Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Jong Groningen kampioen! 24 april 2006
De beloften van FC Groningen zijn vanavond in Euroborg kampioen geworden van de Eerste Divisie A. De talenten van FC Groningen wonnen de kampioenswedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden met 4-2 en dus promoveert het team van trainer Henk de Jong naar de Eredivisie.

Onder het toeziend oog van zo'n 2.500 toeschouwers opende Shutlan Axwijk al na vier minuten de score. Nadat Rogier Krohne de lat had getroffen, was het Cambuur-speler Hoen die rakelings naast de goal van Gijs Koopmans schoot. Na 34 minuten verdubbelde Rogier Krohne de stand op aangeven van Valery Sedoc: 2-0. Even later werd een kopbal van Arnold Kruiswijk gekeerd door de Friese goalie. Bij ADO Den Haag stond bij rust exact dezelfde score op het bord, zodat een overwinning voor de ploeg van trainer Henk de Jong noodzakelijk was.

In het derde kwart van de wedstrijd kreeg de FC drie grote kansen, waarvan twee benut werden. De eerste situatie leverde nog geen goal op. Krohne haalde uit, zag zich inzet gekeerd, vervolgens Bechan tegen de lat schieten en Thalen in de rebound missen. In de 61ste minuut maakte Axwijk op aangeven van Bechan de 3-0. Vijf minuten later gevolgd door de 4-0 van Robbin Kieft, opnieuw op aangeven van Bechan.

Vervolgens werd het toch nog even billenknijpen in het laatste kwartier van het seizoen. Tarek Hazemi maakte in de 72ste minuut de 4-1 en er leek nog niets aan de hand. Maar acht minuten later viel zomaar de 4-2 van Loukili, die scoorde uit een vrije trap. De resterende tien minuten kwam de ploeg van trainer Henk de Jong zonder kleerscheuren door. Door de 4-2 zege van ADO Den Haag op HFC Haarlem is Jong FC Groningen met twee punten verschil kampioen geworden van de Eerste Divisie A en volgt promotie naar de Eredivisie. Daarin keert de ploeg na zes seizoenen afwezigheid terug.

Bron: FC Groningen
Printversie »
 

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl