Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Groningen Fanatics keren volgend seizoen terug 14 juni 2010
De Groningen Fanatics keren volgend seizoen actief terug in de Euroborg. Dat melden de fanatiekelingen op hun eigen website. Onlangs hebben de Fanatics als groep onderling overlegd en een gesprek gehad met FC Groningen en intermediair Paul Zweverink. In dit gesprek hebben de Groningen Fanatics aangegeven komend seizoen als groep terug te willen keren in het stadion.

Op hun website melden de Groningen Fanatics het volgende:

Met een terugkeer bedoelen we het weer actief ondersteunen van de club door middel van gezang met ondersteuning van een trommel en op visueel gebied door het gebruik van vlaggen, banners en doeken.

Het verschil met vorige seizoenen is dat we het tifomateriaal alleen op ons eigen tribunedeel zullen gebruiken, dus niet meer voor massale sfeeracties op de hele Noordtribune of door het hele stadion. We willen terug naar de basis dat we sfeeracties en tifomateriaal gebruiken vanuit onze beleving. Dus zonder te moeten voldoen aan bepaalde wensen en verwachtingen van andere supporters, maar ook zonder dat we andere supporters onze beleving opdringen. We hopen dat supporters die onze manier van beleving aanhangen, zich bij ons aan zullen sluiten op vak G. We zullen niet meer door het hele stadion collecteren, maar onze inkomsten halen uit donateurs en collectes op ons eigen tribunedeel.

De voornaamste reden van de terugkeer is dat we vinden dat er het afgelopen jaar een aantal zaken positief veranderd is op het gebied van supportersbeleid:
• De aanstelling van Paul Zweverink als intermediair;
• De versoepeling van de fantourvoorwaarden waarop FC Groningen direct zelf invloed heeft, wat vanaf volgend seizoen in zal gaan;
• De communicatie naar supporters toe over het hoe en waarom van genomen beslissingen wat betreft supporterszaken (bijv. regelingen uitwedstrijden).

Daarnaast loopt er nog een aantal zaken waarover we binnenkort een nieuw gesprek met FC Groningen zullen hebben:
• De voortrekkersrol die de club de laatste maanden heeft genomen op het gebied van het verbeteren van vervoersregelingen rondom uitwedstrijden;
• Het verbeteren van de clubwebsite, met name op het gebied van supportersnieuws;
• Opheffing/verandering pasfotoregistratie.

Deze ontwikkelingen zijn de voornaamste reden waarom we vanaf komend seizoen weer verder gaan met dat wat we het liefste doen: de club ondersteunen. GF is echter ook een groep met een eigen visie en idealen. We zullen daarom ook de activiteit van het laatste half jaar op dezelfde manier voortzetten: het kritisch blijven volgen van het supportersbeleid. Na het volgende gesprek met de club verwachten we weer nieuws hierover te hebben.

Bron: Groningen Fanatics
Printversie »
 

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl