Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
'Absurde' boete voor ongeoorloofde spreekkoren 29 april 2009
Oei. FC Groningen moet waarschijnlijk diep in de buidel tasten. De KNVB legde FC Groningen een 'absurde' boete op, omdat er tijdens de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen 'ongeoorloofde' spreekkoren te horen waren. De Groningers zongen massaal 'Wegereef, je moeder is een hoer', omdat de partijdige leidsman hun ploeg overduidelijk benadeelde met een belachelijke tweede gele kaart voor Garcia, waardoor de Groningers met negen man verder moesten.

FC Groningen is het niet eens met de boete en gaat mogelijk in beroep. Hans Nijland verwoordt het in zijn wekelijkse nieuwbrief als volgt:

"We hebben ook nog een andere straf uit Zeist gekregen. Voor ongeoorloofde spreekkoren rond de uitwedstrijd in en tegen Heerenveen is ons door de KNVB een boete opgelegd van liefst 7.500 euro, een absurd bedrag. We beraden ons nog of we tegen deze uitspraak in beroep zullen gaan, maar negatieve spreekkoren schaden de club en dat kunnen we absoluut niet gebruiken. De KNVB stelt hierbij de norm en daaraan kunnen wij niets veranderen en hebben wij ons dus te houden, of we het daar nu mee eens zijn of niet."

Tussen de regels door valt te lezen dat FC Groningen het in dit geval ook niet zo eens is met deze norm. Het is enerzijds inderdaad niet netjes om de scheidsrechter te beledigen, maar als je zó genaaid wordt door de man in het zwart, is een heftige reactie van de supporters anderzijds ook wel te begrijpen. Zonde van de knaken, maar als ze worden besteed aan een verbetering van het scheidsrechterskorps, komen ze tenminste nog nuttig terecht.

Over blinde scheidsrechters gesproken: het toeval wil, dat de KNVB de in Groningen immens populaire Ruud Bossen heeft aangewezen voor de komende uitwedstrijd tegen FC Volendam. Dat belooft weer wat. Ruud heeft een moeizaam verleden met FC Groningen. In februari 2005 liet hij het duel FC Groningen - FC Twente totaal ontsporen en werd daarna twee seizoenen niet naar Groningen gestuurd. Dat was op zich een hele goede maatregel van de KNVB, een van de betere zelfs van de afgelopen jaren.

Helaas vond men het daarna toch weer nodig om Bossen naar Groningen te sturen. Dat ging een aantal wedstrijden goed, maar het wachten was natuurlijk op de dag dat Bossen de boel weer in de soep zou laten lopen. Dat gebeurde vorig seizoen bij de thuiswedstrijd tegen Roda JC. Bossen stuurde Martijn Meerdink met een rode kaart van het veld, na een loepzuivere tackle op de bal. Daarmee drukte de scheidsrechter een grote stempel op de wedstrijd en de uitslag.

De kapitale blunder kwam de arbiter op hatelijke spreekkoren te staan en FC Groningen moest later een plan van aanpak inleveren, om dit soort spreekkoren te voorkomen. De oplossing is erg simpel: stuur Bossen met pensioen!
Printversie »
 

Reacties:
#1 Wat zet de KNVB zich voor lul, haha.
runselpink | 29 april 2009, 15:31:33
#2 De charme van het voetbal is toch juist het uiting
geven aan de rivaliteit. En als de scheidsen daar aanleiding toe geven door domme beslissingen te nemen dan kan de KNVB mijns inziens een club daar niet voor straffen!
KNVB = spreekkorenpolitie
graftakunited | 29 april 2009, 18:06:27
#3 echt weer k.n.j.b
boerrobin | 29 april 2009, 18:06:49
#4 Het leuke is dat er weer eens een keer met twee maten wordt gemeten. Op andere velden hoor je soortgelijke spreekkoren en geen andere club krijgt een dergelijke boete.
Grieze | 29 april 2009, 20:42:07
#5 Als jullie nu de volgende x gewoon zingen: Bossen bossen, je moeder is een boer........ Dat moet toch kunnen. Als ze daar dan over vallen kan je de KNVB weer aanklagen wegens discriminatie tegen boeren...... Gratis en voor niets.
Rob | 29 april 2009, 22:32:31
#6 De Groningers zongen massaal 'Wegereef, je moeder is een hoer',

tuurlijk dit moeten we normaal vinden op de voetbalvelden volledig terecht die boete bedenk eens iets anders kneuzen
waarom | 1 mei 2009, 14:46:25
#7 Die scheidsrechter was ook niet een beetje slecht en/of partijdig hé.

Als je zingt je moeder is een (koeke)bakker is er niks loos. Als je zingt je moeder is een hoer dan is het ongeoorloofd. Terwijl een hoer gewoon een legaal beroep is. Tuurlijk moet je ergens een grens leggen, maar de knvb kessler en zn mannetjes pakken nu weer de gevolgen aan. Laten ze eens iets aan de oorzaken doen. Het slechte arbitrale optreden in het betaalde voetbal elke week. Want dat is in elk geval ongeoorloofd

Krupsbeertender | 1 mei 2009, 16:22:54
#8 Rob | 29 april 2009, 22:32:31

mag toch hopen dat het dan Bossen bossen, je moeder is GEEN boer. Anders denkt hij straks dat we hem mogen
jvgrunn | 2 mei 2009, 19:26:20
#9 Het maakt volgens mij niet uit wat je de scheidsrechter noemt. Als je hem of zijn familie ook maar negatief toezingt (en dat is dan alles wat je maar kunt bedenken, ligtgeraakte mensen die in het zwart), dan krijg je al een boete. Dat gebeurd ook bij andere clubs, maar niet zo vaak als bij FC Groningen heb ik het idee...

Ik ben het eens met Krupsbeertender...pak het probleem aan bij de wortels... Elke week zie ik bij meerdere wedstrijden beslissingen van scheidsen dat je denkt...terug op cursus man... Je moet nog een hoop leren. En dan is het niet alleen Bossen (dat is een apart geval voor ons). Als de scheidsrechters beter en eerlijker gaan fluiten, dan zullen die spreekkoren vanzelf anders worden.

Straks de wedstrijd kijken. Haringboertjes in de competitie houden of ze eruit slachten? Het is deels aan ons vandaag.

Groetjes, mzzls,
Rennie
RennieServiceG | 3 mei 2009, 09:33:44
#10 tis toch godverdomme niet normaal!!!

dit is lekker makkelijk geld verdienen!! een paar belachelijk slecht scheidsrechters opleiden en daarna geld vangen door hun fouten!!! ze zouden de scheidsrechters moeten straffen... misschien is het een idee om geld op te halen bij de eerst volgende wedstrijd. doen we iig iets terug voor onze club!!!
Houkes | 4 mei 2009, 12:09:33


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl