Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Boeren wederom de baas in De Kuip 21 november 2004
FC Groningen heeft de goede lijn van de afgelopen weken vandaag wederom een vervolg gegeven, want vanmiddag werd er gewonnen van Feyenoord. In de Rotterdamse Kuip wordt de stunt van vorig jaar overgedaan: 1-2.

En dat zijn alweer drie punten en dat voor de vierde keer op rij, een ongekend luxe positie. En niemand zal echt met een overwinning in De Kuip rekening hebben gehouden, behalve Menno natuurlijk met zijn "Wij gaan winnen vandaag"-spandoek. Maar de overwinning is volkomen terecht en daar valt niks op af te dingen.

FC Groningen begint sterk aan de wedstrijd en laat meteen zien dat het vandaag wil strijden voor de punten. In het eigen stadion wordt Feyenoord vastgezet en uit z'n spel gehaald. En af en toe komen de Groningers dicht bij het doel van Babos. Ook Feyenoord krijgt kansen, maar het net wordt nog niet gevonden.

Na 23 minuten valt de eerste goal en hij is voor FC Groningen. Nadat Babos de bal niet goed heeft verwerkt, valt de bal precies voor de 'Willie' van Nevland, die de bal er dus met zijn kruis inloopt. Trots toont hij aan zijn ploeggenoten deze nieuwe manier van scoren. Maar hoe maakt niet uit: de bal is over de lijn en FC Groningen staat voor.

Feyenoord probeert wel aan te zetten, maar de meeste aanvallen worden redelijk eenvoudig afgeslagen door de Groningse verdediging, die daarvoor wel keihard moet werken. Maar met een hoop inzet kun je een eind komen en FC Groningen blijft overeind. Totdat Paul Matthijs kort voor de rust de fout in gaat en de bal verspeelt. Plotseling sprint Kalou naar de achterlijn en geeft de bal op de vrijstaande Kuyt, die simpel binnenschiet: 1-1.

Na de rust gaat Feyenoord op zoek naar meer. De eerste kans is echter voor FC Groningen, als Van Gessel alleen voor de keeper komt. Hij schiet echter hoog over. De Rotterdammers spelen niet heel overtuigend, maar ze weten FC Groningen wel onder druk te houden. Echt grote kansen komen er niet, maar in het uitvak vreest men wel dat Feyenoord weer zal scoren.

Groot is dan ook de opluchting en verbazing als de bal er aan de andere kant invliegt. Pinas omspeelt Buffel en geeft de bal voor. Uit de kluts met onder andere Van Gessel en Nevland belandt de bal achter Babos. FC Groningen leidt met 2-1. Nevland krijgt zelfs nog een enorme kans op een derde goal, maar hij schiet in het zijnet.

Vervolgens wordt het 'vrouwen en kinderen eerst' voor FC Groningen. Feyenoord blijft maar komen, maar net zo vaak wordt de bal weer teruggerost richting de helft van de Rotterdammers. Het is niet mooi, maar uiterst effectief. Ook de arbitrage zit in het laatste spannende kwartier bepaald niet tegen en zo kan FC Groningen de voorsprong vasthouden.

FC Groningen wint voor de tweede keer op rij in De Kuip. De spelers en het uitvak zijn dol van vreugde en het 'Boeren zijn de baas in Rotterdam' galmt nog een aantal keren door de inmiddels lege Kuip.

Opstelling Feyenoord: Babos; Gyan, Saidi (43' Loovens), (C) Paauwe, Mtiliga; Castelen (64' Lazovic), Buffel, Ghaly, Goor; Kuyt, Kalou

Opstelling FC Groningen: Roorda; Elshot, Van der Linden, Kruiswijk, Florén; Matthijs, Seedorf, (C) Van Gessel, Hugo (68' Pinas); Salmon (93' Veldmate), Nevland (92' Fledderus)

Scoreverloop: 24' Nevland (rebound) 0-1, 40' Kuyt (Kalou) 1-1, 71' Nevland (via Van Gessel) 1-2

Scheidsrechter: Haverkort

Toeschouwers: 40.500
Printversie »
Fotoverslag »

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl