Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Pompers presenteren FC Groningen-single 12 januari 2006
De term Trots van het Noorden is de laatste dagen hotter dan ooit, want gistermiddag overhandigde De Pompers, de Groningse Rock 'n Loll band uit Winschoten, het eerste exemplaar van haar single 'Trots van het Noorden' aan FC Groningen-directeur Hans Nijland. Uit handen van de muzikanten ontving Nijland een prachtig ingelijst 'voetbalveld' met daarin verweven het zilveren schijfje.

'Waar de Pompers zijn, daar is het feest',
hoor je regelmatig in het café,
de feesttent en of het jongerencentrum.

En daar is het al een beetje mee gezegd.
De Pompers is dè Rock 'n' Loll bend
van de provincie Groningen.

Groningstalige teksten
op eigen muziek en (minder) bekende Rock 'n' Roll deuntjes.

Is het cult, is het traditioneel, oubollig of juist uniek?
't Is in elk geval gezellig en bijzonder.

De Pompers zijn ongeveer een half jaar bezig geweest met het samenstellen van het FC Groningen-nummer. Via het Unofficial FC Groningen Forum informeerde de band in juli naar de animo voor een dergelijk nummer. Toen de reacties positief bleken te zijn, werd er een tekst geschreven en werd de tekst op muziek gezet. In december 2005 werd de opname ingepland en het nummer zou begin januari 2006 uit gaan komen.

Er werd contact opgenomen met FC Groningen en daar reageerde men positief op het nummer. De ruwe versie van het nummer werd zelfs al even gedraaid in de rust van het oefenduel FC Groningen - BV Veendam, de officieuze opening van de Euroborg.


De Pompers in de Euroborg


Nijland is zeer geïnteresseerd in de band

Gisteren werd het allereerste exemplaar van de single officieel aangeboden aan FC Groningen in de persoon van Hans Nijland. Nijland toonde zich verheugd over het nummer en nam uitgebreid de tijd voor De Pompers. Ook diverse media waren geïnteresseerd in het initiatief. In de Muziekfabriek op Radio Noord voelde presentator Eric Bats de band aan de tand en werd de single voor het eerst op de radio gedraaid.


Nijland neemt het allereerste exemplaar in ontvangst

Het resultaat is een vrolijk nummer geworden, waarin ook allerlei stadiongeluiden tijdens het laatste competitieduel in het Oosterpark zijn gemixt. Zo hoor je ZI/ZJ een aantal keren 'GRONINGEN, GRONINGEN' en 'TROTS VAN HET NOORDEN' scanderen. De tekst is puur uit het gevoel geschreven van één van de bandleden, maar zal herkenbaar zijn voor veel meer FC Groningen-supporters. De Pompers zouden graag zien dat dit het nieuwe strijdlied van FC Groningen wordt.

De single zal binnenkort te koop zijn voor 5 euro. Nadere informatie hierover zal nog volgen. Hou daarvoor even het weblog van De Pompers in de gaten. Zodra er meer bekend is, zal die informatie uiteraard ook op deze website vermeld worden.
Printversie »
 

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl