Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Morgen: Open Dag FC Groningen 31 juli 2010
FC Groningen gooit traditioneel voor aanvang van een nieuw voetbalseizoen alle poorten open voor supporters en andere belangstellenden. Tijdens deze Open Dag kan het publiek, van 13.00 uur tot 17.00 uur, op een unieke wijze kennismaken met Euroborg en de omgeving van het stadion.

Het jaarlijkse hoogtepunt vorm de spelerspresentatie waarbij de selectie van de nieuwe trainer Pieter Huistra en zijn staf wordt gepresenteerd aan de supporters. De Boumaboulevard wordt afgesloten en vormt samen met Parkeerplaats P2 het centrum van diverse attracties en activiteiten voor jong en oud. De Open Dag van FC Groningen is voor een ieder gratis toegankelijk.

De spelerspresentatie is dit jaar in handen van Mark van Rijswijk. Mark is bekend als commentator van Eredivisie Live maar is zijn carrière als verslaggever begonnen bij de stad-Groninger omroep OOG Radio. Rondom de spelerspresentatie verzorgt The Great Piano’s een optreden vanaf de middenstip van Euroborg. De spelerspresentatie begint om 14.00 uur in Euroborg.

Volgend op de spelerspresentatie wordt in het stadion een zeer bijzondere wedstrijd gespeeld. Oud FC Groningen neemt het dan namelijk op tegen een elftal van FC-supporters. Bij het elftal van Oud FC Groningen maken onder anderen Claus Boekweg en Joop Gall hun opwachting. Het elftal van de FC-supporters wordt gevormd door spelers vanuit de Supportersvereniging, GF, Z-Side en Hattrick’s Club. Terwijl deze wedstrijd gespeeld wordt, vindt er onder leiding van Mark van Rijswijk in bioscoop MustSee een forum plaats met de nieuwe trainer Pieter Huistra, aanwinst Jonas Ivens en algemeen directeur Hans Nijland.

Parkeerplaats P2 staat, net als vorig seizoen, weer bol van activiteiten waar zowel voor jong als oud aanbod is. Er is een heus ‘kidsplein’ met onder meer diverse springkussens, quads en schminkers. Ook is er een survivalplein met een 21 meter lange survivalbaan en een klimwand. Verder is er een bungee-trampoline, is er een Menzis voetbalmuur en zijn er enkele voetbal- en vaardigheidsspellen. Uiteraard kan er op P2 ook een kijkje worden genomen in de spelersbus van FC Groningen.

Ook staat er op P2 een groot podium waar vandaan RTV Noord de gehele middag een live radio-uitzending maakt. Op dit podium treden diverse artiesten op, worden spelletjes gespeeld en zullen ook enkele spelers verschijnen. De uitzending op Radio Noord begint om 13.00 uur, eindigt om 18.00 uur en staat volledig in het teken van de Open Dag van FC Groningen.

De Boumaboulevard wordt afgesloten om plaats te maken voor een markt waar vele bedrijven zich presenteren en uiteraard de nieuwste FC-artikelen verkrijgbaar zijn. Op het plein bij de kolenmuur geeft Voetbalschool Noord de gehele middag clinics onder leiding van voormalig assistent-trainer Henk de Jong.

Ten slotte zullen de spelers om 15.15 uur over het gehele terrein te vinden zijn voor het uitdelen van handtekeningen en het meedoen met diverse activiteiten.

Bron: FC Groningen
Printversie »
 

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl