Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Zaalvoetbal: Takje Toernooi 2010 4 november 2009
Het duurt nog even, maar om volle agenda's voor te zijn, melden de Groningen Fanatics nu alvast de datum van het vijfde Takje toernooi. Op zondag 14 maart 2010 nemen FC Groningen-supporters het tegen elkaar op voor het goede doel: De Vereniging Spierziekten Nederland (VSN). Net als voorgaande jaren is FC Groningen bereid gevonden de zaalhuur op zich te nemen.

De datum is wat later in het jaar dan bij de voorgaande edities. Dit heeft te maken met de beschikbaarheid van grote sportzalen in de maanden januari en februari. Vandaar dat uitgeweken is naar de enige voetballoze zondag van de maand maart: zondag 14 maart 2010.

Een veel gehoorde klacht de afgelopen jaren was dat de kantine te ver van het speelveld was. Hier is naar gekeken en er is besloten het toernooi in 2010 in Sporthal Beijum te spelen. De kantine is daar achter 1 van de goals zodat niemand iets van de wedstrijden hoeft te missen. Tevens is de tribune op zaalhoogte waardoor toeschouwers zich niet allerlei trappen op hoeven te slepen. Hiermee hoopt de organisatie het toernooi toegankelijker te maken voor mensen die niet meevoetballen.

Het Takje Toernooi is vernoemd naar FC Groningen-supporter Emiel 'Takje' Branbergen, die op 13 januari 2005 op 20-jarige leeftijd aan een spierziekte overleed. Voor zijn ziekte was Emiel een betrokken FC Groningen-supporter en voetbalde hij ook mee in de zaal. Daarom werd er een zaalvoetbaltoernooi georganiseerd ter nagedachtenis aan Emiel. Bovendien werd er geld ingezameld voor de Vereniging Spierziekten Nederland. Dat zal ook deze editie weer gebeuren.

Informatie over inschrijvingen volgt over een aantal weken. Mailen hierover heeft dan ook geen zin. Zodra de definitieve toernooiopbouw bekend is, zal dat zo spoedig mogelijk bekend worden gemaakt.

Bron: Groningen Fanatics (www.groningenfanatics.nl)
Printversie »
 

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl