Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Groningers spelen voor therapeut 11 februari 2004
FC Groningen heeft vanavond een belangrijke uitwedstrijd verloren. In het Zuiderpark in Den Haag was de plaatselijke ADO Den Haag in de tweede helft te sterk voor de Groningers: 3-1

In Den Haag moeten ze opgelucht adem hebben gehaald toen ze de kalender afscheurden: FC Groningen blijkt op bezoek te komen! De ideale kans om weer eens punten te pakken dus. Want wij manifesteren ons immers al een aantal jaren als de ideale tegenstander om negatieve reeksen tegen te doorbreken. De eerste uitoverwinning? Een levenskus in zware tijden? Bel maar even met het Oosterpark en alles komt goed.

In de eerste helft lijkt Sander van Gessel deze traditie maar eens te willen doorbreken wanneer hij met een droge knal voor de openingstreffer zorgt. Waar wij er echter voor de winterstop een handje van hadden om terug komen van een achterstand blijken de zaken nu helaas andersom te liggen. ADO Den Haag boekt zijn eerste Eredivisie-zege in het Zuiderpark sinds meer dan een decennium geleden.

De 120 Groningers in het uitvak zijn vocaal weer redelijk goed aanwezig. Iets wat van Midden-Noord toch niet echt gezegd kan worden. Waar er over het algemeen een goede sfeer heerst in het Zuiderpark komen de Hofstedelingen vanavond pas goed los na de gelijkmaker in de tweede helft. Het stadion zit zoals altijd vrij leeg. De verhouding tussen fanatieke supporters en 'gewone' toeschouwers is echter in geen enkel stadion zo in het voordeel van de fanatiekelingen als in Den Haag. Daaruit blijkt dat ADO in potentie best een grote club is maar lijdt onder haar slechte naam en de anonieme jaren op het laagste niveau.

Het wordt uiteindelijk 3-1, Hagenezen geven blijkbaar ook nooit op. We houden ons hart vast als we over anderhalve week naar Arnhem moeten waar de locale BVO al zo'n 500 minuten niet meer heeft gescoord.

Opstelling ADO Den Haag: Jansen; Bodde, Saavedra, (C) Van As (46' Rijaard), El Akchaoui; (c) Van der Leegte, Toda, Oulida (46' Stroeve), Van der Gun; Simons, Castelen (67' Leonardo)

Opstelling FC Groningen: Beukenkamp; Schoenmakers (79' Vrede), Van der Linden, Florén; Elshot, Matthijs, Krstev (79' Hugo), Smit, (C) Van Gessel; De Witte, Landerl (79' Tuhuteru)

Scoreverloop: 25' Van Gessel (De Witte) 0-1, 53' Simons (Van der Gun) 1-1, 58' Stroeve (Bodde) 2-1, 91' Simons (strafschop) 3-1

Scheidsrechter: Braamhaar

Toeschouwers: 5.721

Printversie »
Fotoverslag »

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl