Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
FC Groningen-single van Pompers te koop 22 februari 2006
Ruim een maand geleden presenteerde De Pompers, de Groningse Rock 'n Loll band uit Winschoten, het eerste exemplaar van haar single 'Trots van het Noorden' aan FC Groningen-directeur Hans Nijland. Het nummer was al een aantal keren te horen in de Euroborg en sinds deze week is het zilveren schijfje nu ook voor gewone stervelingen te koop.

De Pompers zijn ongeveer een half jaar bezig geweest met het samenstellen van het FC Groningen-nummer. Via het Unofficial FC Groningen Forum informeerde de band in juli naar de animo voor een dergelijk nummer. Toen de reacties positief bleken te zijn, werd er een tekst geschreven en werd de tekst op muziek gezet. In december 2005 werd de opname ingepland en het nummer kwam begin januari 2006 uit.

Het resultaat is een vrolijk nummer geworden, waarin ook allerlei stadiongeluiden tijdens het laatste competitieduel in het Oosterpark zijn gemixt. Zo hoor je ZI/ZJ een aantal keren 'GRONINGEN, GRONINGEN' en 'TROTS VAN HET NOORDEN' scanderen. De tekst is puur uit het gevoel geschreven van n van de bandleden, maar zal herkenbaar zijn voor veel meer FC Groningen-supporters. De Pompers zouden graag zien dat dit het nieuwe strijdlied van FC Groningen wordt.

De single is te koop op de volgende plaatsen: het Supportershome van de Supportersvereniging FC Groningen, de fanshop van FC Groningen en de betere platenzaak her en der in de provincie. Het schijfje kost slechts 5 euro, maar dat bedrag kan die betere platenzaken iets hoger liggen. Je kunt het schijfje uiteraard ook bestellen bij De Pompers zelf. Stuur dan even een e-mail naar Regelneef.


Gegevens CD

Bestelnummer: 2006MM187 (Maura Music Zuidbroek)
Prijs: (iets meer dan) 5 euro
Bevat: NL-versie en Grunn-versie Trots van het Noorden
Bonus tracks: Bier (live); Brommers Kiekn (live); Smkje (live)
Productie: Dik Pomp
Uitgever en verspreiding: Maura Music Zuidbroek
Muziek: Oscar Holleman en Heideroosjes
Tekst: Benni Drenth & Pompers
Oorspronkelijk: Damclub Hooligan (tekst: Marco Roelofs)
Uitgever Damclub Hooligan: Klapvee Music

Printversie »
 

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl