Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Hoog Foppe, kijk omhoog Foppe! 15 september 2003
De actie van Sunny Boy was natuurlijk slechts een opwarmertje. Want rond de klok van 18.00 uur verscheen er boven Heerenveen een vliegtuigje met een duidelijke tekst.

'Hoog Foppe, kijk omhoog, Foppe!'


"Vanavond staat hij weer op het programma: de titanenstrijd tussen de twee noordelijke clubs uit Groningen en Heerenveen. Naast het onvermijdelijke voetbalgevecht in het bioscoopje staat deze wedstrijd ook al jaren in het teken van ludieke supportersacties. In het recente verleden moesten het beeld van de Friese afgod (en naamgever van het stadion), een compleet viaduct en alle plaatsnaambordjes in het friese dorp er al eens aan geloven.

En dat zijn nog maar enkele van de in het oog springende voorbeelden. Ook kreeg Anthony Lurling een Naaimachine aangeboden voor zijn zuigende en matennaaiende manier van voetballen en werd Foppe de Haan er in Sinterklaastijd door Sint Nicolaas zelf op gewezen dat het tijd werd voor zijn aftreden. Zoals bekend heeft de oude bok inmiddels laten weten zich aan die oproep te houden en laat hij voetbalminnend Nederland na dit seizoen voorgoed met rust. Afgelopen mei werd door Groningers aan hun grensgebied een complete grenspost opgesteld om het onderscheid tussen de beide provincies nog maar weer eens te onderstrepen.

Vanavond volgt een nieuwe apotheose. En ditmaal kan het niemand in het friese dorp ontgaan hoe de verhoudingen liggen. Zelfs de paar dorpsbewoners die hun tweewekelijkse folklorepartijtje vanavond niet in de Abe Lenstra Bioscoop zullen bijwonen, krijgen de waarheid op een presenteerblaadje, zichtbaar vanachter hun eigen geraniums, aangeboden. Rond de klok van half zeven zal een waar spektakel het duel in Heerenveen inluiden, en wie niet direct op zīn qui-vive is, heeft tot vlak voor het eerste fluitsignaal de niet te missen kans om erachter te komen hoe het nu ook alweer zat met de Trots van het Noorden.
Printversie »
Fotoverslag »

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl