd het filmpje van Jans gezien, en ben het volkomen met hem eens.
enne.. Gloryhunters hebben we niet bij de FC!

tot zondag
Vak-C | 17 november 2006, 11:31:48
#193 en dat met vanaf minuut 1 steunen, bedoel ik niet mee dat iedereen dat moet doen. dat is wat ik vind. en wat ik ga doen. Wat jullie willen doen moet je zelf weten is ook prima. maar we zijn wel supporters van 1 en dezelfde club en dat is ons Fc Grunn.
Kop d'r veur zondag!
Vak-C | 17 november 2006, 11:36:59
#194 Iedereen moet voor zichzelf bepalen wat ze gaan doen, ik vind het wel een goeie actie van de GF en Z-SIDE.
Vakc | 17 november 2006, 12:16:00
#195 Ik was er afgelopen zondag bij in Twente. Ik wist niet wat ik zag... Zo slap, zo ongeorganiseerd: het was hemeltergend!
Ik heb begrip voor de actie van GF en Z-side, 7-1 tegen aartsrivaal Twente is niet niets, zeker wanneer je de spreekkoren als "wij geven voetballes" en "Ron neem je rotzooi mee" nog dagelang hoort nagalmen in je hoofd. Daar komen nog de reacties van collega's op het werk (020 etc) bij.
Desalniettemin zal ik niet mee doen aan de actie en mijn plaats in vak C innemen. Ten eerste vanwege het afscheid van Danny, in de tweede plaats omdat ik zelf minder met deze acties heb. Zal ik applaudiseren wanneer de spelers het veld opkomen voor de warming-up? Nee! Zal ik zingen tijdens de actie van GF en Z-side? Nee! Zwijgen is mijn protest: achter de ploeg, enkel fysiek, niet verbaal. Het gaat nog lastig worden bij een doelpunt in de eerste zeven minuten, maar ik doe mijn best ;-)
Wat Eurorborg in mijn ogen de hel van het noorden maakt is juist de verbale steun van het publiek: vanaf de eerste minuut tot het bittere eind. Wanneer die ondersteuning voor zeven minuten wegvalt, moet het voor de spelers ook wel duidelijk zijn dat we (op z'n zachts gezegt) niet blij zijn met de laatste competitieuitslag...
Steef | 17 november 2006, 12:28:17
#196 @vakx: we hebben die filmpje al zovaak voor bij zien komen als we die willen in zetten Moet we die wel snel leren dan he ik Denk niet dat het voor zondag kan
D-boy | 17 november 2006, 12:33:52
#197 bedoel vakc sorry
D-boy | 17 november 2006, 12:34:11
#198 Deze jongen doet mee. Ik zit in K. ben ook in Pluskut (en schede) geweest en heb nog nooit zoveel ellende in een groenwit shirt gezien. Dus een actie lijkt me prima!

Wat Danny betreft, die verdient een goed afscheid.

FCBoer | 17 november 2006, 12:50:45
#199 Op zich is voor de actie wel wat te zeggen alleen vind ik dat we de FC eerst het voordeel van de twijfel moeten geven daar we ook op een gepaste wijze afscheid dienen te nemen van DB. Ik zou zeggen: wacht de twee komende thuiswedstrijden af (minimaal 6 punten).Mochten de prestaties nog steeds zo bedroevend zijn boycot dan de eerste uitwedstrijd.Rest mij nog een ding: laat de supporters in hun waarde want er zijn ook kinderen bij die niet begrijpen wat er aan de hand is en vechtpartijen onder onze eigen klasse supporters mogen absoluut niet plaats vinden want dat is rampzalig.Ik vrees het ergste......Come On FC, het komt wel weer goed. Een gewaarschuwd team telt als twee.!!!!!!!!
japlo | 17 november 2006, 13:15:32
#200 AU.. Dat filmpje doet pijn.
De discussie is v*rd*mme triest: er zijn 2 vakken leeg, 2!!
Er zijn 650 mensen (waaronder ikzelf) die hebben gevoeld hoe het was in dat uitvak en dat deed pijn.
Dan mogen de MENSEN DIE DAT WILLEN toch 7min op de omloop staan? Die bullshit dat mensen dat onzin vinden. Prima, ga er staan en dan zien we die mensen wel weer in minuut 8.
MrWobbel | 17 november 2006, 14:18:00
#201 Inderdaad, laat ieder in zijn waarde of je die eerste 7 minuten nou wel of niet op de tribune staat. Laat ieder dat voor zichzelf uitmaken. Ik maak me daar geen zorgen om. Ik maak me meer zorgen om alle blessuregevallen. Hoe moet dit opgevuld worden a.s. zondag? We spelen zonder Kruiswijk, Silva(?), Lindgren, Fledderus, van de Laak en Matthijs (hoewel we die al een hele tijd missen). Daar maak ik me meer zorgen over, want op het veld moet het toch altijd nog gebeuren....
Respect als je de eerste 7 minuten er niet bij bent, maar ik sta vanaf minuut 1 achter FC Groningen, zeker NU!!!
willem | 17 november 2006, 16:07:41
#202 Denk je nu echt dat dit zin heeft?? En Buijs verdient een waardig afscheid!!! feyenurd is zn droomclub, laat m dan! Hij heeft zich altijd keihard ingezet voor de FC, laten we hem daar ontzettend dankbaar voor zijn ipv dat gemekker.
Smallie | 17 november 2006, 16:10:43
#203 Ik denk dat als je 7 minuten niet op de tribune zit ben je niet de trouwste supporter..
Je bent trouw als je in voor en in tegenspoed op de tribune blijft zitten..
We zijn toch de supporters van Ajjakkes niet....?
Maurits | 17 november 2006, 16:29:59
#204 Er valt inderdaad NIETS aan te doen meer... Deze actie gaat, ondanks ongeveer de helft van de supporters die TEGEN zijn(waaronder ik, zoals al eerder aangegeven), naar alle waarschijnlijk gewoon door...!!

Daar heb ik overigens ook VEEL respect voor...

Ik hoop echt dat dit een eenmalige actie is, en dat het ook echt nut heeft...

na zondag zal ik zoals gewoon, weer deelnemen aan de GF acties...

Succes ermee...;)
Jorick | 17 november 2006, 16:38:19
#205 Alles is wel zo'n beetje gezegd lijkt me.

[OP SLOT]
Harris | 17 november 2006, 16:41:33


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl