Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Groningen Fanatics wordt onafhankelijke stichting 24 juli 2009
Per 1 juli 2009 gaan de Groningen Fanatics verder als de onafhankelijke Stichting Groningen Fanatics. Dat hebben de Groningen Fanatics en de Supportersvereniging FC Groningen in goed overleg besloten. Dit betekent dat de Groningen Fanatics niet langer onderdeel uitmaken van de Supportersvereniging.

Vanaf de start in 2003 zijn de Groningen Fanatics een zelfstandig opererend onderdeel van de Supportersvereniging geweest. Met een eigen bestuur, een eigen boekhouding, een eigen visie en idealen streefden de Groningen Fanatics hun doelen na. Juridisch gezien vielen de Groningen Fanatics onder de Supportersvereniging, die bovendien zorgde voor een jaarlijkse bijdrage.

Met het formaliseren van het zelfstandige karakter wil de Stichting Groningen Fanatics een belangrijke stap richting de toekomst zetten. De stichting is gesprekspartner van FC Groningen op het gebied sfeeracties en het creŽren van sfeer in het stadion. Daarmee richt de stichting zich nadrukkelijk op het nastreven van haar (idealistische) doelen. Als onafhankelijke stichting krijgen de Groningen Fanatics een eigen stem op 'hun' specifieke vakgebied en kunnen ze hun belangen beter verdedigen. Ook willen de Groningen Fanatics als stichting verder kunnen groeien. Er worden bijvoorbeeld eigen donateurs geworven om extra inkomsten te genereren. Deze inkomsten zijn noodzakelijk omdat de kosten van sfeeracties sterk zijn gestegen door de strengere veiligheidseisen van tegenwoordig.

Hoewel de Groningen Fanatics en de Supportersvereniging vanaf 1 juli 2009 hun eigen weg gaan, zullen ze elkaar in de toekomst waar mogelijk blijven ondersteunen.

Groningen Fanatics
Supportersvereniging FC Groningen
Printversie »
 

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl