Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Verslag Nieuwjaarsborrel Supportersvereniging 16 januari 2009
Gisteravond hield de Supportersvereniging weer haar jaarlijkse Nieuwjaarsborrel. In de aanwezigheid van de spelers, de technische staf en het management van FC Groningen werd er door de Supportersvereniging teruggeblikt op 2008 en ook alvast vooruitgekeken naar 2009, waarin de vereniging haar 25-jarig jubileum viert. Een verslag.
Vanaf 19.30 uur stroomt het Supportershome onder de klanken van de live muziek van Orkest Sunshine redelijk vol. De opkomst is behoorlijk goed te noemen en tegen 20.00 uur is het in het Home gezellig druk. De spelers, de technische staf en het management van FC Groningen zijn dan inmiddels ook al gearriveerd.


De mousserende wijn wordt opengemaakt


Voor iedereen een glas


Het is gezellig druk

Voorzitter van de Supportersvereniging Roger Stinissen neemt het woord. Hij blikt terug op een bewogen jaar waarin de vereniging nog steeds een enorme groei doormaakte. Inmiddels heeft de vereniging bijna 4100 leden en is het de bedoeling dat dit jaar de magische grens van 5000 leden wordt bereikt. Roger blikt verder alvast vooruit op 2009, wat voor de Supportersvereniging een bijzonder jaar gaat worden. In september bestaat de vereniging namelijk 25 jaar en dat zal uitgebreid gevierd gaan worden. Er komt een jubileumfeest en de geschiedenis van de vereniging zal beschreven worden in een jubileumboek.


Roger Stinissen aan het woord

Daarna is het de beurt aan algemeen directeur van FC Groningen Hans Nijland. Hij vertelt over de uitbreidingsplannen die FC Groningen voor ogen heeft. FC Groningen wil toe naar een stadion met een capaciteit van tussen de 30.000 en 35.000 plaatsen. Uit onderzoek is gebleken dat de uitbreiding technisch haalbaar is en nu zullen de financiële mogelijkheden worden onderzocht. Verder is FC Groningen bezig met een nieuw trainingscomplex in het nieuw te bouwen Meerstad, op een steenworp van de Euroborg, waar alle teams van FC Groningen samen kunnen trainen. Er is inmiddels een optie gelegd op een stuk grond waar 8 velden, een tribune, en allerlei ruimtes zullen verschijnen. Tot slot meldt Hans dat hij erg blij is dat de contracten met Ron Jans en Raymond Libregts respectievelijk zijn verstevigd en verlengd tot 2010. Dat geeft de komende anderhalve jaar in ieder geval rust.


Hans Nijland spreekt de zaal toe

Diezelfde Ron Jans komt daarna aan het woord. Aan de hand van oneven nummers blikt hij terug en vooruit op de ontwikkeling van FC Groningen. Zeven seizoenen geleden begon hij in Groningen op een moment dat FC Groningen één punt uit acht wedstrijden had behaald. Toch slaagde de ploeg er in om zich te handhaven zonder nacompetitie. Vijf seizoenen geleden begon FC Groningen zich langzaam te ontwikkelen richting de subtop. Drie seizoenen geleden werd voor het eerst na veertien jaar weer Europees voetbal gehaald, een geweldige prestatie. Eén jaar geleden brak het beruchte winter-transferwindow aan waarin FC Groningen drie belangrijke spelers moest laten gaan en het seizoen langzaam als een nachtkaars uit ging. Over één jaar vooruit zegt Jans: "Ik kan geen Europees voetbal beloven, maar we gaan er alles aan doen om het te halen. Misschien eindigen we bij de eerste vier of vijf, dat is lastig maar wel mogelijk, en anders via de play-offs. En die play-offs zullen we spelen om te winnen. Dat is ons eerder gelukt."


Ook Ron Jans houdt een speech


Aandachtig publiek

Na de speech van Ron Jans komt er een einde aan het officiële gedeelte en kan er worden getoost op het nieuwe jaar met een mousserend wijntje. Daarna kan er verder geborreld worden aan de bar en gaan er schalen met oosterse hapjes door het Home, beschikbaar gesteld door de Wok Euroborg.


Bij een borrel horen uiteraard hapjes


Gijs Koopmans, Jeroen Veldmate, Tom Hiariej en Shkodran Metaj


Ajilore, Luciano, Matias Cahais, Gonzalo Garcia en Koen van de Laak


Danny Holla, nieuweling Nicklas Pedersen, Andreas Granqvist, Gibril Sankoh en Brian van Loo

Printversie »
 

Reacties:
#1 Zolang RJ iedere wedstrijd weer Paul Matthijs opstelt spelen we niet voor de winst. Want welke zichzelf respecterende trainer gelooft hierin als je wekelijks met 10 [en een bejaarde in de weg loper] tegen 11 speelt. Verandert er niks dan zie je hierboven mijn nieuwjaarsboodschap, zeker geen wens.
0vijftig | 16 januari 2009, 10:54:19
#2 Beetje zielig dat je meteen Matthijs weer onderuit schoffelt. Het was een aardige nieuwjaarsborrel maar jij was er vast niet bij...... Of heb je dit gisteren ook persoonlijk tegen RJ gezegd.. Nee, daar zal je de ballen wel niet voor hebben.
Rob | 16 januari 2009, 12:02:52
#3 Hou nou een keer op met dat gemekker en gezeur en al die kritiek over de zaak Matthijs. Dat is in middels oud nieuws. Jans heeft zijn standpunt gegeven, de supporters (een deel ervan) hebben hun standpunt gegeven. En nu is er dus van beide partijen duidelijk hoe en wat. Als je het van jou kant niet eens bent met wat Ron Jans doet, dan ga je toch lekker niet meer achter je club staan...dan donder je toch op! Of je staat achter je club, of je bent geen werkelijke supporter. De woorden zijn erover gezegd....en dan moet het een keer afgelopen zijn... De trainer is nog altijd de baas over wat er gebeurd...niet de supporters! Hoe hard dat ook mag klinken. Het ging over een nieuwjaarsborrel...niet over het wel of niet opstellen van spelers waarover al een lange tijd gediscusseerd wordt... Ik ben het idd ook met Rob eens...

Ik heb het in ieder geval erg gezellig gehad tijdens de nieuwjaarsborrel... Ik kijk uit naar aanstaande zondag. Winnen van Sparta....dat zit er wel in zei Ron Jans...en daar geloof ik ook in.

Groetjes,mazzels....
Rennie
RennieServiceG | 16 januari 2009, 13:19:55
#4 Matthijs is een Groninger en blijft een Groninger, iedereen zegt wel Groningen 4-live maar dan moet je Matthijs ook een kans geven! MATTHIJS IS EEN FC GRONINGEN SPELER!
scholte18 | 16 januari 2009, 18:31:27
#5 Matthijs een kans geven? die speelt hier al 1000 jaar ofzo, is inderdaad ook niet de plek om over Mathijs enz. te ouwehoeren. Veel hail'n zeg'n
paddepoel | 17 januari 2009, 19:11:22
#6 come on matthijs.
er moeten meer spelers zoals hij zijn die hun club trouw blijven.
fcgrunne | 21 januari 2009, 19:10:39


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl