Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
FC Groningen verliest van AZ 28 november 2004
FC Groningen heeft vanmiddag weer eens verloren in het Oosterparkstadion. Na drie overwinningen op rij in het eigen stadion bleek vanmiddag AZ iets te sterk voor de groen-witte formatie: 1-2.

FC Groningen begint goed aan de wedstrijd, want al na een paar minuten komt Hugo oog in oog met doelman Henk Timmer van AZ. Zijn schot wordt echter gekeerd en ook in tweede instantie lukt het niet. FC Groningen laat echter meteen zien dat het niet van plan is zich terug te laten drukken. Toch gebeurt dat in de eerste helft langzaamaan wel. AZ wordt sterker en krijgt de nodige kansen.

Eerst kan Van Galen uithalen na ongelukkig uittrappen vann Roorda. De keeper van FC Groningen herstelt zijn fout echter prima. Daarna staat de verdediging van de thuisploeg te slapen als Huysegems niet buitenspel staat en alleen op Roorda af kan gaan. Roorda redt zeer knap en behoedt zijn ploeg voor een achterstand. Twee minuten later is Roorda echter ook de schlemiel, als hij zich totaal verkijkt op een slap kopballetje van Van Galen: 0-1 dus.

In het vervolg van de eerste helft laat AZ zien waarom het de nummer 2 van Nederland is. Er wordt vlot gecombineerd en geregeld duiken er Alkmaarse aanvallers op voor het doel van Roorda. Zij falen echter even zovele keren. Meerdink krijgt in de 29e minuut een wereldmogelijkheid, maar hij weet een hoge voorzet niet goed aan te nemen. Van Galen staat even later op het randje van buitenspel en gaat duidelijk door na het fluitsignaal van Temmink. De lob wordt echter niet bestraft door de arbiter. Blijkbaar heeft een club die op de tweede plaats staat toch privileges.

Huysegems stelt Perez nog eens in de gelegenheid om te scoren, maar deze schiet in het zijnet. Het AZ-vak denkt even een tweede doelpunt te mogen vieren. Even later heeft ook Buskenmolen nog een aardige kans om de score te verdubbelen. De schade van de eerste helft blijft dus beperkt tot één goal en in die wetenschap start FC Groningen ongewijzigd aan de tweede helft.

Het eerste kwartier van de tweede helft is duidelijk voor de thuisclub. Van Gessel wordt in de 53e minuut onder de voet gelopen door Landzaat en krijgt een vrije trap. Die bal aan de linkerkant van de zestien wordt genomen door Paul Matthijs. De specialist krult de bal richting linkerbovenhoek, maar ziet ook hoe Timmer de bal keert. In de rebound is schiet Stefano Seedorf knalhard in, maar de inzet wordt gekeerd door de handen van... Glen Salmon die in de baan van het schot staat.

FC Groningen komt wel op gelijke hoogte, en het doelpunt komt een beetje uit de lucht vallen. Een foutje van Opdam, die de geheel verraste Buskermolen aanspeelt, wordt genadeloos afgestraft door de topscorer van FC Groningen: Glen Salmon. Hij profiteert van de te korte pass terug en lobt de bal over Timmer heen: 1-1. Vanaf dat moment geloven zowel de spelers als de supporters weer in een stunt.

FC Groningen recht de rug en gaat op zoek naar meer. Echt grote kansen levert dat niet op, maar FC Groningen lijkt wel iets beter te voetballen. In de 72e minuut scoort AZ echter weer. Een cornersituatie wordt slecht uitverdedigd, waarna Opdam de bal in de rechterbenedenhoek kan prikken: 1-2. Een enorme domper voor de thuisploeg.

De Groningers krijgen kansen door middel van Hugo en Buijs, maar zij missen. In de laatste 10 minuten pompt FC Groningen om niet te verzuipen en roeit AZ alle ballen weg. Dat gaat tevens gepaard met tijdrekken en spelbederf van onder andere Nelisse en Meerdink, die Florén onderuit schoffelt. Van Gessel brengt de bal nog een keer hoog in waarna Florén de bal net naast de linkerpaal werkt.

De grootste kans op de gelijkmaker komt van de voet van Salmon. Een steekbal van Krstev komt terecht bij de Zuid-Afrikaan die aan de rechterkant van de zestien uithaalt. Het diagonale schot wordt tegengehouden door de AZ-doelman. Dan blaast Temmink af en verliest FC Groningen in eigen huis. Het is zeker gezien de slotfase een zwaar bevochten zege voor de Alkmaarders. Op basis van de tweede helft had er wel een puntje ingezeten voor FC Groningen, maar op basis van de eerste helft is de zege van AZ verdiend te noemen.

Opstelling FC Groningen: Roorda; Elshot, Matthijs, Kruiswijk, Florén; Buijs (78' Bechan), Krstev, (C) Van Gessel, Hugo (81' Bizimana); Salmon, Seedorf

Opstelling AZ: Timmer; Kromkamp, Opdam, Mathijsen, De Cler; (C) Landzaat, Van Galen (46' Sektioui), Buskermolen; Meerdink, Huysegems (74' Nelisse), Perez (84' Ramzi)

Scoreverloop: 18' Van Galen 0-1, 58' Salmon 1-1; 73' Opdam 1-2

Scheidsrechter: Temmink

Toeschouwers: 12.500 (uitverkocht)
Printversie »
Fotoverslag »

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl