Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Nieuw trainingscomplex officieel geopend 8 november 2006
De mannetjes van de training zullen vanaf vandaag een andere route moeten fietsen om de spelers van FC Groningen te zien trainen. Want na jarenlang geouwehoer over het vinden van een locatie werd vanmiddag dan eindelijk het nieuwe trainingscomplex van FC Groningen feestelijk geopend. Niet in Zuidbroek of Menterwolde, maar gewoon bij de Euroborg.

In de ochtend werd de officiŽle naam van het nieuwe complex al onthuld: Training Complex Noord-Nederland, afgekort TCN. Wat een prachtige naam! Niet geheel toevallig natuurlijk ook de naam van de partij die het trainingscomplex heeft gefinancieerd. Van de plannen om het complex een fraaie naam te geven, naar aanleiding van het insturen van suggesties voor de definitieve naamgeving en een heuse meet-and-greet is kennelijk niet meer zoveel terecht gekomen.

Trainer Ron Jans zei zich te verheugen op de eerste trainingssessie: "Het veld ligt er heel mooi bij. Ik hoop dat het deze kwaliteit blijft houden, want we gaan het veld intensief gebruiken. Er moeten nog wat randzaken worden geregeld, zoals de aanlooproute en de kleedruimtes, maar er is de laatste dagen enorm hard gewerkt om het voor vandaag in ieder geval in gebruik te kunnen nemen. We zijn blij dat we kunnen beschikken over een trainingslocatie bij Euroborg."

Het terrein ter grootte van anderhalf voetbalveld is voorzien van een drainagesysteem met een lengte van in totaal 4.500 meter en is omheind met hekwerk. Er staan ballenvangers en acht lichtmasten. Daarnaast is er een gebouw met opslag- en omkleedruimtes en een ruimte voor bijvoorbeeld spoedeisende medische verzorging. Deze week wordt er alleen nog zaterdag op het nieuwe complex getraind.

[Filmpje eerste training op het nieuwe trainingcomplex]

Printversie »
 

Reacties:
#1 is wel mooi geworden, mooi dicht bij het stadion etc.
chimauio | 9 november 2006, 07:30:24
#2 Ja erg mooi trainings veld!.Maar er zou een loopbrug komen, maar die is er niet?.
chucky | 9 november 2006, 09:41:08
#3 echt sorry hoor gezeur over een naam ik had ook liever een leuke voetbalnaam gehad ,maar je mag wel blij zijn met deze sponsor die er echt veel geld insteekt.
harry | 9 november 2006, 09:49:54
#4 Ziet er netjes uit toch, en over de naam, tsja moet altijd wat te zeuren zijn ja
Reinier | 9 november 2006, 11:36:55
#5 Ziet er keurig uit! Beetje jammer wel van die lelijke blauwe loods van Frans Maas die pal op het complex zit, maar ach, dr valt altijd wel Ūets te verbeteren..
Vak_M | 9 november 2006, 13:06:50
#6 De fans kunnen er toch een alternatieve naam aan geven? Zoals de Euroborg 'De Groene Hel' genoem word?
DelfzijlFC | 9 november 2006, 13:47:40
#7 Tis misschien wel gezeur maar bij de naam TCN denk ik aan "Taxi Centrale Norg". Zelf zat ik meer te denken aan "de Pastorie" past prima bij de Groene Kathedraal.
Of is dit nu weer te vergezocht?
Ik vind TCN zo koud klinken en ook altijd die afkortingen...
Zo zonder inspiratie, gedachte, creativiteit, orginaliteit, spitsvondigheid...
Hulde aan de mensen die het financieel mogelijk hebben gemaakt, maar die afkorting, TCN, zul je van mij niet horen.
bonespi | 9 november 2006, 16:40:11
#8 Ik had een leuke naam verzonnen.
"De GRONDING" (betekend contact met de aarde (energie eruit halen), beide benen op de grond staan.etc (Jammer dan) greeetz grote fan
bERT | 9 november 2006, 19:12:37
#9 ik vind dat je iets met Oosterpark moet doen...mooie herinnering aan het Oosterpark.
GHC | 10 november 2006, 00:33:05
#10 naam valt me idd tegen. logisch dat ze iets met de sponsornaam zouden doen. daarom was mijn suggestie ook BorgSIGt.
Groenteman | 10 november 2006, 14:20:12
#11 ja, een leuke naam, waaruit echt blijkt dat het t trainingsveld van FC Groningen is, dat zou wel veel leuker zijn geweest. Ik vind de naam nu ook gewoon los staan van Euroborg. Dat de FC daar speelt in aan beide namen niet af te lezen en te horen. Jammer! Maargoed, ik ga ervan uit dat er op het nieuwe trainingscomplex zeer goede en waardevolle trainigen zullen worden afgwerkt die FC Groningen een hoop zeer goede resultaten gaan bezorgen in de wedstrijden.
Het allerergste vind ik dat bijna iedereen direct zei dat het Oosterpark tot trainingsveld van De Oosterparkers zou kunnen worden gemaakt. Die club zocht een nieuw trainingsveld. Maar, dat kon allemaal niet, moest maar ergens anders. En nu ineens komen de koppen bij elkaar dat eigenlijk het Oosterpark wel een goede trainingslokatie zou zijn geweest voor Oosterparkers...!!!! Eigenlijk te gek voor woorden dat het niet eerder gewoon is doorgevoerd...dan stond onze trots van vroeger er over een paar jaar nog wel. (zo, dat moest ik even kwijt...)

Ik kom snel weer eens een training bijwonen bij t nieuwe trainingsveld...
CU, laifs, knufs,
Rennie
RennieServiceE | 11 november 2006, 18:37:47


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl