Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
De balans van de voorbereiding 28 juli 2009
Nu de oefencampagne er helaas weer op zit is het tijd om de balans op te maken. Ron Jans kijkt tevreden terug op deze voorbereiding, maar geldt dat ook voor de keurmeesters van de hamburgers? Ook dit seizoen is er natuurlijk weer een hambo-balans opgemaakt bij de amateurclubs in de buurt van Groningen, want oefenwedstrijden en hamburgers zijn gelukkig onlosmakelijk met elkaar verbonden.

De afgelopen weken zijn diverse juryleden in de weer geweest om de staat van de broodjes hamburger speciaal langs de diverse speelvelden in kaart te brengen. De hamburgers in de Euroborg zelf konden dit seizoen nog niet op een wedstrijddag worden getest, dus we hebben nog geen actueel ijkpunt. We gaan voorlopig even uit van het rapportcijfer van vorig seizoen en zullen de burger bij de thuiswedstrijd tegen Ajax meteen gaan testen. Mochten er schokkende verschillen zijn met het cijfer van vorig jaar, dan laten we dat natuurlijk meteen weten!

De juryleden baseerden hun oordeel onder meer op de prijs van de snack, de kwaliteit van het vlees, de staat van het broodje, de hoeveelheid en de kwaliteit van de toegevoegde uitjes en de hoeveelheid saus. Over het algemeen waren de hamburgers goed te eten en kunnen we spreken over prima snacks langs de zijlijn, een enkele uitzondering daargelaten. De prijzen van de diverse burgers liggen dicht bij elkaar en variŰren tussen de 2,50 euro en de 3,50 euro. De gemiddelde prijs van een broodje hamburger speciaal ligt op 2,90 euro. Het minst betaalden we in Bedum en Haren (2,50 euro), de duurste burger werd geconsumeerd in T°lbert (3,50 euro).

Duidelijke hekkensluiter dit seizoen was het broodje hamburger speciaal bij de vv Harkstede. Nadat de gehaktbal van de vereniging onlangs nog gekroond werd tot beste gehaktbal van het seizoen, waren de verwachtingen natuurlijk hooggespannen. Er volgde echter een domper. De hamburger was niet warm en nauwelijks gaar. Ook de uitjes waren grotendeels rauw en het broodje was uitgedroogd. Al met al geen feest voor de smaakpapillen, aldus de strenge jury, die de Harkstedeburger met een 5,4 (en enige onvoldoende van deze voorbereiding) beoordeelde. Overigens was in het jury-oordeel niet meegenomen, dat sommige supporters 'the day after' nog behoorlijk last hadden van hun maag-darmkanaal als gevolg van het consumeren van de Harkstedeburger. Eigenlijk is het cijfer voor deze burger dus te hoog.

Het onderscheid bij de andere deelnemers zit hem vooral in de details en de jury heeft weer een keur aan variŰteiten voorbij zien komen. Zo was er in Bedum de zwartgeblakerde burger, in Roodeschool de vette hamburger, in Assen de voorgefrituurde burger en in T°lbert de gekruide hamburger, waar de hamburgerbakkers de jury tevens trachtten te imponeren door gebruik te maken van een zeer donkere, bloedrode saus.

Het overzicht van de diverse locaties, prijzen en jury-beoordelingen vind je hieronder. Er is gerekend met de zogenaamde Schaal van Van Gelder, waarbij een 1 staat voor 'om te kotsen' en een 10 staat voor 'tongstrelende haute cuisine'.

Organisator Prijs Eindcijfer
1. vv Corenos 3,00 euro 7,9
2. vv Haren 2,50 euro 7,7
3. Achilles 1894 3,00 euro 7,3
4. FC Groningen 3,33 euro 7,0*
5. vv T°lbert 3,50 euro 7,0
6. vv Bedum / CVVB 2,50 euro 6,8
7. vv Harkstede 3,00 euro 5,4

*: Beoordeling vorig seizoen

Glorieuze winnaar van deze voorbereiding is de burger bij vv Corenos geworden met een beoordeling van maar liefst een 7,9! Een uitstekend cijfer. De winnaar blijft daarmee nipt vv Haren voor, dat als beoordeling een fraaie 7,7 kreeg. Achilles 1894 pakt dit seizoen het brons met een 7,3.

Het jury-rapport over het winnende broodje hamburger bij de wedstrijd RWE Eemsmond - FC Groningen is duidelijk: "Zie dat vet eens lekker glimmen en die berg met uitjes is ook niet mis. De hamburger is prima doorbakken en de saus is in de juiste hoeveelheid aanwezig. De 'Eemsmondburger' krijgt van de jury de prima score van een 7,9 op de Schaal van Van Gelder."


De winnende hamburger uit Roodeschool

Kortom: ben je toevallig in de buurt van Roodeschool en heb je wel zin in een lekkere snack, bel dan even naar de kantine van vv Corenos. Wie weet starten ze dan de bakplaat even voor je op. Voor het organisatiecomitÚ van 'Eemsmond voetbalt' is de boodschap natuurlijk ook duidelijk: bij de oefenwedstrijd van komend seizoen in Uithuizermeeden zijn de verwachtingen hooggespannen. U doet er goed aan dezelfde vakman in te huren.


Metaj-award 2009

Normaal gesproken valt er tijdens de voorbereiding hier en daar wel een flink buitje, maar dit seizoen hebben we het redelijk droog gehouden. Mooi voor de mensen langs de zijlijn die niet nat regenden, maar minder mooi voor de Metaj-award, want veel modieuze paraplu's waren er dit seizoen niet te bewonderen. Eigenlijk konden er niet met goed fatsoen een aantal kandidaten voor deze fraaie award geselecteerd worden en dus viel de keuze op de FC Groningen-paraplu van de Fanshop. Misschien vallen er volgend seizoen weer een paar flinke buien...


Printversie »
 

Reacties:
#1 Toch altijd weer mooi die hambo-beoordelingen. EÚn nadeel, ik krijg altijd honger van die foto's :(
Bavvelder | 29 juli 2009, 00:17:42
#2 Kijk FC het kan dus wel, een betere kwaliteit voor MINDER geld. (scheelt dus gewoon een pleuro). En over de koffie maar niet te spreken(of het fris)
tammo71 | 29 juli 2009, 10:45:44


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl