Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Slepend grensconflict lijkt opgelost 11 januari 2006
De bijnaam Trots van het Noorden is al jarenlang de inzet van een grensconflict. De Groningse fans vinden dat de bijnaam aan hun club toebehoort, omdat de Groningse eredivisionist die bijnaam al decennialang heeft. Fans van de Friese club claimen de bijnaam echter op basis van betere prestaties in de afgelopen seizoenen. Maar een bijnaam wordt toch helemaal niet bepaald door de stand op de ranglijst?

De bijnaam Trots van het Noorden hoort bij FC Groningen, dat staat als een paal boven water. De bijnaam stamt uit de tijd dat FC Groningen dé toonaangevende voetbalclub in het Noorden was en er geen andere Noordelijke clubs op de hoogste niveau te bekennen waren. De bijnaam van FC Groningen werd een soort geuzennaam.

Langzaam maar zeker kreeg FC Groningen echter concurrentie. Voornamelijk ten gevolge van de kwalijke FIOD-affaire zakte FC Groningen steeds verder weg op de ranglijst, terwijl er een club uit Heerenveen juist bezig was met een enorme opmars. Sportief gezien leek er veel te lukken in Heerenveen, terwijl de aftocht van FC Groningen van het hoogste niveau niet te stoppen was. Teleurstellingen voor de Groningers, sportieve successen voor de Friezen.

Tot zover niks aan de hand, want er bestond niet zoveel rivaliteit tussen de clubs. De sportieve teloorgang deed verder ook weinig af aan de bijnaam van FC Groningen, want die was inmiddels onlosmakelijk met de club vergroeid.

De Friezen waren echter op oorlogspad en openden de aanval op de bijnaam van FC Groningen: SC Heerenveen wilde zichzelf opeens de bijnaam Trots van het Noorden toe eigenen, op basis van de betere sportieve prestaties van de afgelopen jaren.

Waarom men per se de bijnaam van de buurman wilde claimen is niet helemaal duidelijk en is bovendien een raar verschijnsel. Alsof Willem II zichzelf opeens 'Parel van het Zuiden' (NAC Breda) gaat noemen. Of Fortuna Sittard, dat Trots van het Zuiden (Roda JC) gaat gebruiken. Zoiets moet je toch helemaal niet willen? Elke club heeft toch z'n eigen identiteit en z'n eigen unieke zaken? En zou men in Breda of Kerkrade deze 'oorlogsverklaring' van de buurman zonder slag of stoot accepteren? Natuurlijk niet.

De reactie uit het Groningse kamp bleef dan ook niet uit. De oorlogsverklaring van de Friezen werd onder andere beantwoord met ludieke acties van het Front Anti Abe, dat de Friezen een aantal keren landelijk in hun blauw-witte hemd zette. Ook op de internetforums van de twee clubs stak voorafgaande aan de onderlinge duels steeds de discussie weer de kop op. De Groningers claimden dat een bijnaam op basis van historie gewoon bij een club hoort en niet te verdienen is met de stand op de ranglijst, terwijl de Friezen de bijnaam juist als een te verdienen titel zien.

Maar zijn de Friezen in hun jacht naar erkenning niet gewoon in de war met de titel 'Kampioen van het Noorden' die op zich wél op prestaties gebaseerd is? En waarom concentreerden de Friezen zich bijvoorbeeld niet gewoon op hun eigen geuzennaam 'Superfriezen' waar hun eigen identiteit nog veel nadrukkelijker uit blijkt? Waarom moest men per se de Groningse buurman dwarszitten en daarmee een grensconflict creëren?


Ook dit jaar werd er weer een loopgraven-oorlog gepland met dezelfde argumenten, maar plotseling bleken de meningen niet zover uit elkaar te liggen en bleek een compromis mogelijk. Enkele Friezen erkenden dat de bijnaam 'Trots van het Noorden' eigenlijk historisch gezien bij FC Groningen hoort, terwijl enkele Groningers erkenden dat de titel 'Kampioen van het Noorden' eigenlijk al enkele seizoenen in het bezit van de Friezen is. Het voor de hand liggende compromis bleek bij in beide kampen wel in goede aarde te vallen: FC Groningen de Trots van het Noorden, SC Heerenveen de Kampioen van het Noorden.

Zo lijkt het slepende grensconflictje van de afgelopen jaren opeens te zijn opgelost. Wellicht keert de rust in deze kwestie terug en zal er niet voor elk onderling duel meer over gebakkeleid worden. En het Front Anti Abe? Dat lijkt haar doelstelling bereikt te hebben en is gestopt met de ludieke acties.
Printversie »
 

Reacties:
#1 Maar dat betekent uiteraard niet dat er gestopt moet worden met het uithalen van ludieke acties, ;)
Toch ? :p
Stefan | 11 januari 2006, 15:27:40
#2 Zou wel lachen zijn, als Groningers zich vanaf nu 'Superfriezen' zouden noemen :)

Historisch-geografisch niet helemaal onterecht zelfs!
Chris | 11 januari 2006, 15:28:04
#3 Maar dan is "kampioen van het noorden" geen blijvende bijnaam. Dat is een jaarlijkse verdienste.
Freek | 11 januari 2006, 15:30:58
#4 is superfriezen niet gejat van superboeren?
Stefan | 11 januari 2006, 15:35:31
#5 Ik moet het nog zien...Natuurlijk is het mooi dat een aantal Friezen erkennen dat wij de Trots van het Noorden zijn, maar volgens mij duurt het nog wel even voordat de méérderheid van onze Westerburen zich er ook zo over uitlaat. In ieder geval wel een stap in de goede richting zou ik zeggen!

Maar ik neem aan dat FC Groningen kampioen van het Noorden is als we vrijdag winnen en niet H'veen? Want die titel is wél gebaseerd op het meest recente (onderlinge) resultaat! Of is die titel nu voor altijd aan H'veen toebedeeld bij wijze van 'compensatie'/identiteit? Ik zou zeggen, laat die Friezen een definitieve, eigen, orginele bijnaam bedenken (zoals wij die nu hebben met 'Trots van het Noorden') om de betekenis van 'Kampioen van het noorden' te houden zoals hij nu is.
ZI&ZJ | 11 januari 2006, 15:44:00
#6 tja dat we de trots van het noorden zijn weet ieder1 behalve die fans van heereveen...
maarja we moeten maar gewoon opnieuw bewijsen dat wij de trots van het noorden zijn en niet die vriezen door ff 3puntjes te pakken vrijdag:) ( acties en spandoeken ook leuk natuurlijk:) )
fc G4ever | 11 januari 2006, 15:56:28
#7 Wij: Trots van het Noorden.
Zij: Trots van Friesland.
Klaar toch ?
Wilfred | 11 januari 2006, 15:56:53
#8 Dan zal je Trots van Groningen moeten zeggen Wilfred.
wasy? | 11 januari 2006, 16:02:18
#9 die friezen moeten niet zo raar doen FCG was al de trots van het noorden toen heerenveen "bij wijze van spreken" nog moest leren voetballen
@lbert | 11 januari 2006, 16:11:57
#10 Bij de echte kenners is die discussie nooit geweest. Zo gebruikt de VI altijd altijd al over 'De trots van het Noorden' als het over FC Groningen gaat.
Mikey | 11 januari 2006, 16:13:42
#11 Wat een gezeik ook altjd met die kut friezen. Is toch algemeen bekend dat wij de trots van het noorden zijn. Stond bij ons al tijden op het sjaaltje terwijl hun er daarna mee kwamen...

Dus ja.. verspilde energie is dit. Er is maar 1 goeie fries en dat is een ????
Dr.Grunn | 11 januari 2006, 16:22:29
#12 Groningen krijgt de titel kampioen van het Noorden als ze met meer dan 4-0 winnen ;) .

Groningen heeft de oudste rechten op die "titel", die eigenlijk nergens om gaat. Enkel een stukje historisch besef. Op basis van de laatste jaren hebben wij die titel geclaimd (wat wil je als de "trots" een divisie lager speelt, en op basis van onderlinge resultaten minder was als ons). Maar de bijnaam hoort bij jullie.

Kan het niet laten om hetvolgende even te vermelden:

* Welke club speelde de meeste europese wedstrijden? (Kom nu niet aanzetten met het feit dat de opzet van de europese competities is gewijzigd)

* Hebben jullie ooit CL gespeeld?, ooit 2e geworden?
* Welke club is meest recentelijk nog gedegradeerd?

Zo zijn er nog meer punten waar we jullie op hebben overtroffen. Feit blijft natuurlijk wel dat jullie onaantastbaar zullen blijven voor ons in de eredivisie aller tijden.

Met het nieuwe stadion zie ik jullie doorgroeien tot de subtop, en meestrijden om Europees voetbal. Maar zover zijn jullie niet, en daarom gaan we ook niet verliezen, en zijn we ook dit jaar weer de kampioen van het noorden.

Maar ik heb liever Europees voetbal dan die stomme titel. ;)
Samaras SCH | 11 januari 2006, 16:30:55
#13 kom eens even met cijfers Samaras..

toen wij Europees voetbal speelden, hadden jullie nog moeite om plaatsen te vinden die verder weg lagen dan Leeuwarden...

Wij speelden jaren '80 en '90 echte EC-wedstrijden, tegen echte tegenstanders, en niet alleen tegen Fc Wladiwostok 4 enz. En volgens mij waren dat er ietsje meer dan die paar van jullie de afgelopen paar jaartjes..

En er waren toen nog geen poules waarin je verzekerd was van een x aantal wedstrijden. Dus ga dat maar eens lekker verrekenen en kom dat maar weer terug, braaibek
TVHN | 11 januari 2006, 16:39:00
#14 Ahum buiten Friesland is alles toch Europees ? :P

Overigens een toernooi van het Noorden lijkt mij een leuke voorbereiding van een seizoen.
Grieze | 11 januari 2006, 16:41:46
#15 Als jij onze tegenstanders niet serieus neemt, wat moet ik dan denken van: Rott Weiss Erfurt of Vac Samsung?

(kijk voor het gemak eens op voetbalstats.nl)

Jullie speelden 24 wedstrijden Europees, wij 25 met nog 2 op het programma.

Valencia, Newcastle United, Steau Boekarest (ja die won ooit de CL), Olympique Lyon, VFB Stuttgart

Stuk voor stuk clubs die Europese prijzen hebben gewonnen of een grote naam hebben.

Enja, ik weet ook wel dat toen jullie Grote Europese wedstrijden spelen, wij daar nog niet eens van mochten dromen. Jullie waren dé club van Noord Nederland. Maar die tijd is voorbij.
Samaras SCH | 11 januari 2006, 16:46:00
#16 harris, ga je nu dan ook ondergenot van een pilsje met een van die friesen de afspraak maken dat ons die titel toebehoord, ik heb zo het een en ander gelezen op zo`n friese site, samen met phoenk, beste moar weer, en vrijdag eem de 3 punten binnen halen.
oosterpark | 11 januari 2006, 16:52:00
#17 haha ja en je noemt precies de clubs op die Hoerenveen uit Europa hebben geknikkerd..

Wij VERSLAAN Athletico Madrid, winnen thuis van Inter..

en je hebt nog steeds niet jullie lousy poulefase-wedstrijdjes verrekend, als je dat doet kun je bij ons ook zo weer minstens stuk of 10 wedstrijden erbij tellen.

en alsjeblieft zeg: Varteks Varazdin & off all places: Banik Ostrava.. poepoe
TVHN | 11 januari 2006, 16:55:00
#18 kom op jongens laten we niet met die gekke fraizen gaan discussieren over die europese wedstrijden wij zijn gewoon de trots en we pakken hoerenveen vrijdag gewoon hard einde discussie:D
farmer | 11 januari 2006, 17:14:00
#19 @ TVHN

VFB Stuttgart, daar wonnen wij van thuis. Die heeft jullie ooit eens uitgeschakeld. En Olympiakos, met een gigantische begroting en stapels internationals die verloren ook in Friesland. Valencia uit een puntje.

En ik had het net ook al over de veranderde opzet in de europese tournooien. We kunnen hier wel uren op doorgaan maar dat word ook een zinloze discussie net als die om de trots van het noorden.

Feit is gewoon toen jullie de beste periode uit het bestaan van de club meemaakte, waren wij nog heel erg klein. Wij kwamen vanuit het niets in de subtop van Nederland, en jullie degradeerden, maar timmeren nu weer aan de weg.

Vrijdag mogen jullie jezelf bewijzen.
Samaras SCH | 11 januari 2006, 17:36:53
#20 Volgens mij staat er een (klein)foutje in het verhaal:

De bijnaam stamt nog uit de tijd dat er geen andere (noordelijke?) Eredivisionisten op de hoogste niveau te bekennen waren.

Hehe, bedankt. Ik heb het aangepast.
Anti Frais | 11 januari 2006, 17:37:00
#21 FC Groningen is de trots van het Noorden. SC Heerenveen is de trots van Friesland. FC Groningen was vroeger sportief gezien de bovenliggende partij, nu is dat SC Heerenveen. Over een paar jaar kan het zo weer andersom zijn.

Zo is het, en niet anders. Danke.
Frais | 11 januari 2006, 17:53:44
#22 mensen vrijdag de longen uit je lijf schreeuwen ..wij zullen de titel de HEL VAN HET NOORDEN dan maar showen ..we pakken ze
mtl | 11 januari 2006, 18:05:00
#23 Blablabla, hou toch eens op man, telkens weer dat oeverloze gelul, dat gaat nu al een jaar of 5, 6 zo. Lijkt wel een kleuterklas, dat gemekker steeds... ik sluit me aan bij aan Frais...
Dublin | 11 januari 2006, 18:06:46
#24 @ Frais

Kort maar krachtig, jij snapt het.
ZI&ZJ | 11 januari 2006, 18:25:07
#25 De F.C. is en blijft de Trots van het Noorden. F(r)iesland is geen deel van het Noorden, het is geen deel van wat dan ook. Maar wel hun handje ophouden voor subsidie, dan zijn ze inééns (?) een deel van alles wat ze niet (willen) zijn. Alles wat ze (denken te) zijn is gecopieerd of gestolen van anderen. Maar gelukkig hebben ze een eigen taal(? denken ze). Mijn voorstel;"We plaatsen explosieven aan hun zog. grenzen, brengen deze tot ontploffing en slepen dat zielig stukje land (inclusief bewoners) naar hun beloofde stukje aarde. Maar zo ver mogelijk weg van het zo gehate Noorden (Antartica ofzo). Hun blij en wij tevreden. Ik zal ze missen; de "Interlands" tussen de F.C. en die "bekende" club; hee (correctie) hoe (ooh shit), moet vrijdag toch even kijken hoe het ook alweer heet. Maar in ieder geval weer een (verloren) Interland voor ???????.......?
Green&White=P | 11 januari 2006, 18:33:15
#26 Samaras SCH wat ben jij ongeloofelijk jaloers op de FC! Groningen ligt noordelijker dan hoerenveen, dus is dus maar 1 club recht heeft om TROTS VAN HET NOORDEN te zijn en dat is FC GRONINGEN!
ManuelUtGrunn | 11 januari 2006, 18:42:00
#27 Wat een zinloze discussies...
Hou je bezig met je eigen Club...
Het is maar een spelletje; er is meer dan voetbal. Neemt niet weg dat friezen overbodig balast zijn in nederland...
Green White Greetz
Jos | 11 januari 2006, 18:54:45
#28 Beetje jammer dat je hier wel iemand helemaal lazerus mag schelden (met ernstige ziektes), maar als daar dan wat van gezegd wordt zonder scheldwoorden dan wordt je bericht verwijderd.

Zoals je ongetwijfeld al had gezien heb ik het scheldbericht verwijderd, en daarna jouw bericht, want reacties op scheldberichten haal ik idd ook weg. Werkt het effectiefst om de discussie bij het onderwerp te houden. Misschien moet je gewoon niet op dat soort berichten reageren?
Superfries | 11 januari 2006, 19:35:00
#29 @ superfries: Als je jezelf zo druk maakt om onze gewoontes waarom zit je dan op deze site???
R@grunn | 11 januari 2006, 19:44:56
#30 Om te reageren op het verhaal. Maar dat gaat een beetje moeilijk als er hier van die belachelijke censuur wordt gepleegd.
Superfries | 11 januari 2006, 19:54:02
#31 en wat heb je zoal al over het verhaal vermeld dan ???
R@grunn | 11 januari 2006, 19:56:35
#32 Niks omdat ik de meningen hier zag staan en het nodig vond om daar op te reageren! En dat was op een normale/nette manier. Dus waarom worden zulke dingen dan weggehaald?

Reageer gewoon op het onderwerp, dan is er niks aan de hand. Je bent wel erg snel verontwaardigd...
Superfries | 11 januari 2006, 20:03:00
#33 Ik las ergens dat Groningen allang nummer een was toen Heerenveen nog moest leren voetballen.Typisch een opmerking van iemand die weinig weet. Dus toch maar een stukje geschiedenis: In de jaren '40 en '50 was er in het Noorden maar een club: Heerenveen.
Niet GVAV, Be Quick of een andere stad-groninger vereniging.
Met het Harris - compromis ben ik het trouwens eens, ik heb er zelf aan bijgedragen.
oud-Groninger | 11 januari 2006, 20:19:59
#34 Wat maakt dat nou uit wie er nu de meeste europese wedstrijden hebben gespeeld Samaras.

Het gaat erom wie dat als eerste deed. Precies: Wij dus.

Welke club eindigde als eerste in de top 3 van Nederland: Wij dus.

Welke club haalde als eerste een KNVB Beker finale: Wij dus.

Ga me nu dus niet vertellen dat jullie mee recht hebben op de titel Trots van het Noorden!!

En ook al win je de eerste tien jaar alle onderlinge wedstrijden (ha, ha alsof dat mogelijk is) historie en traditie pak je nooit meer af.
Jack | 11 januari 2006, 20:31:00
#35 wat betreft de bijnaam trots van het noorden kan ik me wel in vinden, maar feit is wel dat heerenveen de fc grunn op alle fronten voorbij is gestreefd..en qua sfeer en supporters wordt ook nog wel s overdreven..en jack, waarom is het t belangrijkst wie als eerste het hoogst in de ranglijst eindigde, we leven nu, of wil je altijd blijven dromen over het verleden
skearneg | 11 januari 2006, 20:51:24
#36 jullie voelen je wel stoer he, om alleen maar te zeggen wij zijn 'trots van het noorden'!
Ik vind het best dat jullie je zo noemen maar in elk ander opzicht zijn jullie veruit de mindere.

Jaloerse Boeren!!
Bram | 11 januari 2006, 20:55:00
#37 @Bram,wij zeggen gewoon dat wij de TROTS VAN HET NOORDEN zijn,en zijn we daarom dan stoer?en jaloers op jullie,ach ja,droom maar lekker verder,er is niks om jaloers te zijn op h*orenveen en dat stadion van jullie,kijk jullie ogen aankomende vrijdagavond maar even goed uit,kunnen jullie niet aan tippen,tot aankomende vrijdag he. :)
oosterparker | 11 januari 2006, 21:01:07
#38 vroeger waren er alleen maar friezen , saxen en franken . dus waarom dan trots van het noorden .
feanfan | 11 januari 2006, 21:01:07
#39 die k*t fraizen bin gewoon strond jaloers! kom op man dat heerenveen was toen nog helemaal en toen Groningen speelde al in de subtop van de eredivisie, trouwens toen wij degradeerde speelde wij o.a. door de hondstrouwe supporterssteun 2 jaar later al weer in de eredivisie. Wij hadden in 1999 een nacompetitie waar 16.000(uitverkocht!) supporters bij waren. dat zijn in fraisland onbekende tafarelen
FC Grunning | 11 januari 2006, 21:07:45
#40 maar 16000 supporters
feanfan | 11 januari 2006, 21:11:09
#41 oud groninger, niet heerenveen maar toch echt het grote bequick uit de jaren 20 was de club in het noorden met indertijd veel internationals als de broers bulder, tezner, van lingen enz in de gelederen dus niet heerenveen want dat was later pas!
Geronimo | 11 januari 2006, 21:12:32
#42 maar?dat was wel in de eerste divisie,en nu de 2e helft van de competitie alle wedstrijden uitverkocht
oosterparker | 11 januari 2006, 21:12:34
#43 Er is geen supportersgroep zo trouw als de supportersgrope van FC Grunn. Jullie fraizen komen pas naar het stadion als er een keer europees voetbal wordt gehaald, loosers!
FC Grunning | 11 januari 2006, 21:29:07
#44 Ik hoorde vanmiddag een mooi strijdlied op radio noord.
trots van het noorden heet het nummer van pompers kwam ik achter via hun weblog even gekeken.
(pompers.web-log.nl en depompers.nl)
Geinig nummertje. goed mee te zingen. ik hoorde zelfs supporters op hetnummer.
Groningen mijn FC Groningen etc etc.
Wim | 11 januari 2006, 21:33:48
#45 Beste groningers en Friezen, ik moet persoonlijk erg lachen om de reacties hier, het niveau is hier en daar helaas bedroevelijk laag. Dat geeft verder niet maar ga elkaar niet zo triest uitschelden met van alles en nog wat. Ik wens iedereen een fijne wedstrijd as vrijdag, en ik als hveen fan hoop uiteraard dat de punten naar Friesland teruggaan (ohja als iemand zich weer afvraagt wat ik in hemelsnaam op deze site doe; Ik vind het gewoon leuk om te kijken hoe de wedstrijd tussen de supporters leeft)
Marc | 11 januari 2006, 21:35:00
#46 Ach, het probleem ligt gewoon aan het feit dat de Friezen geen creativiteit hebben en dus maar de titel van Groningen overneemt (ook nog in een periode dat Groningen het even wat minder had). De tijd dat Hoerenveen minder gaat presteren die komt vanzelf wel en dan zal je vanzelf die friezen niet meer horen.
Vincent | 11 januari 2006, 21:40:48
#47 Vrijdagavond ben ik voor de Trots van het noorden: de club in het groen-wit!
Lelystad | 11 januari 2006, 21:58:41
#48 @ Jack:

Als je mijn berichten nou eens beter had gelezen. Dan had je wel kunnen concluderen dat ik vind dat die titel jullie toebehoort.

Conclusie, Groningen trots van het Noorden. Maar dat wil niet zeggen dat ze de beste van het noorden zijn. Want die club komt sinds 1994 uit Heerenveen. (tussen ABE en '94 waren jullie de beste).
Samaras SCH | 11 januari 2006, 22:22:35
#49 Even een verhaal uit de oude doos.

Mijn moeder moest door problemen thuis naar haar oom een tante in heerenveen. ze gingen nooit naarhet voetbal, want dat was op zondag dus moesten ze naar de kerk.
Nu heel wat jaar later, nu heerenveen ineens in de eredivisie speelt en een keertje 2de is geworden hebben het alleen nog maar over sc heerenveen en heeft ie zelfs een seizoenskaart. Dat noem ik nou GEEN echte supporter. en ik durf te wedden dat er veel meer van zulke mafkezen bij heerenveen in het stadion zitten!
FC Grunning | 11 januari 2006, 22:22:46
#50 Hé boys, hierbij effe een vraag:
Zijn er, i.t.t. afgelopen zaterdag tegen Veendam, nu wel veel banners en/of vlaggen te verwachten, zoals 'vroeger'in het Oosterpark?
Laat me weten, waarop ik me kan verheugen... . (vak G)
Z'meer - side | 11 januari 2006, 22:41:37
#51 Ach mensen, slaat gewoon nergens op dit. GF is gewoon lui op dit moment omdat ze het de laatste tijd erg druk hebben gehad.... Nu hebben ze geen zin om een mooie actie te doen vrijdag tegen Hoerenveen... Nee ik weet het niet... Maar ik hoop maar dat de ludieke acties niet zullen verdwijnen...

Waar heb je het over? GF staat los van FAA. En kijk vrijdag maar even hoe lui de GF zijn geweest de afgelopen weken.
Martijn | 11 januari 2006, 22:46:00
#52 @FC Grunning

Jouw moeder zit toch vanaf 13-1-2006 ook in 't Euroborg stadion. Deze categorie voetbaltoeschouwers krijgen jullie ook. Je maakt mij niet wijs dat de 6000 tot 7000 extra FCG fans ook "echte" zijn.
Old skool | 11 januari 2006, 22:54:00
#53 Groningers creatiever? ( las ik ergens hierboven ). Alleen de naam HOERENVEEN bewijst al het tegendeel.
Hoe bedenk je het.
engelbert | 11 januari 2006, 22:55:46
#54 Mijn moeder was in de jaren 70 en 80 fotograaf in het Oosterpark en heeft daar heel wat mooie wedstrijden van FC Groningen meegemaakt
FC Grunning | 11 januari 2006, 22:59:52
#55 @Old skool

Jullie hebben 15 tot 17 duizend van dat soort fans, jullie hebben 1 vakje waar het lawaai vandaan komt
FC Grunning | 11 januari 2006, 23:02:20
#56 Cambuur is de Friesland!! Weg met dat bioscooppubliek uit Huhuveen die alleen lawaai maken als ze 4-0 voorstaan. Dat NN stelt ook niks voor. Wat harde kern betreft is Groningen sowieso de trots van het noorden, al snap ik de discussie hier niet helemaal. Heerenveen is nep, Cambuur bijna failliet... tsja dan blijft er eigenlijk maar één over
SCC | 11 januari 2006, 23:18:52
#57 Grunn eindigt dit seizoen gewoon boven Hoerenveen en dan is Grunn na dit seizoen de Trots van het Noorden én de Kampioen van het Noorden.
Bram | 12 januari 2006, 00:06:41
#58 Harris, heb jij dat nou ook, dat je echt gewoon met een glimlach al die @tjes en reacties leest? ik iig wel! Waarom die discussie nog mensen? Gewoon laten gaan, wij Grunnegers weten toch beter? Ha!
Bernie | 12 januari 2006, 00:07:52


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl