Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
De kwestie Kerstgedicht (2) 4 februari 2009
En we blijven nog even bij de kwestie Kerstgedicht, want inmiddels heeft de columnist via de website van de Supportersvereniging openlijk zijn excuses aangeboden aan iedereen die aanstoot heeft genomen aan de column. Verder is er via het forum nadere informatie bekend gemaakt over de route van de protestmars die voor vanavond gepland staat en wat er zoal wel en niet is toegestaan.

Op de website van de Supportersvereniging FC Groningen verscheen vanmorgen het volgende bericht van de maker van het inmiddels beruchte Kerstgedicht:

Excuus column

Afgelopen december heb ik op dit digitale podium een column in dichtvorm geplaatst, daarna is het podium voor mij gesloten gebleven. Nu mag ik er nog eenmaal gebruik van maken om mijn oprechte excuses aan te bieden. Ik wil hier graag gebruik van maken.

In het bewuste Kerstgedicht wilde ik op harde maar ironische wijze mijn ongenoegen kenbaar maken over de transferperiode van begin 2008. In dit gedicht heb ik mijn frustratie tot in het extreme doorgetrokken. Mijn onderbuikgevoelens hoopte ik in een gedicht satirisch over te laten komen, maar daarin heb ik de plank volledig mis geslagen. Ik heb het gedicht met mijn volle verstand geschreven en heb helaas niet ingezien dat mensen dit fictief bedoelde gedicht als bedreiging zouden zien en hierdoor beledigd zouden zijn. Dit is een na´eve inschattingsfout van mij geweest, waar ik dan ook de consequenties voor zal dragen.

Nog deze week zal ik contact opnemen met FC Groningen, om de hele situatie te bespreken en ook aan hen nogmaals welgemeende excuses te maken voor de hele ophef die ik met mijn gedicht heb veroorzaakt. Ik heb als vrijwilliger de Supportersvereniging in een kwaad daglicht gesteld, en dat betreur ik ten zeerste. Ik kan het niet terug draaien, maar ik wil bij deze wel graag mijn excuses aanbieden aan alle mensen die aanstoot aan mijn column hebben genomen en zich er door gekwetst voelen!

Een goed gebaar natuurlijk en ook het feit dat de columnist nog op bezoek gaat bij FC Groningen om daar de zaken hopelijk verder uit te praten, is positief te noemen.

Daarnaast heeft gebruiker 'Protestmars' zich weer gemeld op het FCG-forum en hij heeft wat aanvullende inhoudelijke informatie over de protestmars die hij georganiseerd heeft. Hij heeft contact gehad met de politie en afspraken gemaakt over de mars:

Beste supporters,

Ik heb vandaag uitvoerig contact gehad met de politie en zij geven toestemming voor de protest mars van vanavond. Er zijn wel enkele voorwaarden aan gesteld.
- We moeten op alle mogelijke manieren voorkomen dat het uit de hand gaat lopen. We moeten het vreedzaam houden.
- Spandoeken zijn toegestaan, zolang ze maar niet racistische/discriminerende teksten bevatten. Zijn die aanwezig dan wordt er gelijk in gegrepen.
- Vuurwerk is uit den boze!
- Geen geluidsapparatuur

Dus als wij normaal doen geven wij FC Groningen, Hans Nijland & Co geen kans om te zeggen: zie je wel ze weten zich niet te gedragen! Wees verantwoordelijk voor je eigen gedrag maar maak wel duidelijk waar je voor staat! Laten we dus een goed signaal afgeven! Het supportersproject is ook ingelicht en zal ook aanwezig zijn, waarvoor dank!

De route gaat niet via de Waterloo Bar maar via:
- Grote Markt
- Oosterstraat
- Rademarkt
- Oosterweg
- Verlengde Lodewijkstraat
- Boumaboulevard
- Euroborgstadion

Tot vanavond en vergeet never nooit niet: WIJ ZIJN FC GRONINGEN

Nou, wordt ongetwijfeld wel weer vervolgd.

Printversie »
 

Reacties:
#1 Ook de FC heeft nu zelf een verklaring afgegeven op haar website.
Grieze | 4 februari 2009, 13:38:43
#2 en FC Groningen heeft in die verklaring duidelijk gesteld met iedereen te willen praten die daar behoefte aan heeft.
Deze actie lijkt me dus volledig onnodig.
Laten we liever onze energie in positieve dingen steken zoals het vooruit schreeuwen van onze ploeg.
klaarover | 4 februari 2009, 14:54:52
#3 Nou ik vind zo'n actie zeer positief. Wat is er mis als je geweldloos iets wil duidelijk maken? En nogmaals het gaat niet alleen om het stomme gedicht, maar om de indentiteit van de FC als VOLKSCLUB. maar goed ieder heeft zo zijn of haar eigen mening en dat respecteer ik, laat het anders om ook zo zijn.
peer | 4 februari 2009, 15:12:03
#4 Er gaat niets boven Groningen.
Rob | 4 februari 2009, 15:12:43
#5 Goed dat hij zo zijn excuses aanbied. Als de protestmars wordt gehouden in het kader van de Fc als volksclub lijkt het me een prima actie, maar als hij wordt gehouden om 'in opstand te komen' tegen dat stadionverbod, lijkt het overbodig. Het is goed dat de schrijver spijt heeft, maar de straf die er op volgt is in mij ogen logisch.
Frankbq | 4 februari 2009, 17:14:50
#6 Maar het is volgens jou dan ook logisch dat wanneer iemand fysiek geweld toepast op een medewerker een stadion verbod krijgt van 24 maanden? Kijk die verhouding snap ik dus niet. Een gedicht schrijven zonder enige intentie om daadwerkelijk hetgeen toe te passen in het gedicht (a la Hans Teeuwen) krijgt een zeer zware straf zonder enige vorm van voorwaardelijke straf of iets in die geest. Dat ie niet juist heeft gehandeld staat als een paal boven water, dat ie een straf zou krijgen misschien ook wel. Maar 42 maanden is wel erg veel van het goede.

Maar goed de protest mars van vanavond heeft alles te maken met dat de FC haar identiteit verliest als volksclub door dit soort scheve verhoudingen neer te zetten. En is in mijn ogen een verlengde van de Anti Fun Only actie van afgelopen thuiswedstrijd.
Grieze | 4 februari 2009, 18:40:53
#7 Vrijheid van meningsuiting is er in NL niet meer. Ik ben het volledig eens met het gedicht, ik wou dat ik m zelf geschreven had. Ik zou trots zijn op zo'n toetsenbordvrucht.

0vijftig | 5 februari 2009, 08:57:38
#8 @0vijftig : vrijheid van meningsuiting betekend niet dat je alles mag zeggen, je mag overal je mening over geven ... maar wel zonder daar iemand mee te kwetsen. in dit geval was het gedicht bijzonder kwetsend.

Iedereen die gisteren heeft meegelopen en ook heeft geroepen "kanker bestuur" en "Nijland NSB" hoeft wat mij betreft ook niet weer te komen.

Met het huidige budget in het achterhoofd, doen we het de laatste jaren gewoon goed. daar kunnen we best trots op zijn .. en dit is lijkt me een verdienste van het huidige bestuur.


Henk78 | 5 februari 2009, 13:55:46


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl