Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
FC Groningen wint in Marbella van NEC 9 januari 2009
FC Groningen heeft de oefenwedstrijd tegen NEC in het Spaanse Marbella gewonnen. Net voor het einde van de eerste helft scoorde Petter Andersson de 0-1. In de tweede helft verdubbelde jeugdspeler Pepijn Kluin de voorsprong voor de Groningers: 0-2.

Een moment tijdens de wedstrijd (foto: FC Groningen)

In de eerste helft verscheen FC Groningen welgeteld één keer echt gevaarlijk voor het doel van NEC en dat leverde ook direct de enige treffer voor rust op. Rechtsback Tom Hiariej was na veertig minuten spelen mee naar voren gestoomd en zijn scherpe voorzet werd feilloos ingekopt door Petter Andersson.

Na rust had NEC het beste van het spel, maar creëerden de Nijmegenaren de grootste kans door een misverstand in de Groningse verdediging. Luciano da Silva bracht echter redding. Het hoogtepunt van de middag volgde vijf minuten voor tijd. Pepijn Kluin werd aan de linkerkant van het veld aan het werk gezet. De spits van Jong FC Groningen maakte een actie naar binnen en schoot de bal vervolgens met een verwoestende knal onhoudbaar in de linkerbovenhoek. Dat betekende meteen de 2-0 eindstand.


Ron Jans en Mario Been namen het tegen elkaar op (foto: NEC)

De nieuwste aanwinst Nicklas Pedersen maakte in de tweede helft zijn debuut in het elftal van trainer Ron Jans. De Deense aanvaller speelde het laatste half uur mee. Hij maakte een sterke indruk, leed nauwelijks balverlies en vormde een goed verdeelstation in de Groningse aanval. De nieuwe spits was zelfs heel dicht bij een treffer, maar zijn inzet bij een voorzet stuitte op de voeten van de Nijmeegse doelman.

NEC-trainer Mario Been moest puzzelen om een representatief elftal op de been te brengen. In zijn selectie leek namelijk sprake van een griepgolf. Spits Tim Janssen lag met veertig graden koorts op bed en de thermometer gaf bij Rachid Bouaouzan en Mark van den Boogaart een temperatuur aan van 38,4 graden. Behoorlijk onhandig als je speciaal naar Marbella afreist voor een trainingskamp.

Opstelling NEC: Babos; (46' Baart); Dani Fernandez (46' Pothuizen), Wisgerhof, Zomer, Scholten (46' Radomski); Kivuvu, Schöne, Davids; Saidi, John (25' Sibum), Tshibamba

Opstelling FC Groningen eerste helft: Van Loo; Hiariej, Sankoh, Svejdik, Stenman; Andersson, Matthijs, Olijve, Holla; Berg, Garcia
Opstelling FC Groningen tweede helft: Luciano; Hiariej (65' Svejdik), Lachman, Granqvist, Metaj; Van de Laak, Ajilore, Lovre, Levchenko; Berg (60' Pedersen), Krohne (74' Kluin)

Scoreverloop: 40' Andersson 1-0, 85' Kluin
Printversie »
 

Reacties:
#1 Dat is sowieso een gunstig bericht!
Je bent er snel bij Harris, weer een goed verslag!
Grtz.
skimba | 9 januari 2009, 18:44:16
#2 Het is en blijft een oefenwedstrijd
chucky | 9 januari 2009, 23:42:32
#3 2-0 op NEC is niet slecht :)

ben blij te horen dat Pedersen een aardig balletje kan trappen :)
runselpink | 10 januari 2009, 14:50:52
#4 Ik ben blij dat de selectie weer helemaal fit is. Toen de blessures begonnen, begon ook de terugval. Hieruit blijkt dat we een aardige groep hebben, maar niet breed genoeg voor de absolute top. Verder blijf ik mij twijfels hebben bij Ajilore, ik had liever Meeuwis zien komen. Mischien moet Ron zich ook eens achter de oren krabben en Cahais nog een kans geven. Who knows?
mas208 | 14 januari 2009, 09:50:06


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl